Vauvaneuleet in action

Huomasin juuri, että vaikka harrastan koko ajan jotain käsityöhommaa, täällä blogissa on yllättävän vähän postauksia aiheesta. Nykyään tietysti ehdin neuloa huomattavasti vähemmän kuin vaikka aiemmin opiskellessa luennoilla ja bussimatkoilla, mutta onhan nyt jotain sentään tullut valmiiksikin.

Joten olkaa hyvät – valmiita neuloksia tositoimissa!

Neuloin odotusaikana Pojua varten erinäisiä villa-asusteita. Pieni villahaalari ja kaulaliina tulikin esiteltyä jo vuosi sitten, mutta kaulaliinan kanssa yhteensopivat pipon, lapaset ja villasukat neuloin myöhemmin ja ne jäivät odottamaan käyttökin tähän syksyyn asti. Tässä koko setti:

Pajun neuleasusteet1.jpg

 

Tietysti halusin ottaa kuvia asusteista myös Pojun päällä. Kuvaaminen oli tällaista:

No niin, vauva makuulle, harmi kun valaistus on jälleen kerran huono, mutta ehkä tästä jotain tulee… 

Hei, älä käänny! Pysy hei hetki selällään! Ei tarvitse kauaa olla, kunhan saisin yhden edes lähes tarkan kuvan, että nuo vaatteet näkyyisivät! Hei!

Okei okei, et halua olla selällään, käänny vaan, otetaan sitten pari kuvaa näin päin… Hei älä ryömi äidin luo, joo on mulla tämä kiva puhelin, mutta nyt sillä pitäisi ottaa kuvia, pysyisitkö siellä hitusen kauempana… Oho, oletpa nopea! Tämä puhelimen kamera ei ole. No joo, ehkä näissä kuvissa näkyy nyt edes jotain noista vaatteista.

Pajun neuleasusteet3.jpg

Pajun neuleasusteet4.jpg

 

Pipon, lapasten ja villasukkien ohjeet ovat SandnesGarnin Lanett Baby -langan maksullisesta ohjevihkosesta (ilmeisesti numero 1013).

Pojun pää – tai oikeastaan takaraivo – on iso ja hattukoko on jo lähes sama kuin isosiskollaan, mutta onneksi tämä pipo mahtuu vielä hetken. Liinallekin neuloin samanlaisen pipon valkoisena, mutta siitä tuli aivan liian iso, joten jompi kumpi saanee sen päähänsä vuoden päästä. En itse asiassa pidä tuosta pipomallista kovin paljoa, koska korvaläpät jäivät aika pussimaisiksi ja rumasti kurtulle, ohjekin oli niiltä osin aika epämääräinen. Lapasiin ja sukkiin olen tyytyväinen.

Kaulaliinan ohjeen bongasin Alisa’s Wonderland -blogista. Tuopa onkin kätevä malli pikkulapsille, joten meillä on kummallekin lapselle omansa!

 

No jos vielä yritettäisiin ottaa pari kuvaa… Pysyisitkö nyt hetken selälläsi? Ooo, melkein tarkka kuva! Ai haluat taas mahalleen… No, mene vaan.

Pajun neuleasusteet5.jpg

 

Tällä hetkellä ompelemisinnostus on syrjäyttänyt neulomista, vaikka hidasta hommaa sekin on kun en ehdi keskittyä kovin pitkää aikaa kerrallaan. Kohta pitäisi kuitenkin olla jotain valmista näytettävää siltäkin saralta 🙂

 

 

Kommentit (3)
  1. Voi luoja mitenkä ihanat!! Olen niin kateellinen teille, jotka osaatte kutoa! Olette kyllä erittäin eteviä! Tai siis kai mäkin osaisin ihan jotain perusjuttuja, mutta mä en vaan saa aikaseksi. tai saa, tai siis alotan, mutta sitten kaikki jää kesken.. Jotenkin se on niin hitaasti etenevää, että olen päätynyt siihen, että ostan langat ja toimitan ne äidilleni, siskolleni tai O:n äidille.. Sitten kerron mitä haluan ja he toteuttavat tämän teko puolen.. Helppoa ja toimii mulla 🙂 Hihihi!!

    Arvaa, mä olen ihmetellyt, että miksi joudun aina hakemaan sun blogia haku-knetän kautta, että miksi et koskaan postaa mitään, niin että se näkyis mulla seuratuissa.. ja sitten NYT huomasin, että et kai näykään, ku en seuraa sua… mutta ei hätää, nyt tämä erhe on korjattu ja elämäkin helpottui jälleen hieman 🙂 hihih!!

    1. Kiitos kiitos! 🙂 Tiedätkö, neulomisvimman alku vaatii ehkä sopivanlaiset olosuhteet. Mä aloitin neulomisen koulussa luennoilla, kun en jaksanut vain istua kuuntelemassa ja käsillätekeminen helpotti olemista ja keskittymistä. Sitten keksin, että nykyään on kaikenlaisia ihania neuleohjeita, niistä sain tietää vaikka mistä ihanista langoista, kokeilin neuloa kauniita juttuja ja sitä myöten jäin ihan koukkuun… Aluksi pitää saada ne perusasiat ja oikeat välineet haltuun, sitten aukeaa kokonainen ihana neuloosimaailma! 😀

      Jee, kiva kun nyt seuraat meidän kuulumisia 🙂

  2. Ihania neuleita ja ihania on kuvatkin! 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *