Kauden aloitusjaksot: The Big Bang Theory, Nashville ja Criminal Minds

Raise your hand

Kuva: CBS

Syksyn ensi-iltakausi on täydessä käynnissä kansallisilla kanavilla esitettävien jenkkisarjojen suhteen, ja viihdeotsikot huutavat kilpaa katsojamääristä ja kohauttavista juonenkäänteistä. Vaikka olenkin höllännyt ajankohtaisuuden suhteen, ja suostun katsomaan sarjoja jonkin verran alkuperäisesitysten jälkeen, olen minäkin muutaman kauden ensimmäisen jakson ehtinyt katsoa!

The Big Bang Theory aloitti kahdeksannen kautensa pari viikkoa sitten perinteisesti tuplajaksolla. Ensimmäinen jakso jatkoi seitsemännen kauden finaalin tapahtumia, kun Sheldon palaa kotiin erinäisten sattumusten jälkeen (tämähän ei voi olla mikään spoileri, sillä tottakai hän palaa takaisin). Ihmiset suhtautuvat eri tavoin häneen paluuseensa, eikä Sheldon itse kestä kaikkia näkyviä muutoksia kotipuolessa. Penny puolestaan hakee uutta työtä aivan eri alalla, ja häntä auttaa urakassa eräs ryhmän jäsenistä. Kauden toinen jakso jatkaa Pennyn työkuvioiden kuvaamista, ja Sheldon palaa yliopistolle uusin ehdoin, ja häntä alkaa haastaa tuttu ihminen, joka tietää mistä naruista vetää.

Kauden ensimmäisiin jaksoihin panostetaan aina paljon, erilaisin vierailevin tähdin tai muuten vaan erikoisin juonikuvioin, sillä katsojat pitää pystyä koukuttamaan pitkän kesän jälkeen heti kerralla. Mielenkiintoisesti pidin itse enemmän kauden toisesta jaksosta, sillä ensimmäisen jakson Sheldon-keskeinen juonikuvio ei ihan minuun iskenyt. ’Joku asia muuttuu ja Sheldon pimahtaa’ -kuvio on sarjassa jo erittäin tuttu, mutta toisessa jaksossa tilanteeseen tuodaan uusi muuttuja, ja seuraukset ovat hauskemmat kuin ensimmäisessä jaksossa. Pidän siitä, kun Sheldon haastetaan, varsinkin älyllisesti, sillä silloin hänen pitää hahmona etsiä uusia toimintatapoja, mikä pitää toiminnan tuoreena. Seuraavissa jaksoissa pitäisi näkyä enemmän Raj’in tuoretta tyttöystävää sekä Pennyn työkuvioita!

10700517_765583160169174_1444483957680883176_o.jpg

Kuva: ABC

Nashville:n kolmannen kauden ensimmäinen jakso jatkaa aivan suoraan siitä, mihin edellinen kausi jäi jännän finaalin suhteen. Jakso keskittyy suuresti Raynan valintaan elämänsä miesten kesken, ja sivujuonina nähdään Julietten sekoamista sekä Scarlettin lähtöä kaupungista sekalaisen seurakunnan kera (kuvassa yllä). Kauden ensimmäisestä jaksosta tekee erikoisen osittainen livelähetys kulisseista. Sarjan juonessa Bluebird Caféssa nauhoitetaan livelähetystä, joka onkin sitten ihan oikea livelähetys: aikaisemmin nauhoitetun muun jakson lomaan on leikattu livenä tehtävät musiikkiesitykset! Esiintyvät hahmot tekivät live-esityksen kahteen kertaan, sillä Yhdysvalloissahan itä- ja länsirannikoilla on aikaeroa. Tällainen tavalliseen sarjaan leikattu liveosuus on uutuus televisiossa, ja hyvin se näytti sujuvan! Kyllä liveosuuksista huomasi, että ne olivat hiukan erilaisia kuvauksen suhteen kuin muualla jaksossa, mutta kaiken kaikkiaan tämä oli hienosti toteutettu. Nashville:n omien tähtien lisäksi liveosuudessa esiintyi huippusuosittu Florida Georgia Line.

Tiedättekö, kuinka hassua on katsoa aikajanallisesti edellisen kauden tapahtumia suoraan jatkavaa kauden ensi-iltaa ja huomata aivan selkeästi ajan kulumisen joidenkin hahmojen ulkonäössä? Scarlett on selkeästi enemmän ruskettunut ja ehkä jopa laihtunut, ja kulmakarvatkin taisivat hänellä olla hiukan tummemmat. Kuten jo aiemmin olemme kuulleet, Juliette Barnesia näyttelevä Hayden Panettiere on raskaana, ja hienosti asiaa peitellään jaksossa suurimman osan aikaa. Asian tietävänä asiasta kuitenkin etsii haukan lailla merkkejä, mutta jakson loppupuolen juonenkäänteen ansiosta peittelyä tuskin tarvitsee kauaa enää jaksoissa jatkaa.

Season 10 Episode 1 Photos – “X”

Kuva: CBS

Olen tänä viikonloppuna viettänyt pienimuotoista Criminal Minds -maratoonia, sillä en vain enää kestänyt kauempaa näkemättä sarjan kymmenennen kauden ensi-iltaa, missä Jennifer Love Hewittin hahmo liittyy BAU:n tiimiin. Minulta oli katsomatta kuusi jaksoa yhdeksättä kautta, ja tänään tuijottelin ne loppuun, ja saman tien pääsin korkkaamaan tällä viikolla Yhdysvaltain ensiesityksensä saaneen 10. kauden ensimmäisen jakson.

Olen odottanut innolla kauden alkua heinäkuisen roolitusuutisen jälkeen, mutta olen samalla pelännyt Hewittin olevan jollain tavalla epäsopiva sarjaan; pidän hänen aikaisemmista roolisuorituksistaan, mutta esimerkiksi hänen tapansa näytellä Ghost Whisperer:in Melindaa olisi aivan väärä Criminal Minds:iin. Ilolla voin ilmoittaa, että Hewitt sopii hahmonsa kanssa sarjaan ja tiimiin erittäin hyvin! Jonkin aikaa yritin etsiä hänen roolisuorituksestaan jotain ärsyttävää, mutta sitten heittäydyin lähinnä miettimään hahmoa itsessään. Hahmosta tekee hyvän ja uskottavan se, että edeltäjänsä Alex Blaken tavoin Hewittin Kate Callahan on hankkinut kannuksensa FBI:ssä jo ennen tiimiin liittymistä. Sama toimi Prentissin kanssa, joka tuli toisella kaudella Ellen tilalle, ja kaikki muistavat varmasti erittäin huonon kokeilun aloittelijan tuomisesta tiimiin, vaikkakin Sieverin roolin mokasivat kuudennella kaudella ennemminkin käsikirjoittajat itse eikä niinkään hahmon aloittelijan status. Hewittin Callahan onnistui ensimmäisen tapauksensa aikana luoda erilaisia yhteyksiä useampaankin tiimin jäseneen, joista oma suosikkini oli Garcian kanssa keskustelu, ja mielenkiinnolla odotan, että mihin suuntaan hänen hahmoaan lähetään viemään. Toivottavasti tiimissä olisi taas edes muutaman vuoden ajan pysyvyyttä, vaikkakaan se ei välttämättä sarjan kehityksen puolesta aina ole hyvä asia!

Oletko sinä jo etsinyt käsiisi uusien kausien ensimmäisiä jaksoja suosikkisarjoistasi? Mitä mieltä olit niistä? Täten julistan tämän postauksen kommentit ’spoiler alert’ -alueeksi, joten antakaa palaa!!

 

Kommentit (15)
  1. TBBT:n ekat jaksot on pitänyt tietysti jo tsekata, Nashville on vähän jäänyt nyt muiden sarjojen jalkoihin, mutta ehkä sillekin löytyy vielä paikka elämästä! Arki vaan hankaloittaa sen verran, että ehdin just tunnin katsoa telkkaa pojan mentyä nukkumaan, ennenkuin on pakko itsekin kömpiä peiton alle. Eilenkin taisin missata viimeisen vartin Huntedia, kun silmät ei vaan pysyneet auki..

    1. Joo, ei mullakaan nykyään ihan hirveesti oo aikaa sarjoille, jännästi tää blogi vie niin paljon aikaa (how ironic is that) 😀 Mut toisaalta, jos keksin jonkun uuden sarjaprojektin (kuten nyt Criminal Minds), löytyy sitä aikaa kummasti lisää vielä ainakin yhteen jaksoon… 🙂

  2. Minulle suurinta fiilistelyä on aiheuttanut The Legend of Korran uusin (ja valitettavasti, joskin odotettavasti) viimeinen tuotantokausi. Ei ehkä ihan valtavirtaa, mutta sitäkin parempi. Ensimmäinen jakso pohjusti tulevan kauden teemat niin hyvin että UUUUUh.

    1. Jos pikaisen googlettelun perusteella ymmärsin oikein, eikö ole ihan mahdollista, että sarjan maailma saa jatkoa jälleen kerran uudessa sarjassa? Toivossa on hyvä elää 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *