Millainen on thai-hieronta? – Neljä hierontakokemusta Thaimaassa

Hierontaa on saatavilla Thaimaassa edulliseen hintaan ja joka kadulla joka toisella ovella on rivi hierojia sirkuttamassa: Massaaage, massaaage, massaaage!

Kokemus on ensikertalaiselle jännä. En tiennyt mitä odottaa ja neljästä kokemuksestani opin, että jatkossakaan en oikein tiedä mitä odottaisin, mutta pienestä etukäteisperehtymisestä ei olisi ollut haittaa ollenkaan.

Thai-hieronta ystävien kanssa

Makasimme vierekkäisillä hierontapöydillä thaimaalaisessa hierontapaikassa. Välillämme ei ollut verhoa. Meitä molempia hieroi thaimaalainen hieroja; Thai Massage!

Ystäväni mies seisoi katselemassa, kun meitä hierottiin. Hän jäi siihen pitämään  nukkuvaa vauvaa kantorepussa, koska näin vauva pysyi ilmastoidussa tilassa ja riittävän lähellä äitiään.

Meitä molempia jännitti, että mikähän juttu tämä nyt on. Hän oli ensimmäistä kertaa liikenteessä resortin ulkopuolella ja minullakaan ei ollut paljoa enempää kokemusta koko maanosasta. Odottelimme vähän hermostuneena ja sitten se alkoi. Ensin kaikki tuntui ihan normaalilta, mutta sitten alkoikin tuntua kuin käsiä olisikin enemmän. Mitä ihmettä, vai onko osa sittenkin jalkoja? Sitten alkoi tuntua kuin hieroja olisi päälläni hierontapöydällä. Olisiko se mahdollista? Hetkinen, alkaakin tuntua, että päälläni seistään… ja kävellään. Tuntui tosi oudolta, mutta ihan hyvältä. En ollut ollenkaan varautunut tällaiseen.

Hieroja laskeutui istumaan päälleni ja veti minua kyynärpäistä ylöspäin, vähän kuin roikuttia minua ylöspäin katsovassa koirassa. Vilkaisin vasemmalle ja näin ystäväni tasan samassa asennossa vilkaisemassa minuun päin. Aloimme nauramaan hirveästi kumpikin eikä siitä meinannut tulla loppua ollenkaan. hieronta jatkui ja hierojani kyseli välillä olenko kunnossa, kun pokkani ei meinannut enää mitenkään kestää hassussa tilanteessa, jossa tiesin tasan tarkkaan mitä ystäväni päässä liikkuu samalla hetkellä. Tilannetta teki vielä hupsummaksi se, että hänen miehelleen tarjottiin tunnin hieronnan aikana varmaankin kymmenen kertaa mahdollisuutta istua alas ja joka kerta hän kieltäytyi yhtä rauhallisesti ja kertoi seisovansa mieluummin vauvan kanssa.

Jälkikäteen kysyimme häneltä, että seisoivatko hierojat tosiaan päällämme ja kyllähän siinä tosiaan suuren osan ajasta näin oli ollut. Lopussa hierojat käännyttivät meidät selälleen ja tulivat istumaan taaksemme siten, että päät lepäsivät tyynyllä heidän sylissään. Läheisyyden määrä vieraan ihmisen kanssa tuntui erittäin oudolta, mutta samalla tuntui kivalta etenkin silloin kun päänahkaa, kasvoja ja korvia hierottiin.

Valitsimme ilman mitään perehtymistä ensimmäisen vastaantulevan paikan, jotta hieronta saataisiin tehtyä mahdollisimman loppuun ennen vauvan heräämistä. Kokemus oli itseasiassa tosi hyvä ja menisin mielelläni uudelleen.

Hinta tunnin hieronnalle n.9€.

Foot scrub- jalkahoito thai-tyyliin

Täällä kävin seurueessa, jossa yhdelle tehtiin pedikyyri ja kahdelle jalkahoito. Paikkavalinta tehtiin täysin sattumanvaraisesti. Pedikyyri oli ihan ok, mutta toki yhteisestä kommunikointikielestä olisi ollut apua, jotta olisi voinut tuoda esille omia toiveita.

Foot scrub oli omasta mielestäni tosi hyvä! Jalat likosivat ensin vadissa jonkin aikaa ja sitten hieroja hinkkasi niitä kynsiharjalla hyvän tovin. Jalkani olivat ihan järkyttävässä kunnossa. Jännitin vähän, että alkaisiko hieroja käsitellä niitä liian ”syvästi”, kuten välillä tuppaa käymään ihan kotimaassakin silloin jos jalkojen kunto on jäätävän hirveä. Pelko osoittautuin turhaksi, veitsentyyppisiä vehkeitä ei käytetty, vaan jalkapohjiin levitettiin jokin aine ja siihen pumpulit päälle. Tämän jälkeen seurasi erilaista hankausta taas kynsiharjalla ja sitten jollain toisella juustohöyläntyyppisellä ratkaisulla. Hoito oli kaikin puolin väkivallaton ja miellyttävä.

Lopputulos oli täysin täydellinen! En varmaan koskaan ole ollut näin yksiselitteisen tyytyväinen jalkahoidon jälkeen. Hinta oli n.9€/pedikyyri n.6€.

Hartiahieronta

Tässä olin yksin liikenteessä ja pysähdyin taas aivan satunnaiseen kohtaan. Sovin kaupat ja sitten minut ohjattiin hataria rappusia katutasosta yläkertaan. Yläkerrasta oli hoitolamiljöö kaukana, vaikka alakerrassa katutasossa oleva osuus näytti ihan samalta kuin kaikissa muissakin paikoissa.

Jostain syystä en hennonnut enää siinä vaiheessa kieltäytyä, vaikka kävikin ilmiselväksi että yläkerran kopit oli ensisijaisesti suunnattu muunlaisiin hoitoihin. Kopit oli rajattu toisistaan paperinohuilla seinillä ja lattialla oli vaatimaton likaisennäköinen patja. Seinät olivat epäsiistin keltaiset ja irvokkaasti lamppuna oli lasten yövalo. Patjalle levitetty pyyhe näytti puhtaalta, joten ajattelin, että menköön.

Kokemus oli epämiellyttävä. Nainen, joka minua hieroi ei ollut osaava hieroja ollenkaan ja stressasin koko ajan, että apua jos tänne tulee miesasiakkaita muille asioille. En halua olla niin lähellä maksullista seksiä… 🙁 Yläkertaan tulikin miesasiakas, mutta musiikkia laitettiin silloin kovemmalle ja en kuullut mitä siellä tapahtui. En usko sillä kertaa olleen seksipalveluja osallisena, koska mies puhui niin paljon.

Hieronta oli enemmän paijailua ja vaikka siinä ei sinänsä mitään vikaa ollut, olin ainoastaan helpottunut sen loppuessa. Koin oloni turvattomaksi jopa ryöstämismielessä, koska yläkerta oli niin eristyksessä kadun vilinästä. Toisaalta mukana oli hyvin vähän rahaa eikä mitään muuta arvokasta, joten se ei olisi ollut suuri (rahallinen) tappio.

Jälkikäteen ajateltuna olisi pitänyt kieltäytyä tai ottaa jalkahieronta hartijahieronnan sijaan. Jotenkin vaan minun tuli niin sääli naista, kun näin paikan, että en raaskinut lähteä pois. Hän oli kuitenkin tosi miellyttävänoloinen ihminen.

Jäin käynnistä ristiriitaisiin tunnelmiin ja toivon, että seuraavalla kerralla osaisin toimia paremmin omalta kannaltani ajattelematta liikaa hierojaa. Minä yksin en kuitenkaan voi ketään seksikaupalta pelastaa, vaikka haluaisinkin.

Hinta oli 9€.

Jalkahieronta

Tämä on sirkuttavien hierojien ”tyrkkytuote” selkeästi. Hinta on edullinen ja todella paljon hierontapaikkojen ikkunoista voi nähdä asiakkaita jalkahieronnoissa. Iltaisin voi olla, että tuolirivistöissä näkyy parikinkymmentä asiakasta hierottavana samaan aikaan jossain paikassa. Asiakkaina on yleensä vähän enemmän naisia, mutta paljon myös pariskuntia.

Siispä jälleen kerran, satunnainen paikka.

Jalat laitettiin ensin hetkeksi veteen ja sitten hierojarouva hieroi jalkojani aivan taivaallisen hyvin noin 50 minuuttia. Hän varmaan jotenkin teki sen omasta mielestään liian nopeasti. Viimeiset kymmenen minuuttia hän hieroi hartioitani aivan todella kivasti ja toivoin, ettei se loppuisi ikinä.

Hiukan outo on kuitenkin se tilanne, kun hän asettelin minut haluamallaan tavalla ja en ymmärtänyt mitä hän oli tekemässä ja miksi. Sellaista se aina on silloin kun ei löydy yhteistä kieltä.

Aivan mahtavaa, olin aivan pölmystynyt palatessani takaisin kadulle.

Hinta oli n.6€.

Miten erotan toisistaan hierojan ja huoran?

Olin netistä lukenut ennakkoon tästä ja saanut sen kuvan, että jos hierojilla on työasut, eli yhtenevä vaatesetti, on kyseessä hierontapaikka ilman seksikauppaa. En kokenut näin kuitenkaan olevan, vaan päädyin ajattelemaan niin, että ne, jotka kauppaavat minulle hierontaa, ovat hierojia ja loput tarjoavat seksipalveluita omalle kohderyhmälleen.

Tässäkin olin kuitenkin vähän väärässä, koska hartiahierojani oli selkeästi muun alan ihminen. Hänellä oli työasu, ei korkokenkiä ja hän myi aktiivisesti minulle palvelua. Hänen työasunsa oli lähes kaikilla hierontaihmisillä käytössä oleva halkiollinen puolihame ja tyköistuva rintoja esiintuova toppi.

Harvemman paikan edustalla oli sekalaisiin seksikkäisiin vaatteisiin pukeutuneita korkokenkänaisia, joista näki selvästi minkä alan ammattia he ovat harjoittamassa. Kaduilla irtonaisina sitäkin enemmän.

Omien kokemuksieni perusteella olen taipuvainen ajattelemaan, että jatkossa ratkaisisin asian menemällä sellaiseen paikkaan, jossa on jonkinlainen työasu ja jossa minulle kaupataan palvelua. Mikäli paikka näyttäisi epäilyttävältä, ottaisin jalkahieronnan (kadulle näkyvässä osassa) tai lähtisin pois. Hinta on joka tapauksessa edullinen, joten vaikka hieronta ei olisi täydellinen, on se kuitenkin hintansa väärti.

Patong beachin alueella uskon, että lähes kaikilla paikoilla on valikoimassa myös seksipalveluja. En voi mistään tietää onko näin, mutta ei minun tarvitsekaan. Ajattelen vähän sillä lailla, että jos hieroja osaa hieroa mukavasti, ei kuulu minulle mitä kaikkea muuta hän mahdollisesti osaa. Ja toisaalta ostamalla näitä tavallisia hierontapalveluita autan aina jotakuta tienaamaan elantoaan muulla kuin seksinmyynnillä.

Onko sinulla antaa vinkkejä aiheesta?

kauneus hyva-olo testit matkat
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *