Auttoiko Ekopharma-testijakso akneen? + 2 ALEKOODIA

*Kaupallinen yhteistyö: Kauneushoitola Hilla

Tässä postauksessa kerron vuosikausia kestäneestä taistelustani aknea vastaan, ja siitä, auttoiko kuuden viikon Ekopharma-testijakso iho-ongelmiini. Postauksen lopusta löydät alennuskoodit Kauneushoitola Hillan verkkokauppaan ja kasvohoitoon! Lisäksi sain luvan jakaa teille SKY-kosmetologi Minnan ihonhoitovinkit!

Reilu kuukausi takaperin sain elämäni parhaan kasvohoidon Kauneushoitola Hillassa. Samalla lupauduin testaamaan vegaanisia ja eläinkokeettomia Ekopharma Helsinki -luonnonkosmetiikkasarjan ihonhoitotuotteita, joita olen käyttänyt nyt kuuden viikon ajan. Ihoni oli suoraan sanottuna aika järkyttävässä kunnossa aloittaessani testijakson: hormonaalista aknea pukkasi ja samaan aikaan iho oli todella pintakuiva. Toivoinkin hartaasti laadukkaiden tuotteiden ja säännöllisen kasvohoidon helpottavan ongelmaihoani. Lisäksi toivoin pääseväni vihdoin eroon teatterimaskia muistuttavasta superpeittävästä ja -pysyvästä meikkivoiteestani, jonka käyttöön olin siirtynyt kevyistä ja hengittävistä mineraalimeikeistä, sillä ne eivät enää peittäneet tarpeeksi.

 

akne

 

akne

 

Taistelu aknea vastaan since forever

 

Aluksi arastelin ihonhoitoa käsittelevissä postauksissani ottaa esille kärsineeni teinistä saakka lievästä ja keskivaikeasta aknesta. Päätin kuitenkin tarttua aiheeseen, sillä itselleni olisi aikanaan ollut tärkeä kuulla vertaiskokemuksia ja saada hyviä vinkkejä ongelmaihonhoitoon. Nuorempana finninen iho oli minulle todella arka paikka enkä kertonut edes parhaimmille ystävilleni saaneeni lääkäriltä siihen antibioottikuurin. Kuurin takia jouduin välttämään aurinkoa ja käyttämään vahvoja aurinkovoiteita, minkä eräs ystäväni huomasi. En suostunut aluksi kertomaan miksi entisestä auringonpalvojasta tuli yhtäkkiä varjoissa lymyilijä, ja ystäväni alkoi pelätä puolestani, että olen sairastunut syöpään tai johonkin vakavaan tautiin 😀 Lopulta minun oli pakko avata salaisuuksien verhoa ja myöntää saaneeni lääkityksen akneen.

Mainokset näppyihin tehoavista putsareista tuntuivat vain irvailevan ongelmalleni, sillä oikealla aknella ei ole mitään tekemistä ihon puhtaanapidon kanssa. Antibioottien lisäksi taistelussa finnejä vastaan käytössä on ollut vaikka minkämoista lääkärin määräämää paikallishoitoa, kaksi Isotretinoin-kuuria, kasvohoitoja sekä omia poppakonsteja. Ainoa mikä tähän mennessä on tehonnut, on Isotretinoin-lääkitys, jonka aikana ihoni on joka kerta toipunut lähes täydelliseksi, mutta jonka vaikutus on hälvennyt viimeistään vuoden kuluttua kuurin lopettamisesta. Isotretinoinilla on tunnetusti monia haittavaikutuksia, joten en ollut ihan kauhean innoissani ideasta aloittaa kyseistä lääkitystä mahdollisesti uudestaan. Odotukseni olivatkin varovaisen korkealla Ekopharman testijakson ja Hillan kasvohoitojen suhteen, sillä Minna on saanut hyviä tuloksia akneihon hoidossa.

Kuuden viikon testijakson ajan käytin siis yksinomaan Ekopharman tuotteita: ihonpuhdistukseen Vadelma ja Karpalo-sarjojen putsareita sekä kasvovesiä, kosteutukseen Vadelma-sarjan seerumia, kasvovoidetta ja kasvonaamiota, sekä näpyille Karpalo-sarjan A-vitamiinivoidetta. Tutustu tuotteisiin tarkemmin Kauneushoitola Hillan sivuilla tai lue edellinen postaukseni aiheesta.

 

akne

 

Havaintoja kuuden viikon Ekopharma-testijaksolta:

 

• Kaikissa tuotteissa oli todella miellyttävä ja raikas tuoksu, sekä riittoisa koostumus. Lempparikseni valikoitui Vadelma-sarjan seerumi, jota käytin aamuin ja illoin kosteusvoiteen alla, sekä kummatkin kasvovedet (skrollaa alemmas niin tiedät miksi!).
• Kosteusvoidetta upposi nassuun sitä tahtia, että aloin käyttää kasvonaamiota yövoiteena.
• Aiemmin ajattelin kasvoveden olevan turhake, kosmetiikkafirmojen tapa rahastaa hyväuskoisia kuluttajia myymällä pullotettua vettä, jota saa ihan ilmaiseksi kraanasta. Siksi en vuosikausiin käyttänyt lainkaan kasvovettä. Viimeistelin ainostaan ihonpuhdistuksen kraanaveteen kostutetuilla vanulapuilla. Kauneushoitola Hillan Minnan vinkkien ja tämän kokeilujakson ansiosta sain kuitenkin aikamoisen ahaa-elämyksen kasvoveden tärkeydestä ja sen oikeaoppisesta käytöstä. Ekopharman kasvovedet on pakattu suihkepulloihin, minkä ideana on, että kasvoveden voi ”taputella” iholle eikä sitä tarvitse välttämättä pyyhkiä pois. Kosteusvoide levitetään tämän jälkeen kostealle iholle, jolloin se lukitsee kasvoveden tuoman kosteutuksen ihoon. Tämän yksinkertaisen, mutta tehokkaan vinkin jälkeen tuntuu, että kaikki voiteet ovat imeytyneet paremmin, ja iho on tuntunut ihan eri tavalla kimmoisalta ja kosteutetulta.
• Entä mitä hormonaaliselle aknelleni tapahtui? Jo ensimmäisen viikon aikana alkoi tapahtua: Ihoni rauhoittui silmissä, punoitus ja finnit vähenivät eikä uusia hormonaalisia finnejä enää tullut. Täysin näpyttömäksi ihoni ei kuudessa viikossa toipunut, mutta toisaalta en osaisi edes uneksia oikeasti täydellisestä ihosta näiden vuosien jälkeen, joten olen very very happy!!
• Pystyinkö luopumaan raskaasta meikkivoiteestani? Testijakson lopuksi kokeilin pitkästä aikaa tehdä meikkipohjan mineraalimeikeillä, ja ilokseni totesin, että voisin nyt siirtyä kevyempään meikkipohjaan takaisin!
• Summa summarum: Kuuden viikon aikana akne rauhoittui merkittävästi ja ihon kosteustasapaino palautui. Olin varannut ihotautilääkärin ajan testijakson loppuun, ja myös lääkärin mielestä iho oli ”rauhallisen” näköinen, vaikka toki aknen aiheuttamat arvet olivat vielä näkyvissä.

 

Ekopharman testijakso vaikutti tuottavan omalla kohdallani vain kuudessa viikossa todella lupaavia tuloksia aknen hoidossa. Päädyin kuitenkin ottamaan Isotretinoin-kuurin. Ihotautilääkäri antoi vaihtoehdoiksi joko paikallishoidon lisäämisen tai kuurin, ja sain itse valita, kumpaan lähden. Paikallishoidoista en ole kokenut koskaan kummemmin hyötyvän, niinpä ajattelin, että hoidetaan iho kerralla kuntoon. Olen silti todella iloinen löydettyäni Ekopharman tuotteet ja Kauneushoitola Hillan, sillä säännölliset kasvohoidot ja hyvät tuotteet tukevat ihon paranemista kuurin aikana ja ylläpitävät ihon kuntoa kuurin jälkeen.

Kävin taas reilu viikko sitten kasvohoidossa Kauneushoitola Hillassa (on muuten ihanat ja kauniit uudet tilat!), ja Minna viilasi tuotteita vielä paremmin iholleni sopiviksi. Otin testaukseen BTB13-tuotesarjan kasvoveden, medical seerumi II:n ja medical hoitovoide II:n, jotka on suunniteltu ongelmaiholle. Lisäksi kosteutuksessa on mukana edelleen Vadelma-sarjan kasvonaamio. Seuraavissa postauksissa raportoin teille tuttuun tapaan BTB13-testijakson tuloksia, sekä lisäksi ihon reagoimista Isotretinoin-kuuriin. Mistä muusta haluaisitte lukea seuraavissa ihonhoitoon liittyvissä jutuissani?

 

akne

 

akne

 

Kosmetologin vinkit ihonhoitoon

 

Ihanan Minnan teitä varten koostamat ihonhoitovinkit:
• ”Panosta kasvoveteen – se on ihosi tärkein janojuoma ja kosteuttaja. Taputtele aamuin illoin kasvoille hieman kerrallaan ja lisää pari kertaa.
• Pintakuiva iho hörppii Ekopharman vadelmaa, epäpuhdas iho rauhoittuu Ekopharman karpalolla ja herkkäihoisen suursuosikki on BTB13 Medical sensitive, geelimäinen kasvovesi.
• Pidä naamiokuuri hyvissä ajoin ennen talven pakkasia – kuuri tuo ihollesi kosteutta, lukitsee sitä ihoon ja tekee pinnalle pehmeän suojamuurin.
• Hiero naamiota yövoiteen sijasta kasvoillesi joka ilta viikon tai parin ajan, älä pese pois. Muista taputella alle kasvovettä, koska se parantaa naamion imeytyvyyttä ja antaa sille kosteutta, jota sitoa ihoon.
• Jos sinulla on oikein herkkä ja punoittava iho, valitse Ekopharman Herukkanaamio, jos taas pintakuiva sekaiho, suosittelen yöksi Ekopharman Vadelmanaamiota. Ihania ihonhoitohetkiä! <3 Minna”

Jos kiinnostuksesi heräsi, käy ihmeessä tutustumassa Hillan verkkokauppaan ja kasvohoitoihin! Saan ilokseni antaa teille kaksi alekoodia marraskuulle:
Hillan kasvohoito 60 min 69€ (norm. 79 €) marraskuun ajanvarauksiin. Saat alennuksen, kun mainitset varauksen yhteydessä tai kasvohoitoon saapuessasi une petite life.
Hillan verkkokaupassa normaalihintaiset tuotteet -10 % koodilla unepetitelife pe 10.11. saakka

Onko täällä muita, joilla on ollut lääkitys akneen? Millaisia kokemuksia? Entä oletko löytänyt joistakin tietyistä tuotteista helpotusta iho-ongelmiisi? Käytkö kasvohoidoissa?

Ihanaa ja toivon mukaan aurinkoista loppuviikkoa!
Bisous, Niina

 

Lue myös:

Miten löydät oman juttusi tai intohimosi? – 5 vinkkiäPolttarit ja muita kissanristiäisiäElämäni paras kasvohoito Ekopharman eettisillä tuotteillaMitä, jos yksisarvishoito tai enkeliterapia ei autakkaan?Lyonin plussat ja miinuksetViikon voimalause ja voimabiisi: Ole oma itsesi!

Tutustu myös ylläpitämääni Psykologiaa-sivustoon! / Check out new Psykologiaa.com website!

unepetitelife@gmail.com | FB: Une petite life | IG: @unepetitelife

Kommentit (13)
 1. Kuulostaa kiinnostavalta tuo sarja 🙂 Näin talvea vasten kyllä pitää hoivata ihoa huomattavasti enemmän, joku naamio olisi hyvä hommata. Mä en muista, koska olisin viimeksi käynyt kasvohoidossa, joskus teininä. Silloin mulla oli finnejä, mutta kun seurasin vierestä monen kaverin aknetaisteluita, en pitänyt niitä juuri minään. Nykyisin mua ahdistaa mustapäät, miten niistä pääsee!?

  1. Niina Maria V.
   5.11.2017, 15:35

   Joo huomaa kyllä, että kun sisäilma kuivuu niin iho kuivuu ihan samaa tahtia! 😀 Naamiot ja ilmankostutin on ollut omalle iholle parasta hoitoa 🙂 En kyllä tiiä, voiko mustapäistä päästä täysin eroon:D! ihan kateellinen niille, joille on käynyt parempi tuuri geenilotoss ihon suhteen..

 2. Ihana kuulla, että tuotteista oli apua! Itselläni on ollut melko hyvä iho siihen saakka, kunnes lopetin hormonaalisen ehkäisyn. Sen jälkeen iho on ollut melko rasvainen ja näppyinen. Parhaiten mulla on auttanut se jenkeistä ostettava Proactiv, mutta se on niin tujua kamaa, ettei sitä viitsi kovin pitkään käyttää.

  1. Niina Maria V.
   5.11.2017, 15:32

   Hormonaalisen ehkäisyn lopettaminen vissiin aika monella laukaisee aknen :/ monilla se tasoittuu itsestään joissakin kuukausissa tai vuosissa, mutta ikävä vaiva kumminkin, ja ei malttaisi odottaa että aika parantaa (jos parantaa :D). En ookkaan kuullut tuosta Proactivista, pitää tutustua 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *