Downton Abbey kutsuu jälleen!

downton.jpg

Kuva: ITV

Pitkä odotus on vihdoinkin ohi, kun huomenna alkavat Ylen TV1:llä Downton Abbey:n uudet viidennen tuotantokauden jaksot! Yle esittää sarjan aika nopealla aikataululla, sillä nämä uudet jaksot saivat ensi-iltansa Briteissä vasta vajaa kuukausi sitten, ja Yhdysvalloissa niitä päästään katsomaan PBS:ltä vasta tammikuussa 2015. Viimeksi sarjaa on päässyt Suomessa seuraamaan kuluneen kesän aikana, kun Yle uusi sarjan alusta asti, ja nyt onkin kätevä jatkaa uusin jaksoin. Kun nämä kahdeksan uutta jaksoa on koluttu läpi, on siltikin jotain uutta odotettavaa lähitulevaisuudessa, sillä perinteinen jouluspesiaali on luvassa myös tänä vuonna. Sarjan peruuttamisesta on tuskin muutenkaan pelkoa ainakaan muutamaan vuoteen, sillä sarja on edelleen huippusuosittu joka puolella!

//www.youtube.com/embed/4FZdk7LHQ0o

Video: Downton Abbey season 5 trailer

Tässä yläpuolella on pieni maistiainen uudesta kaudesta, jota on ehditty Briteissä katsoa jo viiden jakson verran. Downton Abbey:n viides kausi alkaa vuoden 1924 huhtikuusta, eli jo 12 vuotta sarjan alusta eteenpäin. Minua on aina hiukan hämmentänyt sarjan nopea ajallinen tahti, jota on useasti vaikea seurata, sillä sarjassa ei vuosiin viitata kovin usein. Ylen sivuilta voi muuten lukea raportin minkälaista Downton Abbeyä esittävässä Highcleren kartanossa oikeasti on vierailla!

Bu_vl-tCcAEAsSl.jpg:large

Kuva: ITV

Loppukesästä sarjan markkinointiin liittyen tapahtui hauska sattumus, kun yhteen sarjan promokuvaan oli jäänyt erittäin moderni esine. Hugh Bonnevillen ja Laura Carmichaelin hahmot poseeraavat asiallisen muodollisesti takan edessä yllä olevassa kuvassa, ja takan reunustalla nököttää muovinen vesipullo. Toki julkisuuteen oli alun perin jaettu kropattu kuva, jossa tuota vesipulloa ei ollut, mutta hauska julkisuusmylly syntyi, kun samasta kuvasta pääsi kiertoon alkuperäinen versio vesipullon kera! Pienen alkuhämmennyksen jälkeen Downton Abbey:n tuotannon onnistui kääntää julkisuus hyvän asian hyödyksi, kun sarjan näyttelijät poseerasivat alla olevan kuvan mukaisesti vesipullojen kera ohjaten ihmiset veden ja vesihuollon puolesta taistelevan hyväntekeväisyysjärjestö WaterAid UK:n sivuille.

downtonbottle.jpg

Kuva: ITV & WaterAid UK

Vaikka ihana Kenttäsairaalan sisaret päättyikin viime viikolla, tulevat tiistai-illat jatkossakin olemaan tunnettuja laatudraamasta Yle TV1:llä. Downton Abbey:n uudet viidennen kauden jaksot ovat televisioesitysten lisäksi katsottavissa Yle Areenassa aina kahden viikon ajan. Tämä sarja myi itsensä minulle ensimmäisen jakson ensimmäisen viiden minuutin aikana, ja on ihanaa, että sitä jatketaan ja jatketaan!

Downton Abbey

Yle TV1 alkaen 21.10. klo 21.00

Jaksot katseltavissa kahden viikon ajan Yle Areenassa

 

Aiotko liittyä Downton Abbey:n väen joukkoon tiistaisin? Kuka mahtavista hahmoista on suosikkisi?

 

Kommentit (9)
 1. Ehdottomasti aion! Olin ”myöhäisherännäinen” ja katsoin hyvin nopeassa tahdissa ensimmäiset neljä tuotantokautta kirjaston dvd-bokseilta viime keväänä.

  Mahtavaa että Yle näyttää uudet jaksot näin nopeasti Britannian ensi-illan jälkeen!

  1. Olen itsekin myöhäisherännäinen, mutta ainakin saa katsoa monta jaksoa peräkkäin! 😀

 2. Jihuu! Onneksi löytyy tallentava digiboksi, en ole ehtinyt vielä kertaamaan edellisen kauden vikoja jaksoja (oliko ne sitä kartanon kesäretki osiota, en muista yhtään).

  Olen Netflixistä tankannut DA nälkään Kahden kerroksen väkeä -sarjan 2010 versiota. Mutta huomaan kuinka DA on nostanut omaa vaatimustasoa, ei tunnu mikään riittävän 😀 Eli aivan into pinkeänä odottelen illan jaksoa 🙂

  Omaa suosikkihahmoa en osaa tarkkaan nimetä, mutta monet naishahmot ovat aivan loistavia! Pidän myös vanhemman kastin hahmoista, Maggie Smithin (suosikkini!) vanha lady Grantham ja Mr. Carson jaksavat pitää sarjan huumoria yllä.

  Yritin valita hahmoista suosikkini mutta kun selasin näyttelijöitä IMDB:stä, en osannut valita kaikista loistavista. Taidan olla aika hulluna tähän sarjaan?

  1. Mulle tuli jo heti ensimmäisen kauden jälkeen sellanen olo aina välillä, että ’nyt kaipaan sitä Downton-feelistä’! 🙂

   Lady Grantham on ihan mainio! Just hyvä esimerkki sellasesta vanhasta naisesta, joka pääsee pälkähästä sanomisiensa suhteen. 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *