Vapunpäivän viettoa Mallorcalla

8.00 Aamiainen

Söin kaurapuuroa siemenillä ja karhunvatukoilla, appelsiinia, kahvia kauramaidolla. Ei tehnyt juuri mitään muuta mieli sillä eilen illalla söin sipsejä ja ne alkoivat keskellä yötä myllertää mahassa tosi paljon ja tekivät mulle huonon olon.

9.30 Aurinkorasvat ja pyöräilyvaatteet

Olen käyttänyt täällä 50 suojakertoimella olevaa aurinkorasvaa koko ajan ja hyvin on toiminut. En pala helposti ja rusketun kai normaaliin tahtiin kun taas härre palaa nopeammin kuin minä ja ruskettuu todella nopeaan tahtiin. Samaa rasvaa käytämme molemmat, nimenomaan härreltä lähtöisin tämä viiskymppisen käyttö sillä itse pärjään pienemmälläkin suojakertoimella hyvin. Molemmat puimme tänään päälle PUHTI valmennuksen triathlonasun joka on mun mielestä superhieno. Itte suunniteltu on puoliksi tehty, niin se vain on.

PUHTI valmennus triathlonasu.

10.00 Valmiina lähtemään pyörälekille

Iso osa meidän porukkaa lähti jo aamuseiskalta muualle polkemaan ja me loput lähdimme klo 10 suuntana eräs luostari, Lluc nimeltään. Mäkistä pyöräilyä siis tiedossa tänään ja ttulossa hieno pyöräilypäivä, täällä ei taida huonoa pyöräilypäivää ollakaan. Aina on niin hienoa, maisemat mukavia ja keli just sopiva pyöräilyyn. Mää sitä paitsi tykkään ylämäkien polkemisesta, se sujuu multa mielestäni ihan hyvin.

11.24 reitin tarkastus

Pyöräilyreitti meni härren suunnistamisen mukaan ja puoli 12 maissa pysähdyttiin tarkastamaan mihin suuntaan matkaa pitäisi jatkaa jotta se suuntautuu sinne luostariin ja tarkemmin luostarin kahvipaikkaan. Ei me luostaria sisältä oltu menossa katsomaan vaan juomaan kahvia sisäpihalla olevaan kahvioon.

Tarkastus, ollaanko reitillä ja mihin suuntaan jatketaan.
Kiva on maisema tässäkin kohtaa.

12.32

Puolen päivän jälkeen olimme koko porukka Llucin luostarissa kahvikupposet ym. kätösissä. Härre osti itselleen pari täytettyä patonkia ja mulla oli taas omat eväät mukana, ne maistuivat. Söin tuorepuuron ja täytetyn sämpylän.

Luostarin miljöö on mukava, todella mukava, jotenkin niin seesteinen isoine kivisine rakennuksineen ja sisäpihoineen. Ollaan oltu siellä jo monena vuotena kahveella.

Llucin luostarissa.

Luostarille oli aikamoinen ylämäki, 10 kilometriä ylämäkeä ja lähdin omaan tahtiin sitä polkemaan, tällä kertaa isolla sykkeellä ja syke pysyi lähes koko nousun ajan siellä maksimikestävyyssykealueella. Oli hianoo, tykkään polkea ylämäkiä ja nimenomaan pitkiä sellaisia.

Pönötyskuva luostarin miljöössä ennen matkan jatkumista.

13.26 matka jatkuu

Luostarilta päätettiin lähteä pienelle (n. 20km) lisälenkille katsomaan miltä se kuuluisa Sa Calobran lasku ja nousu näyttävät. Sehän on jyrkkää serpentiiniä ja ensin pitää laskea 10km alas jotta sen voi nousta ylös. Tätä me emme siis tehneet vaan poljimme vain katsomaan siihen nousun yläpäähän, että miten serpentiininen ja jyrkkä ja jylhä paikka se oikein onkaan. Luostarilta matka tuntui olevan taas yhtä ylämäkeä, mutta oli siellä laskuakin välissä joka teki pyöräilystä tosi mukavaa. Just kun tuntui, että nyt on kyllä jo noustu riittävästi niin alkoikin alamäki ja sai sopivasti palautua jaksaakseen taas polkea ylös.

Luostarille poljettiin ylämäkeä kymmenisen kilometriä.

 

13.32 pysähdys

Pysähdyttiin risteyksessä josta pääsi moneen suuntaan ja moneen paikkaan ja siitä jatkettiin Sa Calobran opastekyltin suuntaan.

Llucilta tulossa, Sa Calobran suuntaan menossa.

14.09 kokoontuminen

Taas nousua, nousua, nousua ja mulla oli sellainen päivä, että halusin mennä nousut reippaasti omaan tahtiin ja sovittiin sitten paikka jossa tapaamme ja jatkamme siitä sitten taas.

Meistä kolme.

Ryhmän kasaan kokoamisen jälkeen matka jatkui vielä muutaman kilometrin Sa Calobran suuntaan jotta nähtiin kunnolla miltä se näyttää. Olihan se aivan yhtä vaikuttava kuin edellisinäkin vuosina. Kahtena vuotena olen tuon laskun ja nousun ajanut, mutta tänä vuonna en sitten kuitenkaan. Saatiin hienosti lenkille nousua joten ylämäkijalat saivat tehdä töitä ihan huolella ilman Calobran nousua.

Vilkaisemassa miltä se Sa Calobran lasku ja nousu oikein näyttää.

Oli tosi hieno lenkki taas kerran ja sanoinkin treenikavereille, että ehkä elämäni kivoin pyörälenkki. Siltä se tuntui jo lenkillä ja siltä se tuntuu vielä lenkin jälkeenkin. Siihen, että tämän päivän lenkki ole ehkä elämäni kivoin ja hienoin vaikuttaa varmasti monta asiaa. Oli ylämäkeä, oli alamäkeä, sai mennä isolla sykkeellä, sai mennä pienellä sykkeellä, omaan tahtiin, muiden kanssa, hyvä porukka. Muunmuassa nuo edellä mainitut asiat vaikuttaa siihen, että musta tuntuu tältä.

Takaisin mökkeröisellä olimme noin klo 17 ja kuvien ottaminen loppulenkistä jäi. Pyöräiltyjä kilometrejä tuli 90 tälle pävälle. Mites sun vappu

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *