Kauneutta budjetilla

Tunnustan, olen viime vuosina hassannut kosmetiikkaan aika paljon rahaa. Nyt olen kuitenkin hoitamassa lasta kotona, ja toivon mukaan mahdollisimman pitkään, joten minun on täytynyt alkaa hieman rajoittamaan kosmetiikkaan käyttämääni summaa. Kosmetiikka ei toki ole mikään välttämättömyys, mutta itselleni se on harrastus ja suuri ilon lähde, joten en halua luopua siitä hoitovapaallakaan. Jaan nyt vinkit, miten olen sopeuttanut kosmetiikkaharrastukseni nykyiseen budjettiin. Vinkit sopivat muille hoitovapaalaisille, opiskelijoille, ja kaikille muillekin jotka haluavat löytää budjettiratkaisuja kauneudenhoitoon.

Korealainen kosmetiikka

Toimivat ihonhoitotuotteet ovat perinteisesti olleet kalliita. En itse ole saanut haluamiani tuloksia marketin halvimmilla, tai vähän kalliimmillakaan tuotteilla. Korealaisissa ihonhoitotuotteissa on hyvin monipuolisia, innovatiivisia ainesosia, jotka oikeasti toimivat! Tuotteet eivät kuitenkaan ole kalliita, vaan niitä löytyy monesta eri hintaluokasta. Käytin aikanaan monta purkkia ammattilaissarjan etanavoidetta, joka maksoi 40 euroa. Etanaseerumin pitoisuus tuotteessa oli kuitenkin aika pieni. Hihkuin riemusta, kun löysin paljon edullisemman etanavoiteen, jossa myös etanaseerumin pitoisuus oli paljon suurempi! Näin ollen tuloksetkin olivat parempia.

Omia suosikkimerkkejäni ovat Mizon, MISSHA ja COXIR, jotka ovat kaikki suht edullisia. Esimerkiksi Mizonia saa nykyisin Citymarketistakin, jolloin ei tarvitse maksaa postikulujakaan.

The Ordinaryn tuotteet

Korealaiset kosmetiikan lisäksi The Ordinaryn tuotteet ovat hyvin edullisia. Merkki käyttää tuotteissaan yksinkertaisia, mutta toimivia raaka-aineita, ja pitää pakkaukset yksinkertaisina. Näin hinnat saadaan pidettyä järkevinä, mutta tuotteet ovat sitäkin toimivampia.

Hyvät markettimeikkituotteet

Metsästän vaihtoehtoja kalliimmille meikkituotteille edullisimmista merkeistä. Netistä ja YouTubesta löytyy hyvin tietoja dupeista eli kalliimpia tuotteita jäljittelevistä tuotteista. Esim. Catricella, Essencellä, NYXillä ja Revolution Makeupilla on hyviä, edullisia meikkituotteita. Viimeksi mainitulla on paljon dupeja kalliimpien merkkien tuotteista.

Laadukkaat hiustenhoitotuotteet

Hiustenhoitotuotteet taas ovat niitä, joiden hinnassa en pihistä. Esimerkiksi markettihoitoainetta joudun käyttämään niin paljon, että purkki kuluu nopeasti. Laadukkaammissa tuotteissa pieni määrä riittää, joten ne voivat tulla pitkässä juoksussa jopa halvemmiksi. Suosikkini ovat esimerkiksi Redkenin tuotteet, joita saa Cocopandalta parilla kympillä 500ml pullon.

Hiustenpesuvälin pidentäminen

Olen kirjoittanut hiustenpesuvälin pidentämisestä täällä. Kun hiuksia pesee harvemmin, shampoota, hoitoainetta ja hiuksiin pesun jälkeen jätettäviä hoitotuotteita kuluu luonnollisesti vähemmän.

Hiusten värjääminen kotona

Suosittelen tätä vain, jos värjäät tai vaalennat tyvikasvuasi samaan väriin, joka sinulla jo on pituuksissasi. Raidat, koko pään vaalennukset ja muut vastaavat suosittelen menemään tekemään kampaajalle tai jättämään odottamaan parempaa rahatilannetta. En itse mielelläni värjää itse hiuksiani enää ollenkaan, mutta olen kahdesti tässä kotona olon aikana vaalentanut tyvikasvuani. Välillä itse vaalentamalla selviää pitkistä kampaajaväleistä, jos ei raaski käydä kampaajalla joka kuukausi.

Geelilakkaus kotona

Geelilakkaus on melko helppo tehdä kotona ja tarvikkeet saa jo melkein yhden kauneushoitolassa otetun geelilakkauksen tai rakennekynsien hinnalla. Olen kirjoittanut aiheesta täällä. Suosittelen tietysti tukemaan yrittäjiä ja kauneudenalan ammattilaisia etenkin tällaisina aikoina, jos vaan mahdollista, mutta tämä on hyvä vaihtoehto jos ammattilaiselle menoon ei ole varaa.

Toivo lahjaksi

Toivoin käyttämiäni ihonhoitotuotteita joululahjaksi. Joululahjaksi saamastani kosmetiikasta kirjoitin täällä. Ihmiset ostavat joka tapauksessa lahjan, vaikka sanoisit ettet ”tarvitse mitään”, joten mielestäni on järkevää pyytää tuotteita, joita oikeasti käytät.

Onko teillä budjettivinkkejä kauneudenhoitoon, joita en tässä postauksessa maininnut?

kauneus puhutaan-rahasta meikki hiukset
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *