DIY hoitolaukku, osa 1: Vinkkejä kaivataan!

Meillä on tähän mennessä ollut hoitolaukkuna tavallinen Marimekon olkalaukku. Tavallaan se on ollut ihan ok, mutta auttamattomasti liian pieni. En ole missään vaiheessa oikein tutustunut varsinaisiin markkinoilla oleviin hoitolaukkuihin kun olen pitänyt niitä niin kalliina. Mutta nyt olen aivan kyllästynyt siihen, että hoitolaukku on aina pullollaan, vaikkei kaikki tarvittava, kuten Lapsen eväät, mahdu sisään, saati sitten minun tavaroitani lisäksi. Niinpä päätin tehdä meille uuden, isomman ja käytännöllisemmän hoitolaukun itse!

Ja tähän kaipaisin vinkkejä teiltä muilta hoitolaukunkäyttäjiltä: Mitä hyviä ominaisuuksia omassa hoitolaukussasi on? Oletko kaivannut jotain lisäpiirteitä? Kuulisin mielelläni ideoita kaikenlaisista taskuista, lenksuista ym. pikku yksityiskohdista, jotka lisäävät hoitolaukun käyttöominaisuuksia. Kaikkea kun ei osaa ajatella ennalta! 

Meillä on jatkossa tulossa sekä pikkuvauvan että taaperon tarvikkeet samaan laukkuun, ja haluaisin myös, että sinne mahtuisi ainakin mun kännykkä ja lompakko. Siksi aion tehdä uudesta laukusta huomattavasti edellistä isomman. Liian iso laukku ei tietenkään saa olla, jottei siitä tulisi siksi hankala kuljettaa mukana. Alustavasti mittasin meidän uusien vaunujen työntöaisan leveyden ja ajattelin mitoittaa laukun samanlevyiseksi aisan kanssa. Myös korkeutta aion lisätä edelliseen laukkuun verrattuna ja hitusen myös syvyyttä. 

Tämänhetkiset laukkumateriaalit: markiisikangasta, mustaa pitsinauhaa ja pari solkea

DSC05075.JPG

DSC05076.JPG

Kankaaksi olen hankkinut punaista markiisikangasta, jonka pitäisi olla vahvaa ja jonkin verran vettähylkivää. Tämä tulikin testattua, kun ajattelin kutistaa kankaan ennen leikkausta eikä se imenyt vettä ollenkaan! Tulinkin toisiin aatoksiin ja jätän sen kutistamatta, koska kankaan pinnassa on varmaankin tällä hetkellä aineita, jotka suojaavat sitä sekä vedeltä että lialta. Mitä turhaan niitä poistamaan, vai? Haluan laukkuun myös jotain pientä koristelua, joten ostin jonkin verran mustaa pitsinauhaa, katsotaan päätyykö se laukun vai jonkin muun koristeeksi.

Nykyinen hoitolaukku 

DSC05078.JPG

 

Perusajatuksena on matkia Marimekko -laukun muotoa, mutta lisätä taskuja ja muita ominaisuuksia sekä tehdä laukusta isompi. Tässä pientä käsinpiirreltyä hahmotelmaa (ja hitsi, en saa kuvaa käännettyä pystyyn):DSC05080.JPG

 

Eli ajattelin tehdä sekä laukun sisälle että ulkopuolelle kansiläpän alle pussimaisia taskuja, joihin mahtuisi vaippoja ym. tarpeellista sälää. Koska lapsia on kohta kaksi, teen taskuja kummallekin pitkälle sisäsivulle, jotta kummankin lapsen vaipat ja tarvikkeet saa eroteltua toisistaan. Keskelle jäisi avointa tilaa. Kansiläppään ajattelin tehdä vetoketjutaskun kuten Marimekko -laukussa ja laittaa laukun pohjan reunaan pari nappia, joilla läpän saisi tarvittaessa kiinni.  Laukkuun tulisi pitkä kantohihna, mutta myös pienemmät tarralliset renksut, joilla laukun saisi kiinni vaunujen työntöaisaan.Miltä kuulostaa? Onko kellään muutosehdotuksia, lisäyksiä tai muita kommentteja kerrottavaksi?

 

Ja nyt kun kerjään teiltä vinkkejä, niin samaan syssyyn vielä tämä. Mitä voisin tehdä tästä vanhasta repaleisesta nahkatakinretkusta? Nahka on ihanan kulunutta ja patinoitunutta, mutta takki vanuu tuolla meidän täydessä komerossa enkä keksi, mitä tekisin siitä. Olisi sääli heittää tällainen materiaali menemään, mutta toisaalta en viitsisi säilöä sitä, ellen keksi sille jotain käyttöä. Ideoita?

DSC05073.JPG

 

 

Kommentit (8)
 1. Meiän tytölle teki mun sisko hoitolaukun. Kaavat oli jostain suurikäsityölehdestä. Olen tykännyt tosi paljon siitä, mahtuu tavaraa vaikka kuinka ja on monta pikkutaskua sisäpuolella. Kansiläppäkin toimii avattanu hoitoalustana.

  1. Oi, onpa kiva kuulla onnistuneesta kotitekoisesta hoitolaukusta! Kuulostaa hyvältä 🙂 Olispa mullakin kaavat, nimittäin inhoan juuri sitä kaavoitusvaihetta näissä ompeluhommissa ja siksi aloittaminen tuntuu nytkin vähän kestävän… Toisaalta on kiva suunnitella omanlainen toteutus. Tuo kansiläpän hoitoalusta kuulostaa kuitenkin jo sen verran edistyneeltä suunnittelulta, etten taida rohjeta niin pitkälle 😉

 2. Mulla on tää Skip Hopin perus-Dash mustana: http://www.skiphop.com/product/dashdiaperbag.html. Toimii mainiosti. Erityisesti tykkään noista reunalenksuista, joilla kassin saa vaunujen asiaan kiinni, päätyjen avotaskuista, joissa meillä on pari harsoa tai vesipullo, sekä avoimesta takataskusta, jossa on samankuosinen vaipanvaihtoalusta (ja paikallinen red book eli neuvolakortti). 

  Sinuna en ehkä tekisi niitä ”vaunulenksuja” tarrakiinnityksellä, sillä tarrathan pitää ääntä ja siten voisivat herättää nukkuvan vauvan..? 

  Ihanaa nahkaa! Jos mä osaisin, tekisin laukun.

  1. Vau, hieno laukku! Olishan tollanen virallinen hoitolaukku ollut varmasti hyvä… Tosiaan, tarranauhat pitää melko kovaa ääntä. Mutta millähän muulla sais ne lenksut kiinni tarpeeksi varmasti ja yhdellä kädellä – millä ne sun laukun lenksut kiinnitetään? Nuo päätytaskut vaikuttaa kans hyviltä, voisin harkita sellaisten lisäämistä.

   1. Mun laukussa on sellaiset muoviklipsit, tuolla nettisivulla on kuvia ja video, jossa näkyy. Aukeaa yhdellä kädellä. Siinä yhdellä kädellä roikottamisessa avittaa muuten myös lyhyt käsihihna; pitkä olkahihna on kuitenkin rullalla jossain laukun alla, kun yrittää tasapainoilla lapsi toisella käsivarrella kassia irti vaunuista.

    1. No nyt vasta älysin etsiä videota sieltä linkin takaa – tosi kätevät klipsut! Pitääpä harkita tuota vaihtoehtoa, noita klipsuja varmasti myydään jossain. Kiitos näistä vinkeistä!

      

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *