Äitiyspakkauksen käyttöohjeet brittivanhemmille

Äitiyspakkaus taas otsikoissa ulkomailla: Suomalaiskeksintö voi olla vauvalle vaarallinen, varoittaa professori brittivanhempia

”Laatikko voi syttyä tai vettyä, eivätkä vanhemmat näe umpilaatikossa nukkuvaa vauvaa, varoittaa kätkytkuolemien asiantuntija. Skotlannissa äitiyspakkauksesta tuli keväällä poliittinen lyömäase.”

Cot death expert raises concerns over Scotland’s cardboard baby boxes

”They are too small to be used for most babies older than two-and-a-half to three months old.”

”There is no data on the durability of the boxes if they get wet or dirty, and could be used by family pets to sleep in.”

 

Tämä suomalainen loistava keksintö lienee liian monimutkainen briteille käyttää ilman käyttöohjeita, joten tässä:

 

Äitiyspakkauksen käyttöohjeet:

Vettymisen ehkäisy: Lapsella olisi hyvä pitää vaippaa (joko kertakäyttö tai kesto) aina äitiyspakkauksessa nukkuessa. Tämä vähentää pahvin kostumisen mahdollisuutta. Älä käytä pakkausta kylpyammeena tai sijoita sitä kylpyhuoneeseen. Ulkokäyttö kielletty. Jos huomaat pakkauksen kaikesta huolimatta kostuvan, selvitä tuleeko kosteus laatikon sisäpuolelta (ts. vuotaako vaippa tai onko se unohtunut kokonaan) vai ulkopuolelta. Mikäli tulet siihen lopputulokseen, että kosteus tulee ulkoa päin, asunnossasi on luultavasti vesivahinko: kutsu putkimies.

Syttymisen ehkäisy: Älä sijoita pakkausta nuotion, takan tai avotulen läheisyyteen. Pakkausta ei myöskään pidä laittaa hellalle. Pakkaus ei ole tuhkakuppi. Älä myöskään anna vauvan tupakoida pakkauksessa. Älä anna vauvalle tulitikkuja tai sytytintä pakkaukseen unikaveriksi.
Jos kuitenkin haluat käyttää pakkausta sytykkeenä, poista vauva ensin pakkauksesta.

Usein kysyttyjä kysymyksiä:

”Lapseni ei halua enää mahdu pakkaukseen, mitä teen?”: Laatikkoa suositellaan käytettävän vain pari lapsen ensimmäistä elinkuukautta, jolloin lapsi ei vielä juurikaan liiku. Kun lapsi on liian suuri nukkumaan pakkauksessa, hänet voidaan siirtää pinnasänkyyn tai perhepetiin. Lasta ei ole mikään pakko nukuttaa pakkauksessa 18-vuotiaaksi.

”Auttakaa, koira tai kissa on ottanut laatikon pedikseen! Mitä teen?”: Tee mitä tekisit silloinkin, jos lemmikki omii lapsen pinnasängyn. Suosittelemme lemmikin käskemistä pois tai tilan rajaamista. Laatikon voi sijoittaa myös muualle kuin lattialle.

”En näe vauvaa, mitä teen?”: Älä laita pakkaukseen kantta päälle silloin, kun lapsi nukkuu siellä.

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *