Kinder-kakku eli Kahden suklaan juustokakku

Kinderkakkuohjettani on kyselty Instagramissa, joten täältä pesee. Tykkään itse tehdä suklaajuustokakut ilman liivatetta, koska pehmeämpi rakenne on minulle mieluinen. Pohja on myös vähän höttöisempi ja muruisempi kuin juustokakuissa monesti on. Juhlakakussa, jossa ulkonäkö ja ryhdikkyys on hyvin tärkeää, kannattaa valkoiseen osaan lisätä liivatetta ja pohjaan lisätä vähän voisulaa, tai käyttää suosiolla jotain muuta ohjetta. Kakku on kooltaan melko pieni, joten se näyttää kivemmalta pienehköön irtopohjavuokaan tehtynä ja sopii hyvin perheen kanssa märsyttäväksi.  

Kahden suklaan juustokakku

Ainekset:

Pohja:

200g Domino-tyyppisiä täytekeksejä

Vaalea osa:

200g valkosuklaata

0,5dl +1,5dl kuohukermaa

400g maustamatonta tuorejuustoa

1dl tomusokeria

1rkl vaniljasokeria

Ruskea osa:

200g maitosuklaata

0,5 dl+1,5 dl kuohukermaa

sokeria, jos valmis vaahto sitä mielestäsi kaipaa (minusta 2-3rkl on hyvä)

Koristeluun marjoja, suklaata, keksejä tai näitä kaikkia.

Valmistusohje:

Pohja

-Laita keksit muovipussiin ja hakkaa ne tohjoksi joko nyrkillä tai jollakin välineellä. Kaulin tai tukeva kauha käyvät hyvin hakkaamiseen.

-Laita keksit hetkeksi mikroon niin, että täytekeksin täyte sulaa vähän ja sekoittuu paremmin muruihin.

-Levitä keksimuru irtopohjavuoan pohjalle.

Vaalea osa

-Sekoita kulhossa tuorejuusto ja sokerit sekaisin.

-Vaahdota 3 dl kermaa vaahdoksi toisessa astiassa. Vaahto saa olla pehmeää mieluummin kuin kovaa.

-Paloittele valkosuklaa mikron kestävään kulhoon ja lisää siihen tilkka kuohukermaa (n.0,25 dl). Lämmitä mikrossa sykäyksittäin ja sekoita rauhallisesti välillä. Mikron tehoa kannattaa säätää alaspäin, jotta seos ei lämpenisi liikaa tai liian nopeasti. Itse lämmitän yleensä 15 sekunnin sykleissä. Seosta ei kannata lämmittää yhtään enempää kuin on pakko, koska se voi juoksettua. Mikäli seos meinaa kuumeta liikaa, voit käyttää jäljellä olevan kermatilkan jäähdyttämiseen kesken sulattelun ja jatkaa sitten hyvin maltillisella lämmöllä sulattamista. Jos et tarvitse jäljellä olevaa kermatilkkaa kesken sulatuksen, voit lisätä sen seokseen rauhallisesti sekoittamalla sitten kun suklaa on sulanut.

-Sekoita tehokkaasti sulatettu valkosuklaa siihen astiaan, missä on tuorejuusto ja sokeri. Itse teen tämän sähkovatkaimella.

-Lisää joukkoon puolet kermavaahdosta varovasti nuolijalla tai isolla lusikalla nostellen. Säästä toinen puolikas kermavaahdosta seuraavaan vaiheeseen.

-Nyt vaalea osuus on valmis ja voit kaataa sen irtopohjavuokaan keksimurujen päälle.

Ruskea osa

-Pese ja kuivaa sähkövatkaimen vispilät, jos käytit sitä valkosuklaan ja tuorejuustojutun vispaamiseen. Kiinnitä ne takaisin sähkövatkaimeen

-Sulata suklaa menetellen samoin kuin valkosuklaan kanssa. Sinulla pitäisi olla tähän vielä tallessa 0,5 dl vaahdottamatonta kuohukermaa.

-Kun olet saanut suklaan sulateltua, jäähdytä seosta hiukan aikaa hiljalleen lusikalla sekoitellen. Tavoitteena on, että se ei ole selkeästi lämpimän tuntuista, mutta ei myöskään ole kovettunut uudelleen.

-Kaada silmämääräisesti noin kolmasosa sulasta suklaasta kerrallaan jäljellä olevan kermavaahdon sekaan ja surauta sekaisin sähkövatkaimella aina ennen kuin lisäät lisää suklaata. Jos kermavaahto on kovaa, on erityisen tärkeää että suklaa on ehtinyt jäähtyä ja ettet vatkaa seosta tarpeettomasti.

-Mikäli olet saanut suklaan sekoitettua kermavaahtoon menestyksekkäästi ja seos näyttää löysältä, voit vatkata sitä hetken vielä sähkövatkaimella. Jos näet mitään rakeisuuden merkkejä, lopeta välittömästi ja toivo parasta.

-Maista. Mitä tykkäät? Ehkä lisäät vähän sokeria, ehkä et.

-Kaada suklaavaahto irtopohjavuokaan vaalean osan päälle ja laita jääkaappiin muutamaksi tunniksi.

-Irrota kakku vuosta ja koristele mieleisellä tavalla. Jos minulta kysytään, on suklaata jo riittävästi ja marjat maun puolesta hyvin. Somessa olevien Kinder-kakkukuvien perusteella useimmat suosivat isoa suklaaläjää koristeluun ja varsin herkkua on tietysti sekin.

Ainekset

koti ruoka-ja-juoma ystavat-ja-perhe
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *