5+1 syytä katsoa Victoria-pukudraaman uusi 2. kausi

Victoria Yle season 2 Billy and Hells.jpg

Ah, mikä ihana pakokeino arjesta ja nykyajasta! Englantilainen historiallinen draamasarja Victoria jatkuu vihdoin Suomessakin, ja luvassa on tuttuun tapaan paljon näyttävää ja tunteisiin vetoavaa sisältöä.

Meillä kaikilla on erilaiset syyt hakeutua pukudraamojen pariin, mutta monelle tärkeitä ovat menneiden aikojen tietty helppous ja romantisoitu elo sekä tietysti ne henkeäsalpaavan upeat puvut. Listaan tällä kertaa ne syyt, miksi tämä Victoria-sarjan 2. tuotantokausi on katsomisen arvoinen.

Victoria ITV Yle season 2 family.jpg

1. Viktorian ja Albertin moderni tarina yli 150 vuoden takaa

Omassa kuplassa on helppo luulla, ettei kukaan äiti noin kaukaisessa menneisyydessä joutunut huolehtimaan työn ja vapaa-ajan yhdistämisestä, mutta aikanakin, jolloin naiset suurimmaksi osaksi olivat kotona, oli hallitseva kuningatar eri tilanteessa. Viktoria sai rakkaan Albertinsa kanssa yhteensä yhdeksän lasta, ja raskauksien aikana sekä lasten synnyttyä Viktoria joutui noudattamaan tuolle ajalle tyypillistä lapsivuodeaikaa ja eristäytymistä.

Viktorialla ja Albertilla oli ajalle epätyypillisesti rakkausavioliitto, joka joutuu toisella kaudella virallisten velvoitteiden ja yksityisten halujen puristukseen. Vahvan naisen kykyä ja halua hallita kyseenalaistetaan, ja prinssiä puolisona pyritään tuomaan esille tilaisuuden niin salliessa.

Victoria ITV Yle season 2 Jenna Coleman.jpg

2. Viktoriaa ei pompotella ihan miten vaan (she’s got spirit, yes, she do!)

Sarjan toisella kaudella näemme, kuinka lapsien saamisen mukanaan tuomat käytännön ongelmat hiertävät Viktorian (Jenna Coleman) ja Albertin (Tom Hughes) avioliittoa. Kaikki kehottavat Viktoriaa keskittymään perheeseensä ja antamaan Albertin ja pääministerin sijaishallita, mutta velvollisuudentuntoinen Viktoria ei suostu alistumaan perinteiseen rooliin ihan tuosta vaan.

Jo sarjan toisen kauden trailerissa nähdään Viktorian tulinen luonne, joka saattaa olla tyyni ja tilanteenmukainen julkisilla paikoilla mutta joka antaa sooloilevan miehensä kuulla kunniansa suljettujen ovien takana. Nykyaikanakin revitellään otsikoita Viktorian omaperäisiksi katsotuista luonteenpiirteistä, mutta miksei kuningatarkin voisi olla ihminen tittelin takana?

https://youtube.com/watch?v=a0gS2axHim0%3Fecver%3D2

3. Viktorian rakas lordi M. palaa kuvioihin

Sarjan ensimmäisellä kaudella ihastuttanut Viktorian neuvonantajana ja pääministerinä toiminut lordi Melbourne palaa jakamaan neuvojaan kuningattarensa kutsumana. Hyvät neuvot ovat kalliit, ja Viktoria voi ehdottomasti luottaa Melbourneen, joka muista poiketen ei yritä hyötyä Viktoriasta millään tavalla.

Pahisrooleissa yleensä loistava Rufus Sewell on ihastuttava herkkänä ja tunteikkaana Melbournena, joka on Viktorialle sekä isä että eräänlainen miehen ideaali, huolimatta Viktorian syvästä rakkaudesta Albertia kohtaan. Kaikki Melbournen uutiset eivät kuitenkaan ole Viktorialle mieleen, ja suru tulee puseroon varmasti myös katsojille.

https://youtube.com/watch?v=D0L8iVAgWGk%3Fecver%3D2

4. Game of Thronesin räväkkä Olenna Tyrell valloittaa myös Englannin kuninkaalliset palatsit

Alkavalla toisella kaudella on luvassa myös uusia hahmoja, joista kenties näkyvin on Buccleuchin herttuatar, joka on kuninkaallisen talouden korkea-arvoisin nainen. Mistress of the Robes -titteliä kantanut nainen on Viktorian uusi epävirallinen neuvonantaja, josta muodostuu tärkeä ystävä loppuelämäksi. Herttuatar ottaa ikänsä tuomia erivapauksia mm. etiketin ja puheiden suhteen, mikä tuo sarjaan paljon kaivattua kevyttä huumoria.

Nopeasti Game of Thrones -fanien suosikkihahmoksi noussutta Tyrellin suvun matriarkka Olennaa esittänyt Diana Riggs tuo samaa valloittavuutta myös Victoria-sarjaan. Pitkän uran tehnyt ja Dame-aatelisarvon saavuttanut Riggs on esillä tuoreen kakkoskauden jokaisessa jaksossa sekä myös kauden päättäneessä erikoisjaksossa, joka esitettiin brittisarjoille tyypillisesti jouluna.

Victoria ITV Yle season 2 Scotland.jpg

5. Skotlanti

Jos jykevät palatsit ja näyttävästi koristellut huoneistot eivät häikäise, on varmasti väärän sarjan parissa ylipäätään, mutta viimeistään toisella kaudella nähtävä Skotlanti huikeine maisemineen vie takuulla paatuneimmankin epookkisarjojen rakastajan sydämen. Toisen kauden loppupuolella Viktoria lähtee perheensä kanssa vierailulle pohjoiseen, toivoen Skotlannin tuovan rauhaa murhayritysten täyttämään Lontoon arkeen.

Viktorian ja Albertin ensimmäinen Skotlannin vierailu ajoittui oikeassakin elämässä heidän avioliittonsa alkuvuosiin. Skotlantiin ihastunut hallitsijapari jatkoi säännöllisiä matkojaan vehreisiin maisemiin vuosien ajan, lopulta rakennuttaen itselleen myös Balmoralin linnan. Kuninkaallisten suhdetta Skotlantiin kuvaa hyvin se, että tänä päivänäkin Balmoralin tila on kuninkaallisen perheen yksityisomistuksessa.

Victoria ITV Yle season 2 throne regal.jpg

+ 1: Upeat puvut ja häikäisevät puitteet

Mahtavalla puvustuksellaan ja lavastuksellaan ensimmäisellä kaudellaan valloittanut Victoria aiheuttaa katsojille lisää sydämentykytyksiä visuaalisin keinoin. Luvassa on sekä virallisia edustustilaisuuksia, rauhallisia kotihetkiä, vierailuja eri maihin ja seuduille, sekä ihan tavallista työntekoa, mutta koska nämä kaikki sijoittuvat suurvallan kuningattaren elämään, on pienimmätkin hetket nykykatsojan silmissä vaikuttavia.

Skotlannin lisäksi Viktoria ja Albert matkaavat Ranskaan vierailulle maiden välisiä suhteita vahvistamaan, kuningattaren lähipiirissä on valitettavia kuolemantapauksia, ja Irlannin perunarutto aiheuttaa kaikille harmaita hiuksia. Kaikki nämä tapahtumat luovat monipuolisen tuotantokauden, joka laajentaa Viktorian ja hänen elämää esittävän sarjan näköpiiriä.

 

Kaikille Victoria-sarjan faneille voin ilokseni kertoa, että sarjan kolmas kausi on jo vahvistettu, kuten on myös molempien päätähtien Jenna Colemanin ja Tom Hughesin paluu kyseiselle kaudelle.

Victoria-sarja jatkuu Yle TV1:llä 2. kauden uusin jaksoin tiistaina 27. maaliskuuta klo 21.30. Jaksot ovat katsottavissa myös Yle Areenassa 30 päivän ajan.

 

1. kausi: Nuoren kuningattaren kuninkaallista draamaa

 

 

 

 

Kuvat: Yle/ITV.

Kommentit (1)
  1. Olen odottanut tätä sarjaa kuin kuuta nousevaa! Hyvät pointit, mutta itse odotan kaiken keskellä Victorian apulaisen ja kokin välistä draamaa. (en kuolemaksenikaan muista nimiä)

    https://kirjoista-sekaisin.blogspot.fi/

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *