Tarot on matka minuuteen


Täyttä huijausta.

Vain kortteja.

Kuka vaan voisi todeta saman.

Samaa huuhaata, kun horoskoopit – antaa jokaiselle aina jotain.

Korteista kuulee sen, mitä haluaa kuulla.

Tuttuja toteamuksia tarot-tulkinnoista. Musta Tarot-kortit on olleet aina kiehtovia. Taisin bongata ekan tarot-pakan itselleni jo joskus teini-iässä kirpparilta, mutta innostus lopahti nopeasti, koska korttien merkitysten opettelu tuntui hankalalta. Ja lisäksi pakka tuntui väärältä. Kyseessä taisi olla kelttitaruihin pohjautuva pakka, joka ei sitten inspiroinutkaan yhtään.

Aiemmin ajattelin tarotia puhtaasti ennustamisena. Nyt ajattelen enemmänkin niin, että kortit tarjoavat matkan minuuteen. Ne auttavat löytämään yhteyksiä asioiden välille ja ikäänkuin näkemään fyysisen elämän taakse. Toisinaan yhteydet hahmottuvat vasta myöhemmin ja siksi tulkinnat voivat olla myös eräänlaisia ennustuksia.

Kaivoin viime keväänä oman pakkani uudelleen esiin ja olen harjoitellut pöytiä (eli tulkintoja) ja korttien merkityksiä yhdessä ystävieni kanssa. Totesin jossain vaiheessa, ettei mun tarvitse olla ”valmis” korttien tulkitsemisen suhteen, vaan voin aivan huoletta hyödyntää apuna kirjasta lunttausta ja tulkita pöytiä ystävieni kanssa yhdessä. Tulkintoja on ollut ihanaa tehdä! Tarotin opiskelun lomassa olen oppinut paljon myös ystävistäni.❤️

Olen itsekin ollut toisinaan skeptinen korttien suhteen ja siksi mun on ollut vaikeaa tehdä tulkintoja itselle. Ajattelen, että järkeilen tulkinnat itselle parhaalla mahdollisella tavalla. Kuitenkin nyt, kun olen auttanut ystävieni haastavissa elämäntilanteissa tuomalla korttien tulkintoja mukaan, olen joka kerta ollut aidosti hämmentynyt siitä, miten erilaisia ja täydellisesti ystävieni elämäntilanteisiin sopivia kortteja pöytiin ilmestyy. Pöytien ääressä on naurettu, ihmetelty ja kyynelehditty.

Tarotin lyhyt ABC

Tarotin alkuperästä ei olla aivan varmoja, mutta joidenkin lähteiden mukaan tarot olisi syntynyt jo tuhansia vuosia sitten Egyptissä. Vaikka tarot-kortteja käytetäänkin nykyään paljon ennustamiseen, intuition vahvistamiseen sekä itsetuntemuksen kehittämiseen, on pakka alunperin syntynyt pelaamista varten. Tarot-pelejä pelataan edelleen monessa maassa ja varhaisin tieto pakan ennustamiskäytöstä on peräisin 1700-luvulta. Kyseessä on siis hyvin vanha viisauden lähde.

Pakassa on yhteensä 78 korttia, jotka perinteisen pelikorttipakan tapaan muodostuvat neljästä maasta; sauvat, miekat, maljat ja lantit. Jokaisessa maassa on numerokortit 1-10 sekä lisäksi neljä hovikorttia. Näitä kortteja kutsutaan usein myös pienten salaisuuksien korteiksi (pieni arkana). Näiden lisäksi loput 22 kuvakorttia muodostavat ns. suurten salaisuuksien kortit (iso arkana).

Suurten salaisuuksien korttien sanotaan kuvaavan yhteyttä maailmankaikkeuteen eli ne symboloivat kaikille ihmisille yhteisiä perustotuuksia. Korttien merkitys on siis käytännössä jotain fyysistä elämää suurempaa, jokin universaali opetus. Mikäli kortteja ilmestyy tarot-pöytään useampia, voidaan todeta elämänvaiheen olevan jotain suurta, sisäistä maailmaa muovaavaa tai eteenpäin vievää. Henkisen kasvun paikka. Tietoisuuden lisääntymistä.

Vastaavasti pienten salaisuuksien kortit kuvaavat enemmän elämämme arkisia asioita, mutta eivät missään nimessä ole yhtään suurten salaisuuksien kortteja vähäpätöisempiä ja voivat yhtälailla merkitä suurta henkistä kasvua.

Tarot-korttien symboliikka kuvaa korteista tulkitsemisen näkökulmasta ihmisen elinkaarta ja kaikista meistä löytyvää syvää elämänviisautta. Viisautta, joka saattaa usein olla piilossa alitajunnan syövereissä, jolloin korttien tarkoituksena on nimenomaan auttaa meitä löytämään sisäinen viisaus ja piilossa olevat voimavarat. Kortit tuovat oman kokemuksen mukaan mukanaan aina toivoa ja luottamusta siihen, että asiat ovat tällä hetkellä juuri niin kuin niiden kuuluukin olla. Korttien avulla voi siis yrittää etsiä vastauksia yksittäisiin kysymyksiin tai vain katsoa millaista viestiä kortit yleisellä tasolla tämän hetkisestä elämästä välittävät.

Miksi oma elämä tyhjeni?

Koska olen viime aikoina saanut niin hyviä kokemuksia ystävieni kanssa tehdyistä tulkinnoista, päätin pitkästä aikaa kaivaa kortit esille myös omaa elämäntilannetta peilaten. Sen kummemmin miettimättä järkeilenkö lopputulosta vai en kysyin, miksi pöytä tyhjennettiin.

Korttien viesti oli selvä. Toteutin tulkinnan kymmenellä kortilla, joista puolet olivat suurten ja puolet pienten salaisuuksien kortteja. Tulkinnan vahvimpana sisältönä mm. pettymys, vanhan jättäminen taakse, muutos, uusi alku, läpimurto, kahleista vapautuminen, oman ytimen löytäminen, intuition vahvistaminen sekä sydämen äänen kuunteleminen. Tuntuu tutulta, todellakin.

Muutama tärppi omasta pöydästä. Tätä hetkeä kuvasivat kortit Maljojen Viitonen sekä Tuomio. Alitajuisten viestien paikalla itse alitajunnan ja intuition kortti Kuu, lähitulevaisuutta symboloimassa Sauvojen Kuningatar ja lopputuloksena Sauvojen Prinssi.

Maljojen viitonen kuvaa mm. pettymystä. haavoittuvuutta ja sisäisten voimavarojen löytämistä. Kortti kertoo siitä, että entiset tavoitteet eivät ole enää linjassa sisäisen maailman kanssa ja siksi kaiken pitää muuttua ja uudistua. Kortti neuvoo kohtaamaan kaikki mahdolliset pinnalle nousevat tunteet ja luottamaan siihen, että uutta on tulossa vanhan tilalle. Lisäksi tässä vaiheessa on hyvä käsitellä mahdolliset menneisyyden taakat, jotta elämää voi jatkaa kevyempänä ja eheämpänä eteenpäin ilman katkeruutta.

Tuomio on mm. piilevien voimavarojen, kahleista vapautumisen sekä uudelleensyntymän kortti. Kortti viestii vanhan ajanjakson päättymisestä sekä pitkäjänteisyydestä ja kärsivällisyydestä, joita vaaditaan merkittävän muutoksen läpiviemiseen. Tuomion symboliikka neuvoo elämään hetkessä, luottamaan omaan arvostelukykyyn ja katsomaan tilanteita, asioita ja ihmissuhteita laajemmasta perspektiivistä.

Kuu symboloi mm. alitajuntaa, tunteita, herkkyyttä sekä intuitiota. Kuun kortti viestii herkkyydestä voimavarana, intuition vahvistamisesta ja siihen luottamisesta sekä elämän mysteerisestä luonteesta, jota on mahdollista selvittää vain elämällä. Elämässä säännöllisesti toistuvien asioiden on tarkoitus opettaa uusia asioita itsestä. Kortti neuvoo luottamaan vaistoihin ja vaalimaan yhteyttä alitajuntaan.

Sauvojen kuningatar on mm. myötätunnon, viisauden, itsetuntemuksen sekä viehätysvoiman kortti. Kortti kertoo siitä, että asioita on hyvä tarkastella laajemmasta näkökulmasta ja siitä, ettei omat mielipiteet asiasta ole useinkaan koko totuus. Vaikeat ajat tuovat mukanaan suurta itsetuntemusta, joka myöhemmin näkyy varmuutena ja voiman tunteena. Kortti neuvoo elämään mahdollisimman täyttä elämää, luopumaan kaikesta itselle merkityksettömästä ja keskittymään elämän suurempiin kokonaisuuksiin omiin voimavaroihin luottaen.

Sauvojen Prinssi kuvaa mm. luottavaisuutta, nuoruuden voimaa, pelottomuutta sekä muutosta. Kortti viestii elämästä nauttimisesta, omana itsenä olemisesta sekä rohkeasta itseilmaisusta. Neuvona on heittäytyä elämän virtaan, huomata eteen tulevien asioiden tuomat mahdollisuudet sekä ilmaista rohkeasti ideat ja ajatukset myös muille. Nyt voi nauttia elävyyden tunteesta.

Viimeksi kerroinkin karsineeni paljon turhaa päivistä, kun syntyi vahva tunne siitä, että pöytää kuuluu tyhjätä nyt oikein kunnolla. Kortit vahvistivat tätä tunnetta entisestään ja niinpä pysähdyn nyt hetkeksi täysin itseni äärelle. Pyrin laittamaan pisteitä ja päästämään irti menoa hidastavista tekijöistä. Lepään pois viime vuoden ja viimeaikaisten käänteiden tuomaa stressiä ja väsymystä, enkä ota muutamaan viikkoon paineita yhtään mistään – siis heti kun kaikki byrokratiasotkut on saatu päätökseen, tietenkin. Mulla on vielä viimeinen väylä opintojenkin suhteen selvityksessä, mutta kun kaikki nämä on selvitetty, aion vain olla. Minä, ajatukset ja tunteet. Hetken hengittely.

Tämän innoittamana pidän pienen breikin myös blogin päivittämisestä ja palaan taas muutaman viikon päästä!

Hanne

Viimeksi: Mielen selkeyttä luonnosta

Lisää tarotista eli lähteet:

Wikipedia: Tarot-kortit (kyllä, lähteiden lähde)

Unio Mystica: Mitä Tarot on?

Mulla käytössä oleva pakka on Kosminen tarot ja merkitykset on kirjattu tähän pakan ohjekirjasta mukaillen.

Kommentit (3)
 1. Mie kans...
  13.1.2021, 21:29

  Tarot kortit ovat kiehtovat ja niitä voi käyttää monella tapaa, juurikin intiuution vahvistaminen ja pohdiskelun apuvälineenä .
  Vuosi sitten mietin oman tarot pakan hommaamista mutta se sitten jäin muiden asioiden alle. Mutta kortteja selaan kyllä silloin tällöin, minulla on oraakkeli kortit jotka perustuvat suomessa käytettyyn pelikorteista ennustamiseen, tulkinnat ovat kirjoitettu kortteihin lyhyesti joten hetken silmäiltyään osaa poimia läheisesti toisiinsa liittyvät kortit mukaan pääkorttien tulkintaan.mukana on ohjeet usemman eri pöydän tekemiseen . Ihan hyvät kortit olleet ja tuoneet tukea ajatteluuni.
  Viime keväänä itseassiassa löysin netistä jutun korteista ennustamisesta ja jotain historiaa korteilla ennustamisesta suomessa, olikohan tuo peräti pirkka lehdessä ollut juttu, voin etsiä tuon ja laittaa linkkiä toiseen viestiin. Tämän lehtijutun ja minun korttien tulkinta ohjeet olivat hyvin samanlaiset .
  Kun kerroit aiemmassa postauksessai siitä kun elämäsi tyhjeni, nyt tarot kortit kertoivat samaa ajatusta mitä minäkin mietin tilanteestasi, kyllä se on uusi parempi alku sinulla tulossa, ota vaan se aika minkä tarvitset löytääksesi sen mitä tarvitset, että olet oma itsesi ja kasvat siihen suuntaan kuin haluat, ei niin kuin muut haluavat. Tulkinta oli hyvä ja parempi mitä minä saan sanoja muotoiltua ymärrettäviksi.
  Kun lepäilet ja rauhassa miettien, löydät kyllä sen mikä on oleellista elämässäsi , mitä tarvitset , mikä on tavoittelemisen arvoista ja asiat alkavat loksahteleen kohdilleen.
  Voimia ja intiuutiota sinulle rutkasti . ☺️

  1. Mie kans...
   13.1.2021, 21:38

   Hups, se olikin Anna lehden juttuja😃
   Tarot korteissa on pajon opettelua ,mutta noilla ohjeilla pääsee perus pelikorteilla tutustuun aiheeseen.
   Kiitos vielä hyvästä postauksestasi, oli hyvä ja osin tuttua ☺️

   https://anna.fi/viihdy/pelikorteilla-ennustaminen-katso-ohjeet-ja-eri-korttien-salamyhkaiset-merkitykset

   1. Kiitos paljon! ❤️ Yritän nyt rohkeasti pysähtyä itseni äärelle ja kuulla mitkä tarpeet haluavat tulla nähdyksi. Ja kiitos paljon myös linkistä, tutustun ehdottomasti myös tähän!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *