Koronakotoilu: Kivoja juttuja riitti toisellekin päivälle!

Kotikoulun toinen päivä meni ihan kivasti ja lapset osaavat hyvin heittää huumoria tästä, että osa päivästä on koulua, osa iltapäiväkerhoa ja osa kotonaoloa.

Sanoin eilen, että ”huomenna sitten iltapäiväkerhossa on siivousta”. Jo kuusivuotias osasi tähän todeta, että hänhän ei ole vielä kouluikäinen, joten ei mene ollenkaan iltapäiväkerhoon, vaan suoraan kotiin. Aika ovelaa! Jos kerran iltapäiväkerhossa siivotaan.

Myös 11-vuotiaani haluaa hypätä iltapäiväkerhon ja mennä suoraan kotiin. Näin hän saikin eilen tehdä, vaikka tietysti ollaan kaikki ihan samassa tilassa. Henkisesti hän on kuitenkin kotona tehdessään isonlapsen omia juttuja muista erillään ja skippaa iltapäiväkerhon askartelut kokonaan.

Ihmeellistä, miten lapset osaavat olla koulussa, iltapäiväkerhossa ja kotona, vaikka paikka on koko ajan sama. Tästä voisi olla aikuisilla aika paljon opettavaa. Olen ainakin itse välillä huono siirtämään pään vapaalle, vaikka ihan oikeasti siirtyisin fyysisesti töistäni kotiin. Samoin nyt nämä päässä vellovat ristiriitaiset tuntemukset tästä itse koronaviruksesta on vaikea pistää jäähylle.

Lapset on muuten pidetty tehokkaasti erillään uutisoinnista ja etenkin muusta koronaviestinnästä. Heille on kerrottu tietysti mitä käytännöntoimia tämä aiheuttaa meidän perheeseen, mutta muuten olo on huoletonta ja iloista. Lapset eivät esimerkiksi näe kuvia kokovartalosuojapukuihin pukeutuneista ihmisistä ja muita näitä somen iloja, mille aikuinen altistuu.

Toisen kotikoulupäivän ohjelma

-matematiikkaa

-lukemista kaikilla

-kaikilla ulkoliikuntaa

-yhdellä lisäksi maantietoa

-iltapäiväkerhossa otimme pois pakkasesta jäädytetyt ilmapallot (kuvia yllä; ilmapallon sisällä on vettä ja ruusunterälehtiä) ja lapset leikkivät niillä ensin sisällä ja sitten ulkona

-”suoraan kotiin” menevä koululainen keitteli omenakompotin ja paahtoi kaurahiutaleita jugurtin kanssa

-iltapäiväkerholaiset koristelivat pajunvitsoja ja tekivät pääsiäiskortteja

Opettaja joutui iltavuoroon oikeisiin töihin ja lapset siirtyivät ”kotiin” isän kanssa. Yhdellä oli läksyjä, muilla ei.

Nyt on jo kolmas päivä ja tänään on kaikilla koululaisilla on uskontoa, lukemista, ulkoliikuntaa Pokemon Go:n muodossa. Iltapäiväkerhossa tänään tullaan siivoamaan ja sen jälkeen pelaamaan pleikkaria. Ovelana ketkuna voin kertoa, että näiden kahden järjestys ei ole valittu sattumanvaraisesti.

Iltapäiväkerhossa on tänään välipalana lämpimiä voileipiä kuten oikeassa iltapäiväkerhossa ja ne saa varmaan joku lapsi tehdä.

Sen jälkeen kaikki lapset lähtevät toisille vanhemmilleen.

koti lapset vanhemmuus
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *