Numerokakkuja synttäreille – Ei niin vaikeaa kuin voisi kuvitella
Numerokakun tekeminen on övereiden koristeiden myötä kivaa ja myös yllättävän helppoa.
Lapsipuolteni synttärit pidettiin viimeksi täällä meillä. Koska minulla oli hyvin vähän vastuita asian suhteen uskalsin kokeilla itselleni ihan uutta juttua. Halusin panostaa numerokakkuihin, koska ne näyttävät Instagramissa niiiiin hienoilta. Sieltä löytyykin lukuisia koristeluideoita #numbercake -haulla.
Kakut olivat yllättävät helppotekoisia. Vaikein vaihe oli oikeastaan saada piirrettyä oikeankokoiset ja sopusuhtaiset numerot. Ihan oikeastihan ne olisi kannattanut vaan printata koneelta, mutta minähän mietin näitä juttuja vasta viime tingassa, joten mieheni lopulta hoiti piirtämisen ihan käsipelillä.
Hän piirsi A3 paperille yhden vitosen ja yhden seiskan, jotka leikattiin irti ja käytin niitä sitten muottina kaulittuun taikinaan.
Tein keksin taikinan Kakkumonsterin ohjeen mukaan. Kummastakin numerosta tein kaksi jättikeksiä. Taikina kannattaa kaulia suoraan leivinpaperille, piirtää numeron ääriviivat veitsellä ja napsia ympäriltä turhat taikinat pois. Minun kekseistäni tuli turhan paksuja, kun ajattelin ottaa varman päälle koossapysymisen kanssa, mutta parempi niin silloin kun mennään vähän ulkonäkö edellä.
Täytteeksi tein Kinuskikissan Nougat-täytteen, josta jätin mantelijauheen pois. Alemman keksin päälle pursotettu täyte jaksoi kannatella seuraavan kerroksen ja koristeet.
Toiseen kakkuun halusin erivärisen täytteen ja päädyin toiseen Kinuskikissan ohjeeseen, eli mansikkatäytteeseen. Tässäkin olin vähän huolissani kantavuudesta, joten lisäsin vähän vaniljakreemijauhetta. Laitoin vaahtoon vähän punaista karamelliväriä tuomaan kirkkautta vaaleanpunaiseen.
Ylijääneestä keksitaikinasta tein sydämiä ja kokosin niistä kakun ystävälle kiitokseksi lapseni kyyditsemisestä.
Hienoja tuli ja parasta näissä on se, että keksit voi tehdä tosi hyvissä ajoin valmiiksi. Täytteenkin voi aivan hyvin tehdä edellisenä päivänä ja hoitaa pursotuksen ja koristelun vasta vähän ennen vieraiden tuloa. Jos kakku ehtii vähän seistä ennen tarjoilua, pehmenevät keksit helpommin leikattaviksi.