Katsooko kukaan enää DVD:ltä sarjoja?

Koska olet viimeksi katsonut televisiosarjoja DVD:iltä? Koska olet viimeksi ostanut televisiosarjan DVD-boxin? Muistatko vielä, mikä DVD on?

Suoratoistopalvelut ovat minulle jo niin arkipäiväinen asia, että en välttämättä osaa ajatella sarjojen katselua muiden ihmisten kautta. Vielä 4-5 vuotta sitten minäkin ostin paljon televisiosarjoja DVD:llä, mutta viimeisen parin vuoden sisään olen hankkinut vain yhden sarjakauden DVD:llä. Katson televisiosarjoja sekä pelkästään suoratoistopalveluita tarjoavien yrityksien kautta (Netflix, HBO Nordic, Viaplay) että perinteisten televisiokanavien omissa suoratoistopalveluissa (Yle Areena, Ruutu, Katsomo, FOX Play), ja tavallinen aikaan sidottu television katselu rajoittuu yleensä enää ajan kuluttamiseen tai kanavien aivottomaan surffailuun. Silti hyllyssäni seisoo rivikaupalla televisiosarjojen DVD-bokseja, joista en raaski luopua, varsinkaan lempisarjojeni kohdalla.

Laajentakaa ymmärtämystäni, oi, rakkaat lukijat! :)

Minkä median kautta sinä kulutat eniten televisiosarjoja? Onko DVD:llä enää mitään osaa elämässäsi? Kaipaatko kenties paluuta vanhaan hyvään DVD-valtakauteen, vai oletko jo myynyt kaikki DVD:si eteenpäin? Kommentoi alle!

 

 

P.S. Haluaako joku yllä olevassa kuvassa näkyvän Veronica Mars -sarjan 1. kauden DVD:n? Kyseessä on aluekoodin 1 DVD, eli se on ostettu Yhdysvalloista. Lähetä viestiä, jos ilmainen DVD kiinnostaa!

 

 

 

 

 

Kuva: The Variety Show.

Kommentit

mariiia
Catching Rainbows

Me katsotaan! Vaikka kyllä se vaan tuntuu että on helpompaa painaa kaukosäätimestä suoraan esim. Netflix päälle :D

Maria Hakkala

Niinpä! :) Keräättekö jotain tiettyjä sarjoja DVD:llä, vai ostatteko uusia sarjoja fiiliksen mukaan?

mariiia
Catching Rainbows

Yleensä sellasia lemppareja jotka on tullut jo kokonaan ni kerätään DVD:llä tai Blurayna. Mut sit on jotain suosikkeja kuten Game of Thrones jota ollaan kerätty sitä mukaan ku sitä tulee :) 

Ranja
Haavekuvia

Suoratoistopalveluja käytetään! En muista, milloin viimeksi olisin ostanut dvd:tä. Paljon hyviä sarjoja on dvd:llä hyllyssä kyllä, mutta toisaalta ne ovat myös mm. Netflixissä... siis kun tulee taas aika katsoa Gilmoren tytöt tai Breaking Bad alusta loppuun, tuntuisi aika hankalalta alkaa puljata levyjen ja soittimen kanssa. Suoratoistopalvelu on vain niin helppo!

Maria Hakkala

Juu, on kyllä hassu tilanne, kun suoratoistona löytyy sama sarja kuin hyllystä! Itsekin näissä valitsen aina suoratoiston, ja onhan se kuvanlaatu aika paljon kivempi uudella tekniikalla. :)

Mikko K (Ei varmistettu) https://mikkoakinkiinnostaa.blogspot.fi

Ehdottomasti tulee katseltua DVD:ltä tai nykyään myös blurayna TV-sarjoja. Juuri nytkin tuossa pyörii Lost -sarja, kun tuli ostettua sen complete-boxin. Onhan nuo suoratoistopalvelut ihan käteviä, mutta siellä ei läheskään aina löydy juuri niitä sarjoja joita juuri sillä hetkellä haluaisi katsoa. Tai vaihtoehtoisesti löytyy, mutta ovat poistuneet tarjonnasta siinä vaiheessa kun itse niitä haluaisi katsoa. Levyillä olevat sarjat puolestaan säilyvät hamaan tappiin saakka. Lisäksi levyversioissa on mukana hyvin usein erilaisia extroja, kommenttiraitoja jne ja näitä ei tuolla suoratoistopalveluissa taida pahemmin olla mikä on iso miinus.

Maria Hakkala

Extrat on kyllä ihan huippuja, ja niitä kaipaan suoratoistoissa! :) Mulla on nyt ajatuksena kerätä jossain vaiheessa ne aivan lemppareimmat sarjat DVD:lle, että niitä juuri voisi katsoa aina, kun siltä tuntuu, mutta toistaiseksi projekti on vähän jäissä, koska juuri tällä hetkellä oikeastaan kaikki nämä sarjat ovat saatavilla suoratoistona. On kyllä ihan törkeen ärsyttävää, kun joku hyvä sarja, mikä saattaa olla vielä itsellä kesken, poistuu suoratoistosta ilman varoituksen sanaa! Jotkut palvelut kertovat näistä poistuvista paremmin kuin toiset, mutta monella on siinä vielä parannettavaa.

Karu totuus (Ei varmistettu)

No jaa, meikäläinen kyllä katsoo sarjoja ja elokuvia pelkästään DVD-muodossa. Tämä johtuu yksinkertaisesti siitä, etten ole löytänyt ainuttakaan suoratoistopalvelua, joka toimisi luotettavasti.

Ei ole mitenkään kiva juttu, kun kuva rupeaa tahmaamaan kesken katselun, ja pahimmassa tapauksessa yhteys katkeaa kokonaan.

Maria Hakkala

Itseäni yhteyden ajoittainen tökkiminen ei hirveästi haittaa, lähinnä siksi, että omat yhteydet ovat hyvät, eikä palvelut yksinään töki paljoa. Mutta jos netti ei jaksa pyörittää luotettavasti, voi suoratoistopalvelut olla kyllä kökköä katsottavaa!

Oletko kokeillut suoratoistopalveluiden (uudehkoa) offline-katselun mahdollisuutta? Siten saat suoratoistopalveluiden sisällön ja laadun ilman nettiongelmia katselun aikana!

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.