Iranilaiset täytetyt munakoisot
Mun täytyy myöntää, että en ole ikinä jaksanut opetella iranilaisten tai kurdi ruokien tekemistä, kun ne on vaikuttaneet niin vaivalloisilta ja monivaiheisilta! Raskaana ollessa tajusin kuitenkin, että yksi helppo tapa siirtää ja opettaa kulttuuria omille lapsille, on nimenomaan ruoka ja erilaiset maut. Mulla onkin tavoitteena opetella mun äitin reseptit pikku hiljaa! Ainoa ongelma ajanpuutteen lisäksi on, ettei hänellä ole tarkkoja reseptejä vaan hän laittaa ruokaa silmämääräisesti. Tarvitsen kuitenkin itse ainakin alkuun tarkat reseptit ja siksi täytyykin alkuun tehdä kädestä pitäen ja mittailla ainekset ja kirjata itselle reseptit.
Täytetyt munakoisot
4 annosta
4 munakoisoa
200g jauhelihaa
4 tomaattia
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
nippu persiljaa
1 rkl tomaattipyrettä
1 tl jeeraa
suolaa
pippuria
chiliä
ruokaöljyä paistamiseen
Pese, kuori ja halkaise munakoisot (kuvan mukaisesti). Paista munakoisoja kattilassa kannen alla, kunnes ne ovat pehmenneet. Jäähdytä kunnolla.
Kuutioi sipuli ja valkosipuli. Paista ne kullanruskeiksi pannulla ja lisää joukkoon jeera, suola, mustapippuri ja chili. Lisää pannulle vielä jauheliha ja ruskista hetki. Kun jauheliha on kypsää, lisää joukkoon tomaattipyre ja ihan viimeisenä silputtu persilja. Jäähdytä täyte.
Halkaise tomaatit. Asettele ne öljytyn kattilan päälle. Täytä munakoisot, voit käyttää niiden sulkemiseen hammastikkuja. Asettele täytetyt munakoisot tomaattien päälle. Voit asetella vielä lisää tomaatteja munakoisojen päälle. Keitä miedolla lämmöllä 10 minuuttia.
Tarjoile riisin ja salaatin kanssa.
Nautinnollisia ruokahetkiä!
Xx, Serveh