Paitalahja

Kerroin isänpäiväpostauksessa, että tein Miehelle isänpäivälahjaksi itsepainetun T-paidan yhdessä Lapsen kanssa sekä vähän niin kuin yhteensopivan tiimipaidan Lapselle. Tässä nämä nyt ovat yhdessä:

Titä! ja Titän tyttö

DSC05001.JPG

Tällä kertaa mulla ei ollut juurikaan ideoita paitoja varten. Miehelle olin ostanut tuon tummanvihreän T-paidan kyseistä käyttöä varten ja Lapselle etsin jotain sopivaa paitaa, johon kirjoittaa myös jotain. Yllättäen 80/86 cm kokoisia paitoja ei ollut kovin paljoa tarjolla. Valkoisia bodyja olisi kyllä ollut, mutta nykyään tykkäämme käyttää Lapsella enemmän paitoja kuin bodyja ja valkoinen on myös hieman tylsä vaihtoehto. Onneksi törmäsin tuohon vihreään pilkulliseen paitaan, vihreä väri (joskin täysin erisävyinen) jotenkin yhdisti noita paitoja ja tietysti sitten tuo teksti. Lapsen paidan malli ja peruskuviointi tosin oli hieman haastava lisäyksiä varten ja vasta äsken paitaa Lapsen päällä katsellessa keksin, miten olisin voinut toteuttaa tuon paremmin… Joka tapauksessa Lapsen paidan yläosassa lukee siis ”Titän tyttö” vaikkei sitä tästä kuvasta kovin hyvin näekään.

Miehen paita valmistui näin: 

Pesin ja kuivatin paidan, jotta ylimääräiset kemikaalit poistuisivat kankaan pinnasta ja väri imeytyisi paremmin. Levitin paidan lattialle ja siloittelin paidan sisäpuolelle muovipussin estämään värin imeytymistä kankaan läpi paidan selkäpuolelle. Varasin kuvion tekemistä varten kahta eriväristä kangasväriä, mustaa ja hopeaa, sekä pienehköjä siveltimiä ja lautasen, jolle otin sopivan määrän yhtä väriainetta kerrallaan sekä ihan hitusen vettä ohentamaan väriä.

Sitten itse asiaan: Ensin tehtiin jalanjälkikuviot. Otin Lapsen syliin, maalasin hänen jalkapohjansa hopeavärillä ja painoimme jalkakuvion paitaan. Sitten pestiin jalka ja toistettiin sama toisella jalalla. Seuraavaksi oli hopeisten koristelujen vuoro – annoin Lapselle hopeakyllästetyn siveltimen käteen ja hän suti menemään (hieman piti ohjata, ettei väriä tullut ihan joka paikkaan). Sama toistettiin mustalla värillä. Lopuksi kirjoitin ”Titä!” -tekstin siveltimellä vapaalla kädellä. Sitten loppusiivoukset (ja joka aiemmassa välissä yritystä pitää Lapsi erossa juuri maalatusta paidasta), paita piiloon kuivumaan ja toisena päivänä kuvion silittäminen, jotta väri kiinnittyisi pysyvästi.

Lapsen paidan tekstiä kirjoittaessa mokasin ja halusin aloittaa alusta. Onneksi pelastusyritys onnistui, nimittäin sain jo kirjoitetun tekstin huuhdeltua pois vesihanan alla ja kosteaan paitaan uudelleen kirjoittaminen onnistui ihan hyvin. Hyvä muistaa ensi kerralla! Tämä tietysti on mahdollinen pelastuskeino vain, jos paidassa ei ole mitään aiempaa pelastettavaksi haluttua tuotosta.

Mies piti paidastaan, kuten yleensä, ja piti sitä vieläpä päälläkin ihan julkisella paikalla. Kiva näitä on tehdä kun lahjan saaja on tyytyväinen 🙂

 

Kommentit (1)
  1. Antti Paasisalo
    11.11.2013, 15:49

    Terve!
    Ollaan opiskelijaprojekti kehittämässä palvelua jonka avulla on helpompi ostaa ekologisesti ja eettisesti valmistettuja vaatteita. Löydettiin sun blogisi lilystä ja ajateltiin että saattaisit sopia meidän asiakasprofiiliin. Haluttaisiin kysyä olisitko kiinnostunut auttamaan meitä palvelun kehittämisessä? Kiitos jo etukäteen!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *