Onko tullut otettua skumppaa viikonloppuna? Entä tehtyä some-postaus siitä?

https://yle.fi/uutiset/3-10663496

 

Linkissä Ani Kellomäen teksti siitä, miten me keski-ikäiset (omien havaintojen mukaan etenkin naiset)!kerromme vapaa-ajanvietostamme somessa jakamalla kuvia eri alkoholeista hienoissa laseissa, mieluiten auringonlaskua vasten.

Ihan huvittaa, että näin tosiaan on ja itsekin niin teen, vaikken kuvan tilanteissa usein (=lähes ollenkaan) edes itse käytä alkoholia. Lasissani on yleensä kokista tai jos on oikein erikoishetki, alkoholittomia kuohuviinin vastineita kuten Lehtikuohua. En ole kokenut tarpeelliseksi sitä aina erikseen kertoa. Ehkä pitäisi, koska vähäalkoholisuus on muodostunut minulle tärkeäksi arvoksi vuosien aikana. Tykkään olla selvinpäin.

Miksi se lasin kuva sitten tarvitsee tänne someen edes laittaa? Etenkin kun lasissa ei edes ole oikeaa skumppaa? Joku sanoisi, että someen nyt ei kenenkään pitäisi laittaa yhtään mitään, pyh ja hyi. Minä en sano, koska pidän somea itselleni kivana harrastuksena.

Mietin miksi laitan herkästi lasikuvan someen. Sille on kaksi syytä; ensinnäkin se, että olen muiden tavoin oppinut sen kuvaavan rentoutumista ja laumaeläimenä teen samaa kuin muutkin. Usein rentoutumishetkellä oma naama näyttää hyvinkin elähtäneeltä, joten lasi saa hoitaa edustuksen.

Toiseksi pidän puhdasta lasia juoman kanssa esteettisesti tosi kauniina. Jo pienenä tyttönä käytin kotona ja missä vaan viinilasityyppisiä korkeajalkaisia laseja sen takia, että ovat PRINSESSALASEJA eli tosi hienoja. Edelleen taustalla saattaa olla siemeniä siitä ajatusmaailmasta. Käytän vieläkin mahdollisimman mieluisia (ja hienoja!) laseja ihan tavallisina päivinä. Vissykin käyttää aivan upean kauniilta hienossa ja puhtaassa lasissa. Kännykästäni löytyy siitäkin lukuisia kuvia, viimeksi toissaillalta.

Tuossa alkuperäisessä jutussa minut yllätti se, että lasikuvien julkaisun taustalla löytyy monesti halu korostaa rivien välissä jonkun toisen ulkopuolisuutta. Yritin oikein kaivella, että löytyykö omista kuvissani tällainen puoli. Ei löytynyt. Löytyi tämä prinsessajuttu, symboliikkajuttu ja iloitsemisjuttu.

Koska haluan edelleen olla sometyyppi ja lasityyppi  (vaikken alkoholityyppi), laitan tähän kuvan hienosta vissylasistani. Siinä kaikki muut tasapuolisesti joutuvat ulkopuolisiksi, koska kuvan vissy nautiskeltiin yksin. 😀

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *