miten parhaat valokuvat syntyy?

koko some on pullollaan aivan upeita kuvia. milloin kuvassa olevalla henkilöllä on ammattimallin veroinen poseeraus, milloin taas tausta on aivan upea ja milloin puolestaan kuvan kautta välittyy upea tunnelma.

ensimmäisenä täytyy sanoa, että mäkään en ole mikään valokuvauksen mestari, eikä näitä kaikkia kohtia voi ihan vinkeiksi sanoa. monet on tähän listalle päätynyt ihan vaan sen takia, että oon ne itse todeksi todennut.

tämä postaus on ehkä enemmänkin vähän semmonen tsemppipostaus valokuvausta aloitteleville. mulla on hyvin vielä mielessä ne ajat, kun itse sain kameran ja olin sitä mieltä, että mistään ei tuu mitään, minkä takia yritin tästä tehdä vähän sen tyyppisen postauksen, jota olisin silloin tarvinnut.

parhaat kuvat on otettu silloin, kun ei tiedä, että joku on kuvannut. silloin kameralle on tarttunut aidot ilmeet ja eleet. itse rakastan tilannekuvia ja jos jotain ihmisiä kuvaan, niin monesti pyydän heitä liikkumaan tai ylipäänsää tekemään jotain, enkä pelkästään seisomaan paikoillaan. toki näitä ”pönötyskuvia” tulee välillä otettua, mutta tilannekuvat on silti aina ihanampia!

kaikki eivät ole poseerauksen luonnonlahjakkuuksia. siis ihan oikeesti, mäkin olen aivan surkea poseeraamaan. ehkä osittain tästä johtuu mun rakkaus tilannekuvia kohtaan 😀 usein mä näytän siltä, että haistan jotain epämiellyttävää ja yritän esittää, etten ole huomannut koko hajua… toki on niitäkin ihmisiä, joka on kameran edessä todella luontevasti, mutta kuitenkin, poseeramistakin voi harjoitella ja tajua siitä, millainen poseeraus sopii mihinkin kuvaan voi oikeasti kehittää valtavasti.

kuvia on muokattu, ennen kuin ne on instaan tai muuhun vastaavaan paikkaan päätyneet. vaikka tämän monesti tietää, niin itse en ainakaan jollain tasolla vaan suostunut uskomaan asian olevan näin, ennen kuin itse asia luin eräästä kuvatekstistä. kuvia voidaan filtteröidä ja photoshopata ties miten paljon, eli jos sun smoothie bowlin mustikat ei ole yhtä sinisiä, kuin siinä yhdessä kuvassa, niin asiasta ei tarvitse huolestua.

ideoita valokuvaukseen voi saada aivan mistä vaan ja ne kannattaa kirjottaa ylös! mä olen unohtanut ties miten monta hyvää ideaa, koska en ole niitä vaivautunut kirjoittamaan ylös puhelimen muistioon. ihan vaan se, että kirjoitan puhelimen muistioon ”keltainen sadetakki” helpotan huomattavasti sitä hetkeä, kun tekee vaan mieli lähteä kuvaamaan. tai no, varmasti jollain on niin superluokkainen muisti, että asioiden kirjoittaminen muistioon on aivan turhaa, mutta mulle se on pakollista.

onko just sulla jotain vinkkejä valokuvaukseen?

niitä saa todellakin jakaa kommenteissa <3

xxx tuuli

kuvassa: Heidi Jääskeläinen

kulttuuri hopsoa
Kommentit (2)
  1. Olen ihan amatöörikuvaaja, ja kuvattava myös 😀 siks poseeraus ei oo mun juttu, mutta huomaan, että kun kuvaustilanteessa on oikeasti kivaa, niin se usein välittyy kuviin 🙂

    ida
    http://www.lily.fi/blogit/kotona-kaupungissa

    1. mulla aivan sama juttu! totta puhut, oikeat hymyt kuvissa on aina paljon feikkejä kivempia <3

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *