Kun omat keinot eivät riitä. Mieli järkkyy, mistä apua?

P5060830.JPG

P5060832.JPG

 

Läheisesi tai sinä voi huonosti. Tuntuu siltä, että omat keinot eivät enää riitä. Tiedätkö, mistä hakea apua?

Hiljattain tein koosteen vapaaehtoistyökohteista ja auoin päätäni siitä, kuinka tärkeää on auttaa toisia ja etenkin kaikista huono-osaisimpia. Myös itsestään on vähintään yhtä tärkeää pitää huolta, ja tällä kertaa keskitynkin siihen, mistä löytää tukea, tietoa ja hoitoa etenkin mielen järkkyessä.

Minulle ei ole aina ollut päivänselvää, mistä lähteä liikkeelle, kun läheinen tai minä itse on tarvinnut apua mielenterveyspulmiin tai pahaan oloon. Kentällä on jos jonninmoista parantajaa, useimmat vilpittömästi hyvää tarkoittaen. Mieli on kuitenkin sen verran herkkä kapistus, että kun se järkkyy, parasta on saada luotettavaa ja asiantuntevaa apua, pelkää hyvä tahto ja yksisarviset eivät riitä. Kaikki hoito ei ole hyväksi. Liikkeellä on paljon kokemusperäistä ja mutuiluun pohjaavaa tietoa, jota kukaan itseään ja asiakkaitaan arvostava terveysalan ammattilainen ei allekirjoittaisi.

Jotta välttyisitte poppas- ja vippaskonsteilta sekä valepsykologeilta, kokosin alle linkkejä, joiden takaa löytyy suoria yhteystietoja ja tietopaketteja mielenterveydestä, kriiseistä ja erilaisista mielenterveyden häiriöistä. Kysykää lisää, jos pelkät linkit jättivät kylmäksi!

 

Hae tietoa ja apua:

Mielenterveystalo. Hae esim. paikkakunnittain 24/7 auttavia tahoja.

Psykoterapia- ja psykoterapeuttilistaus, tietoa psykoterapiasta

SOS-kriisikeskus, apua ja tukea mielenterveyden järkkyessä, kriiseistä selviytymiseen

Suomen Mielenterveysseura

Mannerheimin lastensuojeluliitto

Mielenterveyden keskusliitto

YTHS

Helsinki Missio

Terveyskeskuspäivystykset

Psykiatriset päivystykset

 

Onko sulla lisättävää ylläolevaan listaan? Oletko saanut apua mielenterveyden pulmiin, kun olet sitä tarvinnut?

<3

Bisous, Niina

 

unepetitelife@gmail.com | Facebook | @unepetitelife

hyvinvointi terveys mieli hyva-olo
Kommentit (9)
 1. Jos tilanne ei ole tosi paha, niin tk:ssa saattaa olla masennushoitajia (voi olla muullakin nimellä). Voi vaatia käynnin lääkärillä, mutta ei välttämättä. Sellaisen puheille voi päästä muutamassa päivässä.

  1. Niina Maria V.
   12.5.2017, 07:25

   Kiitos kommentista ja vinkistä! :)<3 Terveydenhoitajan pakeille voi päästä hyvin nopeallakin aikataululla ja tällainen voi olla tosi tärkeä, kannatteleva kontakti ennen varsinaista hoitoonohjausta (jos sellaista tarvitaan).

 2. Tärkeä asia! Hyvä lista, toivottavasti joku saa tätä kautta kimmokkeen hakea apua! Avun hakeminen on niin korkean kynnyksen takana! On niin väärin, että jonot hoitoon ovat usein liian pitkät!

  1. Niina Maria V.
   12.5.2017, 07:31

   Kiitos, kun kommentoit Minnea :)! Toivotaan, että jollekin koituu tästä listasta hyötyä! On tosi sääli, että mielenterveyden pulmat ovat aika stigmatisoituneita ja niitä ei osata välttämättä tunnistaa yhtä hyvin kuin esim. migreeniä tms. :D. Esim. Suomen Mielenterveysseuran Mielenterveyden ensiapu -kurssi on musta loistava alku ( http://areena.yle.fi/1-4117055 ). Musta tarvitaan ehdottomasti lisää matalankynnyksen palveluja, jonne pääsee ilman lähetteitä! Ihanaa viikonloppua sinne! <3

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *