Katastrofikokki – Näin järjestät kesän parhaan piknikin!

Paras piknik onnistuu tietenkin parhaan seuran kanssa! Voit lähteä sinne kahdestaan parhaan ystäväsi kanssa tai miksei vaikka isommallakin porukalla. Perheenkin kesken piknik on loistava idea. Jos kuitenkin haluat olla hetken vain itsesi kanssa, kuunnella podcastia tai vaikkapa lukea hyvää kirjaa, niin mikäs siinä. Itseäsi parempaa seuraa et tule helpolla löytämään. Mä voisin kuitenkin nähdä itseni piknikillä Hetan kanssa, pitää varmaan yrittää tääkin vielä tänä kesänä toteuttaa.

Pääpointtina siis se, että lähde piknikille niiden henkilöiden kanssa, joiden kanssa haluat oikeasti lähteä. Rennon tunnelman ja mukavan fiiliksen saa sellaisen porukan kanssa, jossa voit olla luontevasti. Silloin ei haittaa, vaikka joku ei olisi kokoaikaa äänessä, kun hetkestä ei kuitenkaan tule kiusallista.

Kun olet löytänyt parhaan seuran itsellesi, reipas musiikki parantaa tunnelmaa vielä entisestään. Voitte toki kuunnella vaikkapa itse tekemääsi soittolistaa tai mä olen hyväksi todennut listat Paras fiilis! ja young, wild and free. Jos tämmöinen reippaampi musiikki ei ole sun juttu, niin soita mitä tahansa listaa, josta tykkäät!

Luojan kiitos kaikki maustepussit olivat kiinni vielä siinä vaiheessa, kun onnistuin tiputtamaan ne maustekaapista lattialle yrtti-valkosipulileipiä tehdessä…

Näin kesähelteillä piknik on ihanaa pitää esimerkiksi hiekkarannalla tai puistossa. Piknikin voi pitää oikeastaan missä tahansa. Hiekkarannan tai puiston sijaan voit mennä vaikkapa luontopolun varrelle tai miksei ihan vain omalle takapihalle. Eväät ja viltti mukaan ja menoksi!

Jos kuitenkin sattuu käymään niin, että alkaa sataa juuri silloin, kun olet menossa piknikille sen voi aivan yhtä hyvin pitää myös sisällä. Valitset vain tilavan huoneen tai tarvittaessa siirrät pöytää sivummalle, laitat eväät valmiiksi ja pidät aivan yhtä hauskaa, kuin sinulla olisi ollut ulkona.

Piknikin eväiden ei tarvitse olla mitään upeita taiteiluja, vaan ne voivat olla todella yksinkertaisia, varsinkin jos haluat tehdä ne itse. Sinun täytyy myös pystyä pakkaamaan eväät mukaan ja kuljettamaan ne, joten heiveröiset koristelut on vaikea pitää ehjinä. Jos et itse jaksa eväitä tehdä, niin kaupasta löydät helposti mitä ikinä satut haluamaan. Voit ottaa vaikka irtokarkkeja, ruissipsejä, banaanilastuja tai mitä tahansa muuta.

Mä meinasin sitten aloittaa tän jakson kokkailut laittamalla teräsastian mikroon ja sain kunnon sätkyn, kun äiti kertoi ettei niin saa tehdä. No, nykyään onneksi saa teräsatiankin laittaa mikroon (tai no tarkemmin sanottuna on saanut jo vuodesta 1987…).

Piknikillä tärkeintä on vain pitää hauskaa. Eihän mitkään tälläiset ohjeet sitä takaa, mutta niistä voi kuitenkin löytää vinkkejä, jotka myöhemmin osoittautuvat hyviksi.

Tässä on kolme erilaista reseptiä, jotka soveltuvat kaikki loistavasti piknikille ja ovat myös helppoja sekä nopeita toteutettavia!

RAIKKAAT HERKKUVARTAAT

1 banaani
viinirypäleitä
mansikoita
1prk säilykeananasta (tai tuore)
vaahtokarkkeja

1. Pilko mansikat neljään osaan ja leikkaa banaani siivuiksi.
2. Kokoa vartaat vaihdellen ainesosien järjestystä.

MUTAKAKKU

150g voita
150g taloussuklaata
2rkl kaakaojauhetta
1,5dl sokeria
3 kananmunaa
3,5dl vehnäjauhoja
0,5tl leivinjauhetta
0,5tl vaniljasokeria

1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Paloittele suklaa ja sulata se voin kanssa mikrossa. Kuumenna vain sen verran, että suklaa sulaa. Sekoita kaakaojauhe suklaan ja voin sekaan. Anna jäähtyä noin kädenlämpöiseksi.
2. Lisää sokeri ja vatkaa munat taikinaa. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään, sekä lisää ne sitten taikinaan ja sekoita tasaiseksi.
3. Ota irtopohjavuoka ja pingota leivinpaperi sen pohjan ja reunojen väliin. Kaada taikina irtopohjavuokaan.
4. Paista kakkua uunissa 15-17 minuuttia. Valmis kakku on sisältä pehmeä, mutta kypsä pinnalta ja reunoilta.
5. Anna kakun jäähtyä hetki, ennen kuin irrotat vuoan reunaosan ja siirrä kakku halutessasi tarjoiluastialle.
6. Voit tarjoilla kakun kanssa esim. kermavaahtoa ja kotimaisia vadelmia tai mansikoita.

Alkuperäisen reseptin löydät täältä.

YRTTI-VALKOSIPULILEIVÄT

1 patonki
100g voita
muutama ruokalusikallinen persiljaa ja/tai basilikaa (tuoreena 1dl)
2 valkosipulinkynttä
mustapippuria

1. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen. Leikkaa patonki viipaleiksi ja laita ne pellille leivinpaperin päälle.
2. Sekoita voi, yrtit, mustapippuri ja valkosipuli. Levitä seos patonkiviipaleiden päälle.
3. Paista 225 asteessa uunin keski-/yläosassa 10-12 minuuttia.

Alkuperäisen reseptin löydät täältä.

Sisällä otetut kuvat: Eedit

Ihanaa kesänjatkoa,

Xxx Tuuli

koti ruoka-ja-juoma
Kommentit (4)
  1. pinnauspurtava
    19.6.2019, 21:40

    Vois todellaki kokeilla noita herkkuvartaita!😍 kivoja kuvia ja vinkkejä <33

    1. Suosittelen erittäin kovasti! Kiitos <3

      Xxx Tuuli

  2. nooruskainen
    19.6.2019, 19:16

    Raikkaat herkkuvartaat ovat ainakin minun tämän hetken lemppareitani! Kiitos mahtavasta reseptistä.

    <3 Noora

    1. Ihana kuulla!

      Xxx Tuuli

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *