vaaleanvihreä takki

Tänään esittelyssä viides versio värien käyttämisestä asujen rakentamisessa väripostaussarjassani ja samalla talvikapselihankinta vaaleanvihreä takki. Aiemmat versiot ovat yhden värin, yhden liukuvärin, yhden päävärin ja tehosteen sekä yhden päävärin ja kahden tehosteen asut. Tässä asussa on tulkintatavasta riippuen kaksi tai kolme pääväriä. Periaatteessa talviaikaan vain takki ja housut toimivat asun pääelementteinä, jolloin muut asun osat ovat sivuosassa ja toimittavat tehostevärien tuojien roolia.

Edellisessä asussa musta oli selkeä pääväri ja nyt sininen ja vihreä toimivat pääväreinä. Edellisenä esitetystä yhden päävärin ja kahden tehosteen asusta erilaisen tekee se, ettei takki ja alaosa ole enää samaa väriä. Takki ja muu asu sekä asusteet ovat eri värisiä toisiinsa nähden. Tämä on tyypillinen perusasun kaava, jota näkee paljon. On esimerkiksi farkut, värillinen pusero ja vielä kolmatta väriä oleva takki. Asusteet usein ovat mustia ja yleensä jokin muukin asun osa on musta. Itse rakennan tällaisen värikkäämmän asun usein värillisellä takilla, eri värisillä housuilla ja takin väriin sointuvalla yläosalla. Asusteet joko rauhoittavat tai tuovat kontrastia muista asun elementeistä riippuen.

Pidän värikkäiden asujen rakentamista vaikeanakin, sillä värisävyjen erot ja värilämpöjen vaihtelut tekevät kokonaisuudesta helposti levottoman. Omassa talvikapselissani tämän kaavan mukaan toteutettavat asut ovat pääroolissa. Rajatummalla väripaletilla aikaisemmin esitellyt ja harmonisemmat kokonaisuudet olisivat paremmin toteutettavissa erilaisina versioina.

Kuvissa olevassa asukokonaisuudessa pääväreinä toimivat vaaleanvihreä sekä farkku. Kerma ja musta toimivat erilaisina tehosteina. Kerma sointuu asuun ja musta tuo kontrastia pehmeisiin väreihin. Miltä asu vaikuttaa? Tykkään itse ihan hurjana, vaikka vaaleanvihreä takki on aika erikoinen valinta muiden asun vaatteiden kaveriksi.

Asusta (reilusti yli) 30 käyttökertaa on saanut osakseen housut, laukku ja kengät. Takki on tämän talven ostos, kymmenes käyttökerta on mennyt (13 e cpw), neule on myös talvikapseliin tehty hankinta. Sitä olen käyttänyt nyt kolmesti (33,33 cpw). Se on nähty aiemmin asuissa harmaiden villankangashousujen ja ruskeiden ruutuhousujen kanssa.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *