Mitä lapsi maksaa?

Lapsettomuushoitojen hinnasta puhutaan jonkin verran, mutta mitä se oikeasti maksaa? Koskaan ei voi sanoa hintaa sille ilolle, kun sen oman pienen käärön syliin saa, mutta valitettavasti lapsettomuushoitojen kautta lapsen saaneet ovat joutuneet  maksamaan siitä kalliin hinnan. Hinnan, joka usein maksetaan sekä henkisesti että fyyisesti ja vielä lisäksi taloudellisesti.

Me olemme käyneet hoidoissa julkisella puolella joten, hinnassa on hyvin iso ero siihen, jos kävisimme hoidoissa yksityisellä puolella.  Perus pkl käyntimaksu on HUS:ssa tällä hetkellä 37,20e Läääkärinkäynti ja 32,70e Hoitajakäynti. Lisäksi tulee sitten toimenpiteiden maksut ja lääkkeet.  Me olimme mukana Terveyskylän hoitopolussa, joten paljon keskustelua ja ohjausta annettiin Terveyskylän Omapolun kautta (voin suositella kaikille!) Tässä karkeasti laskettu summa mikä meillä on hoitoihin kahden vuoden aikana mennyt:

Ensin käyntien hinnat:

 1. Ensikäynti 32,70
 2. Munasarjojen aukiolotutkimus 32,70e
 3. Inseminaatio: Yhteensä neljä lääkärin käyntiä =130, 80e  (Kaksi lääkärin käyntiä/kierros 32,70ex2= 65,40e/kierros)
 4. IVF hoito:   Yhteensä kolme lääkärin  käyntiä, kolme keräystä ja kolme alkion istutusta =294,3e

Tästä siis yhteen kierrokseen kuuluivat: Lääkärin käynti 32,70e (Tämän lisäksi voi tulla ensimmäinen käynti hoitoon ilmoittautumisen jälkeeen, mutta ei kaikilla. Me kuuluimme Terveyskylän kokeiluun joten meille tätä käyntiä ei tullut) eli käynti jolloin tutkittiin ultralla munasolujen tilanne, päästäänkö jo keräämään (muutaman kerran jouduttiin vielä yhdelle lisäkäynnille). Munasolujen keräyspäivä  32,70e, Hedelmöityneen alkion istutus 32,70 (pkl käynti)= 98,10e/kierros

5. Pakastetun alkion siirto eli PAS 32,70e

6. Alkuraskauden ultraääni x2     65,40e                                                                                                                     (ensimmäinen ultra jossa raskaus todetiin ja meille vielä toinen, jossa keskenmeno todettiin )

Yhteensä: 588,60e

Lääkkeet (n.hinnoilla):

 1. Inseminaatio kierros : Ovitrelle 250ug  50,78e, Gonal F 116,67e, Lugasteron 20,21e= 187,66e               ->Koska meille tehtiin näitä kaksi on summa 187,66 x2= 375,32e
 2. IVF kierros pitkällä kaavalla: Synarela-suihkeet 200ug 128,70e , Gonal F pistokset n.230e, Ovitrelle irroituspiikki 50,78 e  (+Toisessa  IVF hoidossamme oli lisäksi Ovitrelle tuki)= 409,48e             ->Myös näitä tehtiin kaksi ja oli Ovitrelle tuki, summa  on 409,48 x2 +50,78e= 869,74e
 3. IVF lyhyellä kaavalla:  Pergoveris (900 IU+450 IU) (2kynää) 1035,49e ja  (300 IU+150 IU) 186,04e   Ovitrelle 250MCG/0,5M (2kynää)  95,60e,  Orgalutran 0,25 MG/0,5 ML (3kpl) 70,49e  (lisätuki) Lugesteron 200 MG  58,25e = 1445,87 e
 4. PAS x1 ja alkaneen Raskauden tukihoito: Progynova 200mg 16,28e ja Lugesteron 200mg 38,03e = 54,31
 5. Keskenmenon lääkkeellinen hoito: Tyhjennyslääkkeet+kipulääkkeet sai Hormonipoliklinikalta. Joitakin omia Buranoita joutui ottamaan kipuihin.
 6. Lisäksi Primolut nor 10mg  15,89e  (Kuukautisten aloittamiseksi ennen viimeistä IVF hoitoa.)

Yhteensä: 2761,13e

Lääkkeiden suhteen on hyvä muistaa, että onneksi on olemassa lääkekatto, joka on tällä hetkellä 572e. Se ei kuitenkaan korvaa kaikkia hoidoissa käytössä olevia lääkkeitä (esim Gonal F ei kuulu tähän).  Kun katto tulee täyteen korvattavista lääkkeistä maksetaan vain toimitusmaksu 2,50e/paketti. Mutta koska katto nollaantuu aina vuoden vaihteessa meillä se ehti kaksi kertaa nollaantua hoitojen aikana .

Nämä hinnat on haettu OmaKannastani löytyneistä resepteistä ja merkinnöistä eli ovat n.arvioita. Kuten jo ylempänä mainitsinkin, jos olisimme olleen yksityisellä puolella hinnat olisivat  olleet moninkertaiset näihin verrattuna. Lisäksi kuuluin itse sairaanhoitopiirin henkilökuntaan, joten en yllämainittuja pkl käyntimaksuja joutunut maksamaan, jotain hyötyä siitäkin siis oli.

Halusin  tällä esimerkillä kertoa avoimesti miten paljon hoidot julkisellakin puolella tulevat maksamaan, mutta en tarkoita tällä pelotella ketään hoitojen kalleudella. Itse olisin ollut  näistä summista etukäteen kiinnostunut, joten ehkä tällä tiedolla autamme jotakuta toista hoitoja aloittelevaa paria <3

puheenaiheet raskaus-ja-synnytys terveys puhutaan-rahasta
Kommentit (3)
 1. Minulla (yksin hoidoissa käyneillä, ja siis myös yksityisellä puolella) kaikki maksoi yhteensä n. 10.000e. Osa lääkkeistä meni onneksi Kelan piikkiin, kun kalenterivuosi vaihtui sopivasti ja lääkkeet muuttuivat korvattaviksi. Tästä jo useampia vuosi aikaa.

  Matkaan mahtui 3 x IVF ja 2 koeputkikeikkaa, joista tosin eka jäi kesken kun munasolut irtosivat hetken ennen aikojaan. Aloituksesta kului vajaa vuosi sitten, kun olin raskaana.

  Olemme 2 hengen onnellinen perhe, minä ja pieni tyttäreni. Hän on tuonut onnen, valon ja ilon mukanaan. Tekisin kaiken uudelleen, moneen kertaan, päästäkseni tähän missä nyt olemme.

 2. Jep, näistä on hyvä puhua! Tähän postaukseen voisi ehkä lisätä vielä yhteenlasketut hinnat lääkärikäynneille ja lääkkeille, niin kokonaisuus hahmottuu paremmin?

  Me kävimme oman hoitopolkumme yksityisellä ja pidimme exceliä yllä kuluista lähinnä siksi, että jakaisimme kulut oikein keskenämme. Eri tutkimusten, kolmen inseminaation ja yhden IVF:n hinnaksi tuli vajaa 8000 euroa, mutta se onneksi tuntui ihan sopuhinnalta pienestä pojasta, joka nyt tuhisee tuossa vieressäni 🙂 Me kulutimme tähän ”hääkassamme”. Kun lasta ei yrityksestä huolimatta alkanut kuulua ja ikää oli mittarissa jo aika paljon, tuntui paljon fiksummalta investoida häitä varten säästämämme potti lapseen eikä yhden päivän juhliin.

  Lääkekaton kummallisuudet ihmetyttivät myös meitä. Oli outoa, että vaikka en ovuloi, niin ovulaation aiheuttava pistos ei kuitenkaan ollut korvattava asia jne.

  1. hei!
   kiitos palautteestasi, lisään kokonaissummat vielä perään. Minusta tuo lääkekatto on hyvä, mutta miellekin jäänyt hieman epäselväksi se, millä perusteella mikäkin ei kuulu lääkekorvauksiin ja oli vähän turhauttavaa kun ehdit juuri saada katon täyteen ja sitten hoito siirtyykin seuraavalle vuodelle kun katto nollaantunut….. ihanaa kuulla kuinka joku kokee että hoitoihin menneet rahat ovat olleet pieni summa siitä kun on saatu se pieni vihdoinkin syliin, kannustaa jatkamaan eteenpäin. hyvää jatkoa sinulle ja onnittelut pienokaisesta:)

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *