Koronakotoilu: Miten ”kotoilupakko” on vaikuttanut minuun? Huomasin 8 muutosta

Nyt, kun elämismeininki on aikalailla muuttunut, olen huomannut itsessäni muutamia muutoksia:

  1. Nukun paremmin ja enemmän – Olen ollut vähän unihäiriöinen noin keskimäärin, mutta yksi toisaalta yksi reagointitapa tietyntyyppisiin harmeihin on ilman muuta uni. Nukkuminen on maistunut koronakotoilun aikana todella hyvin ja olen nukkunut pitkiä öitä ilman yöheräilyä.
  2. Päivärytmi on myöhästynyt aiemmasta – Aika, jolloin minun tarvitsee aamuisin herätä on nyt sama kuin on ollut aiemminkin. Ero muodostuu siitä, että normaaliaikana herään mieheni herätyskelloon paljon ennen omaa herätysaikaani ja jään hereille. Nyt herätyskelloa ei tarvita ollenkaan, joten herään sopivaan aikaan päivän askareihin nähden. Illat ovat venyneet koko ajan myöhemmiksi. Jaiks!
  3. Luen kirjoja – Hoen itselleni (ja muille), että nyt ei ole mitään muuta kuin aikaa, joten KAIKEN ehtii tekemään. Olen lukenut jo useamman kirjan. Jes!
  4. Ulkoilen enemmän kuin normaalisti – Pääosin siksi, että saisin vähän ”vapaata” perhe-elämän intensiivisyydestä, mutta myös vähän kuntoilumielessäkin.
  5. Suostun asioihin, joihin yleensä en suostu ajanpuutteeseen tai muuhun vedoten –  Lähdin jopa kahdesti saman viikonlopun aikana mieheni kanssa pyörälenkille (ennenkuulumatonta). Lasten osaltakin suostun kaikenmaailman juttuihin, joista normaalisti kieltäytyisin.
  6. Siedän paremmin lasten läsnäoloa – Kuulostanee erikoiselta siihen nähden, että olen ihan vapaaehtoisesti perheen perustanut ja aivan tykkäänkin perheestäni. Oikeasti on niin, että äitiyteeni sisältyy paljon asioiden ja liian läheisyyden sietämistä. Toisaalta haluan meillä olevan paljon yhdessäoloa ja henkistä läheisyyttä, mutta toisaalta kaipaan hyvin paljon omaa aikaa ja rauhaa. Nyt olen toistaiseksi onnistunut asennoitumaan jatkuvaan yhdessäoloon suhteellisen positiivisesti.
  7. Oman ajan määrä on romahtanut – En melkein edes kehtaa valittaa tästä, koska minulla tässäkin tilanteessa ON paljon omaa aikaa moniin muihin verrattuna. Valitan vähän silti, koska omaan määrääni nähden sitä on vähemmän kuin mihin olen tottunut.
  8. Aloitin erään harrastushomman – Olen toisaalta haaveillut ja toisaalta vältellyt sitä (…kröhöm…kaksi vuotta). Nyt tulin siihen tulokseen, että tekosyyt ovat lopussa ja on aika kokeilla mitä siitä tulee. Laitan tähän muutamia kuvia aiheesta. Tulen niistä jo hyvälle tuulelle, vaikka lopputulos muuten ei ole ollut mestarillinen.

Millaisia muutoksia olet huomannut omissa toimissasi?

puheenaiheet ajattelin-tanaan oma-elama vanhemmuus
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *