Downton Abbey: Viimeisiä viedään

downton_abbey_s6_cora_edith.jpg

Ah! Voi, ei! Ihanaa! Kamalaa! Downton Abbey -draamasarjan viimeinen varsinainen jakso tulee Yle TV1:ltä huomenna eli tiistaina 24. marraskuuta! Hätä ei onneksi kuitenkaan ole tämännäköinen, sillä varsinaisen lopetuksensa sarja saa vuodenvaihteessa Suomessakin nähtävän erikoisjakson voimin. Televisioelokuvan mittainen erikoisjakso nähdään Englannissa joulupäivänä, ja meillä Suomessa se jaetaan kahteen osaan (29.12. ja 5.1.).

Downton Abbey:n viimeiseen tuotantokauteen on luonnollisesti ladattu paljon odotuksia, mutta ainakin toistaiseksi olen ollut aika todella tyytyväinen juonikuvioihin. Joiltain osin juonessa on tohotettu eteenpäin tuhatta ja sataa, jotta mahdollisimman moni hahmo ehtii saada tarinalleen tulevaisuuden suunnan, mutta monilta osin sarjan viimeisissäkin jaksoissa on ehditty mennä sarjalle ominaisella verkkaisella tahdilla kohti aika arkisiakin asioita; tilaa hoidetaan, illallisia juhlitaan, elämän alkuja ja loppuja koetaan, koko ajan säilyttäen sarjan oman tunnelman. On ollut ihanaa huomata, kuinka Maryn ja Edithin suhde alkaa pikkuhiljaa normalisoitumaan, ja että Molesley kokee kerrankin yllättäen ja pyytämättä jotain positiivista; olen jopa surumielisen myötätuntoisena seurannut Thomaksen rankkaa matkaa ulos kartanon elämästä. Olemme olleet äitini kanssa jo jonkin aikaa pienessä taistelussa Maryn ja Tomin kohtaloista, eikä enää ole kauaakaan, kun näemme lopullisesti, kumpi olikaan oikeassa!

Video: Downton Abbey Series 6 Finale trailer (ITV)

Kuten olen jo aikaisemmin maininnutkin, leimaa näitä viimeisen kauden jaksoja lopun alun tunnelma, joka on läsnä jo sarjan tapahtumissakin yläluokkaisen elämäntavan vääjäämättömän lopun ravistellessa kartanon elämää. Monet ihmiset päätyvät aivan uudenlaisiin ammatteihin, yhteiskuntaluokat muuttuvat, ja rahaa käytetään hyvin erilaisiin asioihin kuin sarjan alkupuolella. Sarjan kaari on kirjoitettu nerokkaasti kulkemaan rinta rinnan uuden ajan todellisen alun kanssa. Katsojana haluaa sarjan tarinan jatkuvan eteenpäin, mutta ei myöskään halua sarjalle ominaisten tapojen loppuvan. Sarjan tekijöiltä onkin kovasti kyselty sarjalle mahdollista jatkoa televisioelokuvien muodossa, ja ehdottaisinkin sarjalle tehtävän muutaman prequel-tyylisen jatkon, jossa näkisimme esimerkiksi Violetin nuoruudesta paloja tai Robertin pikkupoikana!

downton_abbey_muistojen_aika.jpg

Tämän 6. kauden alkaessa lokakuussa laitoin täällä blogissa pystyyn arvonnan Downton Abbey – Kartanon vuosi -kirjasta, ja olen täysin unohtanut julistaa voittajan myös täällä blogissa! Voittajaksi selviytyi nimimerkki Minkak, jolle kirja lähti postissa jo aikoja sitten. Kiitos kaikille osallistuneille!

Huomasinpa omaa kopiota kirjasta selatessani kirjassa lilyläisiä kiinnostavan seikan: sen on kääntänyt Tuhat ja yksi kirjaa -blogin irisihmemaassa! Kylläpä on pieni maailma! iriksellä on sormensa pelissä myös tässä juuri julkaistussa Downton Abbey – Muistojen aika -kirjassa (kuva yllä)! Tämä juuri kirjakauppoihin ilmestynyt kirja kattaa sarjan kaikki kuusi tuotantokautta, joten tässä on erinomainen joululahja kaikille sarjan ystäville!

 

#DowntonTiistai

 

 

 

Kuva: Yle.

Kommentit (2)
  1. En kestä rakastan tätä sarjaa!! Ääh. 🙂

    1. Sama täällä! 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *