Fanitusräjähdys: San Diego Comic-Con 2014

San Diego Comic-Con 2014

Kuva: EW

San Diego Comic-Con International on viihdetapahtuma, joka kerää Kaliforniaan fanituksen ammattilaiset sekä tähdet monista monituisista televisiosarjoista, elokuvista, peleistä ja sarjakuvista. Tämä nelipäiväinen tapahtuma suoltaa ulos niin paljon materiaalia, että sen koluamiseen internetin syövereissä menee helposti päiväkausia. Ohjelmassa on virallisia paneelikeskusteluja sarjoille, elokuville ja peleille; on workshop-tyylisiä tapahtumia sarjakuvista kiinnostuneille, on messuhallia toisensa jälkeen täynnä erilaista myyntitavaraa; on erityisiä fanitapaamisia; on nimmarijonoja; ja on tuhansittain haastatteluja eri viihdemedioille.

//www.youtube.com/embed/yfgCpkHW1IE” width=”854″>

Video: Game of Thrones panel

Comic-coneja on useita, mutta San Diegon on suurin niistä, joten usein pelkällä comic-con -nimityksellä viitataan tähän kyseiseen tapahtumaan. Esimerkiksi The Big Bang Theory:ssä oli alkuvuodesta jakso, jossa sarjan miehet epäonnistuvat Comic-Con -lippujen ostamisessa ja vaipuvat sen seurauksena epätoivoon. Leonard ja kumppanit fanituksen puoliammattilaisina ymmärtävät comic-conien arvon: suuri määrä tähtiä ja samanmoisesti ajattelevia asioista intoilevia saman katon alla, kaikki yhtä hyvässä hengessä asialleen omistautuneina. Nyt kun itsellänikin tämä sarjafanitus on pikkuhiljaa lähtemässä käsistä, olisi ensi vuoden SDCC:hen osallistuminen aika lailla unelmien täyttymys!

Video: Sons of Anarchy’s Charlie Hunnam on his absence from the panel

Monella suurella sarjalla on oma paneelikeskustelu tapahtumassa, mutta tapahtumassa on turha odottaa näkevänsä esimerkiksi Greyn anatomia:n paneelia, vaan esillä olevat sarjat ovat enemmän klassisen fanitettavia, joilla on jonkinlainen kytkös sci-fiin, fantasiaan, sarjakuviin tai muuten vaan tiettyyn ihmisryhmään. Välillä suuret tähdet joutuvat olemaan poissa Comic-Conista, ja varsinkin tällä hetkellä uusien tuotankokausien kuvaukset ovat täyttä häkää käynnissä. Muutamista poissa olevista tähdistä kenties suurimmin huomattiin Sons of Anarchy:n päätähti Charlie Hunnamin puuttuminen sarjansa virallisesta paneelikeskustelusta, ja kuten usein on tapana, lähetti Hunnam hauskan videon selittäen poissaoloaan. Tätä videota ei ole virallisesti jaettu Euroopassa näkyväksi, joten tämä video on hiukan huonolaatuinen. Sen seuraksi kannattaa katsoa esimerkiksi tämä video, joka näyttää videon tapahtumat kokonaisuudessaan vaikka onkin hiukan huonompi laadultaan. On aina yhtä hassua kuulla Hunnamin puhuvan brittienglantia, kun hän kuitenkin on SOA:n Jaxinä niin vakuuttava!

Video: Ginnifer Goodwin from Once Upon a Time explains her absence

Toinen suuri tähti, joka loisti poissaolollaan, oli Once Upon a Time:n Lumikki eli Ginnifer Goodwin. Hänen poissaolovideonsa on naamioitu hauskasti Skype-puheluksi, ja aina tämän videon avatessani tulen ihan vainoharhaiseksi, että kenen Skype soittaa! Goodwinhän sai vähän aikaa sitten lapsen vastanäyttelijänsä Josh Dallasin (Prince Charming) kanssa, ja menipä tämä näyttelijäpariskunta naimisiinkin ennen lapsensa syntymää.

Video: Once Upon a Time writers brainstorming the new season

Once Upon a Time:n väki päätti ilahduttaa faneja myös toisella videolla paneelinsa aikana, ja tässä yllä olevassa videossa sarjan käsikirjoittajat miettivät tulevan kauden uusia hahmoja. Suurin puheenaihehan tämän sarjan suhteen on viime aikoina ollut ehdottomasti viime vuoden Disney-hitti Frozen:in ottaminen sarjan maailmaan mukaan. Pääosat Frozen:sta ovat jo roolitettu, ja jostakin kännykkävideosta ymmärsin faneille näytetyn myös pienen pätkän Elsaa ja Annaa sarjan uusissa jaksoissa!

Video: TVLine interviews Emily Deschanel and David Boreanaz of Bones

Rakastan Emily Deschanelia ja David Boreanazia, joten oli aivan pakko lisätä tähän myös yksi Bones-aiheinen haastattelupätkä. Bones:in fanit ovat uskollisia ja kiihkeitä, joten tämäkin sarja saadaan Comic-Coniin useimpina vuosina. Voi, kun olisi mahtavaa olla paikalla esimerkiksi Bones:in omassa paneelikeskustelussa!

Olen viime aikoina jakanut hämmentävän vähän Benedict Cumberbatch -aiheisia kuvia ja videoita, joten nyt korjaan senkin virheen. Cumberbatch oli Comic-Conissa varsinaisesti promoassa tulevaa Penguins of Madagascar -animaatiota, jossa kuullaan hänen lisäkseen esimerkiksi John Malkovichiä. Osa Cumbetbatchin huomiosta tapahtumassa meni luonnollisesti seuraavalle Hobitti-elokuvalle, jolla myöskin oli oma paneelinsa ja haastattelunsa. Tämän vuoden Comic-Con sattui olemaan Cumberbatchille ensimmäinen laatuaan, joten ihmettelyä näkyi fanien kasvojen lisäksi varmastikin myös itsensä Sherlockin kasvoilla!

Jos haluat koluta San Diego Comic-Conin tuottamaa materiaalia enemmänkin, kannattaa aloittaa esimerkiksi Entertainment Weeklyn ja TVLinen paketeilla. Lisäksi voi katsoa tapahtuman virallisilta sivuilta, että mitä kaikkea tapahtumassa oli, jotta tietää mitä etsiä Googlesta. Myös Instagramin #SDCC on oikea aarreaitta, kuten myös tähtien omat Insta-tilit!

Hmm… Pitäisiköhän pistää pystyyn Kickstarter tai vastaava keräys minun ja avokin pääsemiseksi ensi vuoden San Diego Comic-Coniin?! Hei, jos joku saa kerättyä yli 10000 dollaria tehdäkseen perunasalaattia ensimmäistä kertaa… 😀

 

Kommentit (4)
 1. Oi, vielä joskus matkaan tuonne! 😀 Vaikka mikä olis!

  1. Joo, mullekin iski nyt oikein kunnon SDCC-kuume! 😀

 2. Siinä olisi kyllä unelma, jos pääsisi tuonne! Harmittaa, että kaikki Hobitit ovat nyt sitten menneet, eikä sen paneeleita ole enää mahdollisuus päästä näkemään. Oh well. Aina on Sherlock, GoT ja Marvel (;

  Musta on ihan huippua miten starat itse pukeutuvat ja menevät ympäri conia ns. undercover, Peter Jackson oli ollut narri ja Dan Radcliffe Spider-Man. Kuinka huisia! Ja Hugh Jackman taisi selittää viime vuonna, miten oli vetänyt Wolverine-kamppeet niskaan ja kävellyt ympäriinsä 😀 Fantastista.

  Ps. Kiitos Benedict-videosta, se oli mennyt multa ihan ohi! Kuinka hauska 😀

  Pps. Olen lähdössä vuoden päästä katsomaan Lontooseen tuota Hamletia mistä oli tuossa videollakin puhe, how cool is that? Liput tulee myyntiin ihan kohta!

  1. Joo, toi Daniel Radcliffen seikkailu oli aika hauskaa! Muutamia vuosia sitten oli myös hauskaa, kuinka Andrew Garfield osallistui Spider-Manin paneeliin naamiaisasussa! 🙂

   Uuu, tosi mahtava toi Lontoon reissu! Pitäs kyllä ehottomasti muutenkin käydä kattomassa noita isoi näytelmii Lontoossa kun monet tähdet niissä esiintyy. 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *