Triathlontavoitteet 2019 ja 2020

Nyt raudanpuutteen pikku hiljaa korjaannuttua uskallan miettiä omia tavoitteitani triathlonin suhteen. Asia on niin, että tämä kesä mennään kisat siten, että vaan mennään. Ilman aika- ja vauhtitavoitteita hyvällä fiiliksellä, toki parasta mahdollista vauhtia kuitenkin kun kerran kisoissa ollaan.

Huomaan nyt kun ferritiiniarvoni on noussut nousemistaan, että treeni puree paljon paremmin kuin vuosikausiin. Syke toimii oletetusti, esim. nyt pystyn ylläpitämään kovassa harjoittelussa isompaa sykettä kuin vaikkapa vuosi takaperin, silloin syke oli vaikea saada nousemaan ja pysymään ylhäällä ja treeni oli nyt ajateltuna paljon paljon takkuisempaa.

Vauhtikestävyys- eli vk-treenien tekeminen tuntuu tosi mukavalta kun niiden tekemisen hyödyn pystyy huomaamaan aivan selvästi, toisin kuin viime vuonna jolloin mikään treeni ei tuntunut purevan, mistään ei ollut mitään hyötyä. Viime syksystä on tehty hyvää pk-treeniä ja aika paljonkin niin nyt on kiva nautiskella kovemmista treeneistä. Triathlon on kiva harrastus siitäkin syystä, että treenit vaihtelevat kaudessa mukavasti. Nyt on kisakausi aivan pian ovella ja vk-treeniä on tehty jo jonkin aikaa suuntana kesän kisat ja paras mahdollinen kisakunto. Oma puolimatkan kisa odottaa elokuussa Turussa ja sitä kohti tässä nyt paahdetaan.

2019 (aion osallistua muihinkin kisoihin tänä kesänä, mutta nämä nyt aivan varmat):

6.7.2019 TeiskoTriathlon (uinti 800m, (pyörä 25km, juoksu 7km)

11.8.2019 Challenge turku, puolimatka (uinti 1900m, pyörä 90km, juoksu 21,1km)

2019 on siis välietappi vuoden 2020 kisoihin.

2020:

2020 haluan ehdottomasti osallistua Ironman Tahkolle. Kisan päivämäärää ei ole vielä ilmoitettu, mutta oletan sen olevan joskus elokuussa. Lisäksi Turun kisa jonka tänä vuonna kisaan myös. Onpahan sitten vertailupohjaa kun on täysin sama kisa eli samat reitit. Toinen puolimatkan kisa olisi myös kiva ennen Ironman Tahkoa + jokunen lyhyempi.

Takanahan mulla on jo kolme täyden matkan kisaa. Yksi Tahkolla, yksi Lahdessa ja yksi Puolassa. Vuodet 2018 ja 2019 täyden matkan kisa on uupunut kisakalenteristani.

Toivon, että onnistun panostaa kunnolla harjoitteluun kohti täyden matkan kisaa.

2020 Challenge Turku, puolimatka (uinti 1900m, pyörä 90km, juoksu 21,1km) Edit. siis täähän ei onnistu sillä Ironman Tahko on taatusti suunnilleen samaan aikaan eli on etittävä joku muu puolimatkan kisa.

2020  Ironman Tahko, täysmatka (uinti 3800m, pyörä 180km, juoksu 42,2km)

Tärkeimpänä tavoitteena tämän triathlonharrastuksen kanssa mulla on tietenkin oma itse, pysyä hyvässä kunnossa. Hyvään kuntoonhan ei kisailuja tarvita, mutta haluan haastaa itseäni käymällä kisoissa ja puristamalla itsestäni irti mahdollisimman hyvän kisan. Kisafiilis on kiva kokea ja mun mielestä on tosi hienoa se, että kisaan kuin kisaan mahtuvat vasta-alkajat ja konkarit, suomenmestarit ja kokeilumielellä mukana olevat. Just se tekee kisasta hienon, oli sitten osallistuja tai kannustaja. Se, että siellä on kaikentasoista ihmistä mukana uimassa, pyöräilemässä ja juoksemassa.

Meillä muuten alkaa syyskuussa Pirkkalassa PUHTI triathonryhmä aloittelijoille. Sopii lähellä asuville, mutta toimii myös etänä. Lue lisää.

hyvinvointi liikunta
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *