Downton Abbey kutsuu jälleen!

The Variety Show

Kuva: ITV

Pitkä odotus on vihdoinkin ohi, kun huomenna alkavat Ylen TV1:llä Downton Abbey:n uudet viidennen tuotantokauden jaksot! Yle esittää sarjan aika nopealla aikataululla, sillä nämä uudet jaksot saivat ensi-iltansa Briteissä vasta vajaa kuukausi sitten, ja Yhdysvalloissa niitä päästään katsomaan PBS:ltä vasta tammikuussa 2015. Viimeksi sarjaa on päässyt Suomessa seuraamaan kuluneen kesän aikana, kun Yle uusi sarjan alusta asti, ja nyt onkin kätevä jatkaa uusin jaksoin. Kun nämä kahdeksan uutta jaksoa on koluttu läpi, on siltikin jotain uutta odotettavaa lähitulevaisuudessa, sillä perinteinen jouluspesiaali on luvassa myös tänä vuonna. Sarjan peruuttamisesta on tuskin muutenkaan pelkoa ainakaan muutamaan vuoteen, sillä sarja on edelleen huippusuosittu joka puolella!

Video: Downton Abbey season 5 trailer

Tässä yläpuolella on pieni maistiainen uudesta kaudesta, jota on ehditty Briteissä katsoa jo viiden jakson verran. Downton Abbey:n viides kausi alkaa vuoden 1924 huhtikuusta, eli jo 12 vuotta sarjan alusta eteenpäin. Minua on aina hiukan hämmentänyt sarjan nopea ajallinen tahti, jota on useasti vaikea seurata, sillä sarjassa ei vuosiin viitata kovin usein. Ylen sivuilta voi muuten lukea raportin minkälaista Downton Abbeyä esittävässä Highcleren kartanossa oikeasti on vierailla!

Kuva: ITV

Loppukesästä sarjan markkinointiin liittyen tapahtui hauska sattumus, kun yhteen sarjan promokuvaan oli jäänyt erittäin moderni esine. Hugh Bonnevillen ja Laura Carmichaelin hahmot poseeraavat asiallisen muodollisesti takan edessä yllä olevassa kuvassa, ja takan reunustalla nököttää muovinen vesipullo. Toki julkisuuteen oli alun perin jaettu kropattu kuva, jossa tuota vesipulloa ei ollut, mutta hauska julkisuusmylly syntyi, kun samasta kuvasta pääsi kiertoon alkuperäinen versio vesipullon kera! Pienen alkuhämmennyksen jälkeen Downton Abbey:n tuotannon onnistui kääntää julkisuus hyvän asian hyödyksi, kun sarjan näyttelijät poseerasivat alla olevan kuvan mukaisesti vesipullojen kera ohjaten ihmiset veden ja vesihuollon puolesta taistelevan hyväntekeväisyysjärjestö WaterAid UK:n sivuille.

Kuva: ITV & WaterAid UK

Vaikka ihana Kenttäsairaalan sisaret päättyikin viime viikolla, tulevat tiistai-illat jatkossakin olemaan tunnettuja laatudraamasta Yle TV1:llä. Downton Abbey:n uudet viidennen kauden jaksot ovat televisioesitysten lisäksi katsottavissa Yle Areenassa aina kahden viikon ajan. Tämä sarja myi itsensä minulle ensimmäisen jakson ensimmäisen viiden minuutin aikana, ja on ihanaa, että sitä jatketaan ja jatketaan!

Downton Abbey

Yle TV1 alkaen 21.10. klo 21.00

Jaksot katseltavissa kahden viikon ajan Yle Areenassa

 

Aiotko liittyä Downton Abbey:n väen joukkoon tiistaisin? Kuka mahtavista hahmoista on suosikkisi?

 

Kommentit

minsu
Mainostaulujen takana

Ehdottomasti aion! Olin "myöhäisherännäinen" ja katsoin hyvin nopeassa tahdissa ensimmäiset neljä tuotantokautta kirjaston dvd-bokseilta viime keväänä.

Mahtavaa että Yle näyttää uudet jaksot näin nopeasti Britannian ensi-illan jälkeen!

Maria Hakkala
The Variety Show

Olen itsekin myöhäisherännäinen, mutta ainakin saa katsoa monta jaksoa peräkkäin! :D

Mimimii (Ei varmistettu)

Jihuu! Onneksi löytyy tallentava digiboksi, en ole ehtinyt vielä kertaamaan edellisen kauden vikoja jaksoja (oliko ne sitä kartanon kesäretki osiota, en muista yhtään).

Olen Netflixistä tankannut DA nälkään Kahden kerroksen väkeä -sarjan 2010 versiota. Mutta huomaan kuinka DA on nostanut omaa vaatimustasoa, ei tunnu mikään riittävän :D Eli aivan into pinkeänä odottelen illan jaksoa :)

Omaa suosikkihahmoa en osaa tarkkaan nimetä, mutta monet naishahmot ovat aivan loistavia! Pidän myös vanhemman kastin hahmoista, Maggie Smithin (suosikkini!) vanha lady Grantham ja Mr. Carson jaksavat pitää sarjan huumoria yllä.

Yritin valita hahmoista suosikkini mutta kun selasin näyttelijöitä IMDB:stä, en osannut valita kaikista loistavista. Taidan olla aika hulluna tähän sarjaan?

Maria Hakkala
The Variety Show

Mulle tuli jo heti ensimmäisen kauden jälkeen sellanen olo aina välillä, että 'nyt kaipaan sitä Downton-feelistä'! :)

Lady Grantham on ihan mainio! Just hyvä esimerkki sellasesta vanhasta naisesta, joka pääsee pälkähästä sanomisiensa suhteen. :)

Ihan ehdottomasti aion! Olen ollut täysin koukussa heti ensisekunnista alkaen ja juuri selailen uusinta Downton Abbey-kirjaa, A Year in The Life of Downton Abbey. On aivan yli-ihana, mutta kauhean pitkälle ei voi lueskella vielä, jos ei halua juonipaljastuksia ;) Ehdoton suosikkihahmoni on Maggie Smithin esittämä leskikreivitär, joka laukoo täysin kuolemattomia lausahduksia jaksosta toiseen. Ihanaa, että tämä alkaa taas, ei malttaisi odottaa iltaan! 

Hysteerinen tuo muovipullojuttu, tosi kiva, että kirjoitit siitä ;)

Maria Hakkala
The Variety Show

Uuu, ihania noi companion-kirjat! :) Mä tässä just suunnitelenkin joululahjalistapostausta, ja sinne päätyy kyllä muutama Downton Abbey -tuotekin. :)

Niin on!!! Nämä ovat kyllä aivan ihania joululahjoja! Kerrothan muuten, jos löydät jotain ihanaa? Mulla Downton Abbey -kalentereita ja Marks & Spencerillä on ollut iiihania DA- saippuoita ja muita kauneudenhoitotuotteita  (<3 <3 <3), ja sitten toki netistä löytyy roppakaupalla paitoja yms. Mut pidäthän ajan tasalla, jo löytyy jotain, mstä en ehkä tietoinen? <3

Eiksjoo
Pikkuseikkoja

Tätä on niin odotettu! Kirjoitin just samasta aiheesta ;)

Maria Hakkala
The Variety Show

Jee! Kyllä varmaan Yle vetää tästä aika hyvät katsojaluvut. :)

Kommentoi