Syö itsesi kauniiksi osa 2: Tukka tuuheaksi ja kynnet timanttia – Juotava savi ja Solgar Skin, Nails & Hair Formula

Huih! Vähän on edellisestä postauksesta kulunut aikaa, mutta vähän on pukannut reissua toisensa perään. Hyvällä tavalla tottakai, mutta blogi on jäänyt hiljaiselolle. Ehkapä voisin tehdä pikapostauksia silloin kuin aikaa on vähän. No, mutta asiaan.

Aloitin viime postauksessa Syö itsesi kauniiksi- juttusarjan ja ajattelin jatkaa samasta aiheesta myös tässä postauksessa. Se aihe kun on aina ajankohtainen ja sangen usein jokaisella on jotakin aiheeseen liittyvää ongelmakohtaa tai haavetta.

Tässä postauksessa jaan parhaat vinkkini supertuuheaan tukkaan ja timanttisiin kynsiin eli juotava savi ja Solgarin vitamiinilisä Skin, Hair & Nails.

Itselläni hiuksia on paljon. Yksittäinen hius on ohut, mutta niitä on paljon ja hiukset kasvavat nopeasti. Vinguin juuri kolme viikkoa sitten kampaajakäymnnin jälkeen, että hiuksia on ohennettu liikaa ja tukkaa on niin vähän ja nyt hiukset ovat kasvaneet taas ja vingun, että sitä on niin paljon. (Oikeasti siis tykkään tästä, että tukkaa on paljon, mutta pakkohan sitä on jostakin aina valittaa. )

Kynteni puolestaan ovat olleet luonnostaan varsin liuskoittuvat ja vannon, ettei tukkakaan ole todellakaan ole aina ollut tässä kunnossa. Asiaa ei yhtään ole auttanut se, että kun jätin maitotuotteet pois en silloin todellakaan huolehtinut kalsiumlisästä vaan käytin tyytyväisenä vitaminoimattomia vaihtoehtoisia tuotteita. No, näkyihän se tietysti jossakin.

Tutustuin Argitalin juotavaan saveen ts. aktivoituun vihreään saveen jo noin kuusi vuotta sitten ja olen siitä asti käyttänyt sitä suhteelisen säännöllisesti. Pidän aina aika ajoin viikon – useamman kuukauden tauon käytöstä, jotta tuotteen teho pysyy. Joo, ja joskus tietysti unohtuukin mikä on luonnollista… Juu, juotava savi kuulostaa oudolle, mutta ei ole.

Juotava aktivoitu vihreä savi on kuin kuivunutta lietepölyä. En todellakaan huitaisen aamuisin naamaani kuravettä vaan savipölyä laitetaan teelusikallinen isoon lasiin ja päälle kaadetaan vettä. Aamuun mennessä savi/sakka on laskeutunut lasin pohjalle ja vain kirkas osa juodaan aamulla mielellään tyhjään mahaan. Siis samaan tapaan kuin pohjavesi suodattuu maasta niin vesi erottuu savesta yön aikana. Tai jotakin sinne päin luulisin…

Juotava kirkas osa maistuu lievästi makealle ja sisältää huiman määrän mineraaleja ja kivennäisaineita. Juotavaa savea markkinoidaan usein vatsaa hellivänä ja elimistöä puhdistavana tuotteena, mutta itse huomaan hyödyn erityisesti hiuksissa ja kynsissä jopa jo viikon jäkeen. Hiukset oikeasti tuntuvat tuuheammilta, tai ehkä jopa karheammita ja ilmavammmilta. Savi oli minulla viime syksynä tauolla ja voin sanoa, että myös kynsistä ja kynsinauhoista näkyi. Lisäksi minulla on tuoreessa muistissa se aika kun aloin käyttää savea. Ero aiempaan oli selkeä eikä mitään muuta syytä asialle ole näköpiirissä. Samoin olen miettinyt, että kohtuullisen vahvat luut minulla on pakko olla sillä kaikkien rullaluistelutällien jäkeen olen vielä säilynyt iloman murtumia…

Syy kynsien ja hiusten tuuhentumiseen on aika luonnollinen. Savi sältää huiman määrän piitä ja kalkkia ja muita hiusten, luiden ja kynsien rakennusaineita ja huomattavasti  luonnollisemmassa muodossa kuin markkinoilla olevat ravintolisät. Joku osaa näisät kertoa varmasti vielä tarkemmin, mutta minulle riittää kun tuote toimii.

  • Pii 35,20 %
  • Titaani 0,20%
  • Alumiini 13,67%
  • Rauta 4,4 %
  • Magnesium 3,80 %
  • Kalkki 26,70 %
  • Natrium 0,40%
  • Kalium 0,40 %
  • hehkutusjäännös 19,00 %

Itse ostan savea luontaistuotekaupasta. Pääsääntöisesti ruohonjuuresta. Hinta on vajaa 14e ja satsita riittää useammaksi kuukaudeksi. Suosittelen vaikka oudolta kuulostaakin!

 

argital.verde.juotavasavi.detox.attiva.jpg

argital.verde.juotavasavi.detox.attiva2.jpg

En ihan malttanut odottaa kuvaan ,että sakka laskutuu kunnjolla lasin pohajalle, mutta tässä kuva viiden minuutin jälkeen. Aamuun mennessä neste en lähes kirkasta.

argital.verde.juotavasavi.savilasissa.detox.attiva3.jpg

 

 

Postauksen alussa ja otsikossa lupailin myös toista tuotevinkkiä superhiuksiin ja kynsiin. Solgarin Skin, nails & Hair Formula on minulle verrattain uusi tuttavuus, mutta voin sanoa,että tuntuu toimivan. Jos jo aiemmin on hiusten kasvu ollut nopeaa saven kera niin voin sanoa,että vähintään tuplaantui Solgarin purkin käytön myötä. Mikä on aikas kiva, sillä olen hieman ajatellut kasvattaa taas polkkatukan. Tätä menoa se on kasvatettu jo elokuuhun mennessä.

Itselläni on iho hyvä enkä ole huomannut merkittävää eroa, mutta kollegoilta on kuulunut todella positiivista. Iho on kuulemma vahvempi ja kimmoisampi.

Tutkiskelin tarkemmin tuoteselostetta ja Solgarin vaikutusta ihon ja hiusten hyvinvointiin selittää mm. tuotteen sisältämä MSM elikä metyylisulfonyynimetaani, kotoisammin rikki. Rikkiä on ihossa, kynsissä ja luustossa ja se on todella tärkeä hormonien, entsyymien ja vasta-aineiden tuotannossa. Olen käyttänyt Opti-MSM:ää lähinnä liikunnasta palautumistarkoituksessa ja nievlien hyvinvoinnin edistämiseksi, mutta sivutuotteen tietysti iho on varmasti myös tykännyt. Nyt jätin jauheen pois sillä tableteissa on riittävästi. Googlettamalla MSM:stä löytyy helposti lisätietoa.

MSM:n lisäksi Solgarin Skin, Nails &Hair sisältää C-vitamiinia (aina hyväksi iholle ja elimistölle), sinkkiä ja kuparia. Sinkki kuulemma heikentää kuparin imeytymistä ravinnosta, joten on ilmeisen hyvä, että tuotteesta löytyy molempia. Ja sinkki on tutkitusti hyväksi iholle. Ehkäisee mm. ruusufinniä (mikä muuten oli alunperin suurin syy omaan sinkin käytön aloittamiseeni).

Joku kemiaan erikoistunut osannee kertoa ainesosita vielä lisää, mutta minulle riittää, että tämä toimii. 🙂 Tuotetta saa esim. Sokokselta tai mistä tahansa luontaistuotekaupasta.

solgar.vitamiini.skinnailshair.msm.ravintolisä.tuulijohanna.jpg

 

kauneus iho vastuullisuus hyva-olo
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *