Bloggaaja seikkailee: #SamsungKesä ja SBS Discoveryn vierailu

samsungkesa_balloons.jpg

Kävin pari viikkoa sitten Helsingissä päiväretkellä blogiasioissa, eli tarkemmin sanottuna kävin osallistumassa Samsungin kesän promopäivään Musiikkitalolla sekä tutustumassa SBS Discoveryn toimitiloihin Kaapelitehtaalla. Päivä oli aurinkoinen ja lämmin, ja taas sain muistoihin monta mahtavaa hetkeä!

samsungkesa_people.jpg

Ensimmäinen kohde oli, siis, Musiikkitalon terassi ja aula, jossa Samsungin kesäpäivää juhlittiin ihanan aurinkoisissa merkeissä. Sain kutsun tapahtumaan yhteistyöni kautta, ja paikalla näkyikin olettamaani tapaan isomman luokan bloggaajia, eri lehtien toimittajia sekä yleisiä sosiaalisia pörrääjiä. Musiikkitalon aulassa oli esitteillä Samsungin kesän uutuustuotteita, ja pihalla terassilla oli juotavaa, syötävää ja musiikkia.

Sisäänkäynnin yhteydessä sain nimikyltin rintaani, ja kiljuin sisäisesti innoissani, kun ensimmäistä kertaa muillekin näkyi, että olen Maria, bloggaaja! En harmittavasti saanut pitää nimikylttiäni tapahtuman jälkeen, sillä muuten se olisi kyllä säälittävästi kunniapaikalla hyllyssä muiden blogitavaroiden seurassa. Hiukan kävi myös kateeksi ammattibloggaajia, jotka liikkuivat tapahtumassa kuin kotonaan. Minä istuin syrjäänvetäytyvästi yksin terassilla limsani kanssa, kunnes samaan pöytään tuli istumaan joukko naistenlehtien toimittajia. Vietin monta mukavaa hetkeä jutellessani myöhemmin saman porukan naistoimittajan kanssa, joka oli viisikymppisille suunnatusta Oma Aika -lehdestä!

samsungkesa_akseli_herlevi.jpg

Ruokapuoli tapahtumassa oli hyvin suunniteltu, sillä jatkuvan juomatarjoilun lisäksi tarjolla oli hampurilaisia. Vetonaulana ei kuitenkaan olleet mitkä tahansa hesepullat, sillä grillirekkansa Musiikkitalon terasille oli parkkeerannut julkkiskokki Akseli Herlevi! Meille vieraille tehtiin hampurilaisateriat (kuva alla), joissa oli mahtavan naughty brgr:in lisäksi chiliranskalaisia, modernia cole slaw’ta sekä mac ’n’ cheese -palloja friteerauksella. Juomana oli maitoa, jonka makuna oli joko mustikkapiirakka tai murot! Burgeri oli kyllä elämäni parhaimpien joukossa ihan heittämällä, jo siitäkin syystä, että sämpylä oli mahtavan pehmeää ja maukasta. Nyt harmittaa, etten hakenut toista!

Suoraan täytyy myös sanoa, että minä tykkään näistä promotapahtumista ihan älyttömän paljon, sillä rakastan tapahtumanjärjestämistä, josta joskus suunnittelin uraakin itselleni. Olin aika tyytyväinen jo siitä, että istuskelin paikallani ja katselin muita ihmisiä ja tapahtumaa yleensä. Saatoin kyllä vaikuttaa hieman oudolta käyttäyessäni näin, mutta en ole kovin hyvä juttelemaan vieraille. Olin liikenteessä yksin, ja tunsin etukäteen paikalta ainoastaan OS/G:n viestintäihmiset, joiden kanssa olen hoitanut Samsung-yhteistyötäni. Tällaiset tapahtumathan ovat mainioita verkostoitumisen kannalta, mikä minun pitäisi ehdottomasti hyödyntää, sillä haluan todellakin viedä blogia eteenpäin. Tällä kertaa olin tyytyväinen kuitenkin siihen, että tutustuin yhteen uuteen ihmiseen, kävin reippaana tyttönä myös tutustumassa tuotteisiin ja söin Akselin tiimin tekemiä herkkuruokia!

samsungkesa_naughty_brgr.jpg

Pitkästä aikaa tarinoin omista seikkailuistani blogimaailmassa! Yksi syy tällaisten seikkailupostausten vähyydelle blogissa on välimatkat, sillä suurin osa tapahtumista on Helsingissä ja vieläpä arkipäivinä, kun taas minä asun Turussa, ja teen virka-aikaan ihan muita töitä. Suurin syy vähäiselle seikkailemiselle on kuitenkin rehellisesti sanottuna kutsujen puute. Blogin välityksellä teille lukijoillekin on saattanut tulla sellainen kuva, että minäkin olisin omalla pienellä tavallani osa sitä bloggaajaporukkaa, joka saa usein kutsuja tapahtumiin, mutta ihan suoraan sanottuna olen kirjoittanut blogiin jokaisesta tapahtumasta, jossa olen bloggaajana ollut, eli ei niitä kovin montaa ole ollut. En näillä kommenteilla kuitenkaan tarkoita surkutella tai mahtailla; haluan vain antaa läpinäkyvän kuvan bloggaamisesta omasta näkökulmastani! Minun blogini aihe ei ole siitä helpoimmasta päästä, ottaen huomioon blogimarkkinat ja niiden kiinnostavuuden mainostajille, jotka ovat tahoja näiden kutsujen takana.

samsungkesa_gear_vr.jpg

Tapahtumassa oli esillä Samsungin uutuustuotteita kodinkoneista viihde-elektroniikkaan, ja yllättäen katselin enemmän kameroita, älypuhelimia ja niihin liittyviä oheistuotteita. Kuolasin kieli pitkällä varsinkin kännyköitä, sillä oma puhelimeni on jo pitkään ollut, sanotaanko haasteellinen, joten saatoin kerätä hiukan outoja katseita silitellessäni hellästi uutta Samsung Galaxy S6 Edgeä. Ihan vain vähän.

Hauskinta oli ehdottomasti päästä testaamaan Samsung Gear VR -uutuutta! En ollut tuotteesta kuullutkaan aikaisemmin, mutta tällaisilla virtuaalilaseilla saa kolmiulotteisesti aika mahtavasti viihteestä irti. Tapahtuman osallistujille oli lisäbonuksena se huvittavuus, kun toimittajat ja bloggaajat kokeilivat yksi toisensa jälkeen näitä laseja ja kuuliaisesti kääntelivät päätänsä eri suuntiin opastuksen mukaisesti! Oculuksen kanssa yhteistyössä tehdyt virtuaalilasit toimivat S6-puhelimen kanssa, kuten tuosta yllä olevasta hehkeästä kuvastani näkee. Itse olen päässyt kokeilemaan Oculuksen 3D-tekniikkaa Tukholmassa keväällä Game of Thrones -näyttelyssä, jossa muurille noustiin virtuaalisesti. Vinkki vastaavia laseja kokeileville: kannattaa pitää jostain tasaisesta alustasta kiinni tai voi mennä pää pyörälle!

samsungkesa.jpg

Todistusaineistoa tapahtumaan osallistumisestani keräsin perinteisillä selfieillä, koska olin yksin liikenteessä, mutta kuvien ottamiseen käyttämäni padi saattoi herättää huomiota. Yhden omakuvani taustalla näkyy ihana Roope Salminen, joka oli tapahtumassa DJ:nä! Roope veti hauskan improshow’n vieraiden esittämien toiveiden perusteella, ja tuon esityksen aikana oli sellainen täydellinen hetki -olo: aurinkoa, hyvää ruokaa, mahtava tapahtuma ja itsellä myös hyvä olo! Reissuun lähteminen jännitti perinteisesti, mutta kaikki meni niin hyvin, että en voi olla kuin tyytyväinen, että lähdin. Kiitos, Samsung! Lisää tällaista! Lähtisikö joku teistä mukaani seurakseni seuraavalla kerralla, kun pääsen osallistumaan johonkin kivaan tapahtumaan? 🙂

sbs_discovery.jpg

Kun sain töissä sumplittua itselleni lomapäivän tätä reissua varten, otin yhteyttä SBS Discovery TV:n viestintätiimiin tapaamisen toivossa. Olen heidän kanssaan ollut paljon yhteyksissa TV Viiden, Kutosen ja Friin tiimoilta, ja olin jo pidempään miettinyt kahvittelua heidän kanssaan. Minut kutsuttiinkin tutustumaan SBS Discoveryn tiloihin Kaapelitehtaalle, jonne suunnistin suoraan Samsungin tapahtumasta (eksymättä kertaakaan, saanen huomauttaa).

Salaa toivomani esittelykierros oli laajempi kuin kuvittelinkaan, sillä pääsin kiertämään sekä televisiotoimituksen että radiotoimituksen! Alla olevissa kuvissa näkyy ehkä maailman siistein rentoutumistila, jossa keinuista näkyi mahtava merinäköala, ja viereisissä huoneissa oli sekä hieno neukkari että pienimuotoinen teatteri ohjelmien ja elokuvien katselua varten. Hauska tämä kierros oli myös ajoituksen kannalta, sillä salaa lisäilin Kaapelitehtaalla näkemiäni asioita unelmien työpaikka -listaukseen!

sbs_discovery_kaapelitehdas.jpg

Menimme neukkaritilojen jälkeen pyörähtämään radiotoimituksessa, jossa tehdään siis esimerkiksi The Voicea ja RadioCityä. Alakerran toimistossa kaikki meni vielä aivan hyvin, mutta meinasi tältä bloggaajalta mennä ihan pasmat sekaisin, kun minut esiteltiin yläkerrassa pikaisesti ja ohimennen Oku Luukkaiselle ja Niina Backmanille. Hämmentävää nähdä livenä ihmisiä, joita kuuntelee päivittäin radiosta! Voicen studiossa oli Marianne Tuominiemellä lähetys käynnissä, ja siitä ohi käveltyämme minut ohjattiin Cityn puolelle ja saman tien studioon! Siinä biisien soidessa taustalla minut esiteltiin Juha Valviolle. Alakerran toimituksessa sain vielä ohjeistuksen kirjoittaa mieluummin radiosta kuin televisiosta, joten tässä sitä nyt tulee! Suurimmalle osalle ihmisistä jäi tosi epäselväksi kuka olen ja miksi minua kierroksella esiteltiin, mutta ei hätää, minulla oli silti mukavaa!

Televisiotoimituksen puolella pääsin näkemään esimerkiksi mainostauoilla tulevien ohjelmien promopätkien tekoa, ja jälleen pääsin kateellisena ihmettelemään Kaapelitehtaan tiloja ja maisemia. Upean ja hengästyttävän kierroksen jälkeen kävimme vielä kahvilla juttelemassa mukavia ja juonimassa vähän yhteistyökuvioita. Iso kiitos Eerikalle ja Jennille mahtavasta iltapäivästä! 🙂

 

Kuvat: 2 & 3 Ville-Petteri Määttä; loput The Variety Show

Kommentit (10)
  1. Oli varmasti iiiihana päivä. Sinä olet ansainnut sen. Mutta mä ehdottomasti haluan mukaan! 🙂

     

  2. Varmasti ollut mukava ja mielenkiintoinen päivä! 🙂

    Muakin harmittaa se, etten pääse osallistumaan blogitapahtumiin useammin. Ei mullekaan niitä kutsuja todellakaan satele, mutta niihin harvoihinkaan en yleensä pääse, koska kaikki kiva tuntuu tosiaan tapahtuvan Helsingissä.

     

    1. Pitäskö meidän laittaa pystyyn joku oma tapahtuma Turkuun? 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *