Bloggaaja seikkailee: SBS Discoveryn syyspressi

2014-08-06_12.09.37.jpg

En usko kenenkään muun poseeranneen tapahtuman julisteen kanssa…

Kerrankin ajoitukset toimivat minun hyväkseni! Jo tämän lyhyen blogiurani aikana olen muutamaan kertaan harmitellut, kun joku kiva tapahtuma on sijoitettu arkipäivälle tai arki-illalle ja aina Helsinkiin, enkä ole innostuksestani huolimatta päässyt osallistumaan. Kun mm. TV Viidestä ja Kutosesta vastuussa olevan SBS Discoveryn viestintätiimiltä tuli jo hyvissä ajoin tieto tulevasta syyspressitapahtumasta, joka sijoittuu minun kesälomallani aikaan, jolloin mitään muuta ei ole suunniteltu, ei innostuksellani ollut rajaa! Olen aikaisemminkin puhunut siitä, miten rakastan tietää, mitä kulissien takana tapahtuu, ja pressitapahtumat menevät oikein loistavasti tähän kategoriaan. Kun seuraa Suomenkin viihdelehdistöä, on selvää, että monet jutut saadaan samoista tapahtumista, ja tällä kertaa minä pääsin mukaan seuraamaan!

2014-08-06_11.52.17.jpg

Tavallista elämää -sarjan tähtiä haastatellaan (etuoikealla yleisössä istunut Suomen Huippumalli haussa -sarjasta tuttu Sakari Majantie)

Saimme avokin kanssa sovitettua reissun yhteyteen vierailun ystäviemme luona Lahdessa, ja sain luvan ottaa pressitapahtumaan avecin, joten avokkikin pääsi ihmettelemään lehdistön ja median toimintaa. Pienen parkkipaikkasompailun jälkeen saavuimme helsinkiläiseen ravintolaan, jossa SBS Discoveryn syyspressi oli juuri alkamaisillaan, ja tiesimme olevamme oikeassa paikassa, kun Aurinkokuningas itse Juhani Tamminen seisoi ovella puhumassa kännykkäänsä!

Tapahtuman aluksi vieraita kehoitettiin syömään lounasta, ja pienen odottelun jälkeen itse ohjelma alkoi. Juontaja esitteli eri ohjelmaosioita sekä TV Viiden ja Kutosen valikoimista että SBS Discoveryn maksukanavilta (mm. Discovery Channel), ja isolta valkokankaalta meille näytettiin klippejä näistä tulevista ohjelmista. Olin innoissani varsinkin TV Viiden ulkomaisista sarjoista, ja koko ajan halusin kääntyä selittämään avokille nähdyistä pätkistä jotain, mutta olin suurimmaksi osaksi hiljaa, kun kaikki muut olivat tällaista bloggaajaa asiallisemmin! Parhaiten jäi mieleen ulkomaisista uutuuksista ehdottomasti paljon huomiota jo ensimmäisellä kaudellaan Yhdysvalloissa saanut Andy Sambergin komedia Brooklyn Nine-Nine, joka alkaa TV Viidellä syyskuun alussa.

wp_20140806_008.jpg

Viihdepersoona ja Miss Suomi 2011 Sara Sieppi poseeraa valokuvaajille SBS Discoveryn syyspressissä

Kotimaisista ohjelmista puhuttaessa haastateltiin ko. ohjelmien tähtiä, ja paikalla oli Turun ylpeys Jethro Rostedt (Myyntimies Jethro), näyttelijä Sanna Stellan (Meidän perheen tähdet), kaksi tatuoijaa tulevasta Suomen rumimmat tatuoinnit -sarjasta sekä koko Tavallista elämää -ohjelman toisen kauden tähtikaarti, eli Sara Sieppi, Janni Hussi, Juhani Tamminen ja Sedu Koskinen. Kaikilla julkkiksilla oli kyllä hyvin sana hallussa: Jethro nauratti yleisöä läpillään, Sanna Stellan hauskuutti lapsitähtien kommenteilla uudessa sarjassaan, ja Tami piikitteli nuorempaa turkulaista Jethroa.

Varsinaisen esittelyn loputtua alkoi se varsinainen härdelli: kaikki kiltisti pöydissä istuneet toimittajat ja kuvaajat piirittivät omasta pöydästään irtautuneet tähdet, ja tämä bloggaaja katsoi vierestä hiukan hämmentyneenä koko rituaalia. Tähtiä kuvattiin eteisen valokuvaustaustan edessä, ja varsinaisten kameroiden lisäksi napsuivat kännykkäkamerat, sekä toimittajilla että tähdillä itsellään. Tavallista elämää -sarjan tähdistä ainakin Janni Hussilla oli sarjan konseptiin kuuluva videokamera mukana, joten saattaa tämäkin bloggaaja näkyä pisteenä kaukaisuudessa sarjan toisella kaudella!

2014-08-06_12.08.54.jpg

Innokas bloggaaja poseeraa avokille syyspressin haastatteluhälinässä, kun Jethro Rostedt ja Sanna Stellan hoitavat pressiä taustalla

Sara Sieppi oli kyllä luonnossa juuri niin kaunis kuin kuvissakin ja jotenkin niin toimiva kokonaisuus. Myös Janni Hussin fitnesstausta oli ilmiselvää mitä positiivisimmalla tavalla. Oli hassua katsoa vierestä, kun sekä julkkikset että toimittajat ja kuvaajat tekivät työtään. Välillä tuntui, että kamera oli julkkiksen naamassa kiinni, niin läheltä kuvia välillä otettiin, ja täytyy kyllä hattua nostaa muutenkin tähdille, kun eivät tuossa härdellissä hämmentyneet!

Me poistuimme paikalta vähin äänin aika nopeasti, sillä avokillani oli aikaisempi flunssa noussut äkillisesti kuumeeksi. Muutenkin olimme nähneet kaiken, minkä halusimmekin, sillä en ollut aikonutkaan haastatella ketään tähdistä. En oikein osaa vielä suhtautua rooliinii bloggaajana, ja välillä on sellainen olo, että eihän minulla ole mitään oikeutta mennä ketään haastattelemaan. Muille kyllä näissä muutamissa käymissäni tapahtumissa oma bloggaajastatukseni on helppo käsittää, mitä ikinä jokainen siitä itse ajatteleekaan, mutta minä yritän pyristellä pois omasta ajatusmaailmastani, jossa olen vain bloggaaja. Katsoin vierestä, kuinka näppärästi esimerkiksi Lilyssäkin bloggaava viihdetoimittaja Emilia esitteli itsensä Sedu Koskiselle ja alkoi saman tien kysellä kysymyksiä tämän elämästä. Seuraavassa tapahtumassa otan tavoitteeksi esitellä itseni reippaasti bloggaajaksi jollekin muullekin kuin tapahtuman järjestäjälle; ehkä jopa Trendin ja Lilyn omille toimittajille, joiden kanssa olin kolmatta kertaa samassa tapahtumassa enkä vieläkään kehdannut esitellä itseäni.

20140806_114550491_ios.jpg

Lahjakassista löytyi mm. TV Viiden syksyn uutuusleffa Moneyball (Brad Pitt) ja leffapopparia!

Lähtiessämme sain mukaani pienen lahjakassin, jossa oli mm. tuo yllä oleva leffapaketti, jonka sisällä oli Moneyball -dvd (ensi-illassa TV Viidellä 6.9.) ja leffapopparia. Kiitos SBS Discoverylle, että pääsimme mukaan tapahtumaan! Tykkään tällaisista oheistapahtumista kuin hullu puurosta, ja toivottavasti pääsen jatkossakin raportoimaan teille seikkailuistani viihdemaailmassa!

Ihanaa torstaita kaikille!

 

Kommentit (6)
  1. Vautsi, oli varmasti tosi mukavaa! Ja tosi kiva, että sait ottaa avokinkin mukaan 🙂

    1. Kyllä oli mahtava kokemus, ja aina on itselle helpompaa, kun on avokki mukana turvana. 🙂

  2. Kuullosti kyllä kivalta tapahtumalta, ja hauska kuulla tällainen behind the scenes -raportti. Viihdeuutisia kun tulee luettua (enemmän kuin niitä virallisia uutisia…) niin niistä kyllä äkkiä huomaa että jos ollaan jossain pressissä oltu: Aihe rajattu ja posetaan jonkin kankaan edessä. 

    1. Halusin yrittää tuoda lukijat vähän niin kuin mukanani tuohon tapahtumaan. 🙂 Se on kyllä hassua, miten bloggaajana oon vähän välimaastossa tuollaisissa tapahtumissa, mutta toisaalta sieltä varjoista on hyvä tarkkailla! 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *