London Shopping

Pikkuveli saa tuliaiseksi mahtavan The Big Bang Theory -muistikirjan!

Suoraan sanottuna rrrrakastan oheistuotteita, sekä elokuvien että tv-sarjojen! Muistin ennalta, että Lontoossa pitäisi olla HMV-niminen kauppaketju, josta löytyy musiikkia ja viihdettä eli CD-levyjä ja DVD-/BD-levyjä. Ensin kävimme Selfridgesin yhteydessä olevassa pienessä HMV-kaupassa, mutta pian onneksi löysimme Oxford Streetiltä HMV:n lippulaivamyymälän, and I was one happy camper. TV-sarjojen valikoima oli todella hyvä, ja yllättäen brittiläisten sarjojen valikoima oli erinomainen. Hinnat olivat yleisesti hiukan halvemmat kuin meillä yleisesti, mutta ei kaikki hinnat Anttilan tarjouksille pärjänneet. Hiukan kuumotteli The Paradise -sarjan tuplaboksi, jossa olivat molemmat ensimmäiset sarjat, mutta hinnan vuoksi jäin miettimään. Päätinkin keskittyä ostamaan sellaista, mikä oikeasti sykähdyttää juuri sillä hetkellä. Tämä The Big Bang Theory -muistikirja oli oiva lahja pikkuveljelle, sillä hän on itsekin aikamoinen sarjaintoilija, ja tämä sarja oli yksi niistä ensimmäisistä, joita hän alkoi katsomaan putkeen. Tarkistin vielä ennen ostamista, että muistikirjan sisäsivut eivät ole pelkästään valkoiset, sillä mikään ei ole niin turhaa kuin pelkästään hienot kannet. Onneksi kaikilla sivuilla on sarjan logo, ja sisäkansisssa on Sheldonin parhaita onelinereita listattuna. [oletan, siis, hienosti, että pikkuveljeni ei käy blogissani säännöllisesti, vaikka onkin tästä tietoinen]

Minä sain Buffyn soundtrackin! Vähänks oon ollu kiltti!

Tämän hinta oli HMV:llä naurettavat £3,99, joten en kovin montaa hetkeä joutunut tämän ostoa harkitsemaan. Buffy on yksi lempisarjoistani ever, ja musiikilla oli sarjassa erityisen tärkeä osa, kuten huomaa jo musikaalijaksossa "Once More, with Feeling" sekä mimiikan keinoin toteutetussa "Hush" -jaksossa. Tällä Buffy the Vampire Slayer: The Album -cd:llä on sarjan ensimmäisten neljän kauden musiikkia, ja minulle tärkein näin ennalta on "Close Your Eyes" (Buffy/Angel Love Theme). Tuo on käsittämättömän kaunis sävellys, joka kuvaa hienosti Buffyn ja Angelin suhteen hyviä ja huonoja puolia.

Nashville -soundtrack, freakin' awesome!!!

Tämän löydön kohdalla taisin hiukan pimahtaa. Käytyäni läpi ison kaupan kohtalaisen pientä soundtrack-hyllyä (Glee-levyjen kohdalla hiukan syyhytti), törmäsin Nashville -levyihin. Oli erikseen ensimmäisen kauden alkupään musiikkia ja loppupään musiikkia, bonuslevyjä jne. Viimeiseksi löysin tämän kokoelman, jossa on kaksi varsinaista ensimmäisen kauden soundtrack-levyä sekä kaksi bonuslevyä! Ensin ohitin tämän oston, kun 'enhän mä voi', kunnes tajusin, että 'helvetti soikoon, minähän voin!', ja olin tajuamisestani niin innoissani, että avokinkin mielestä minun oli pakko ostaa tämä levy. Pidin innostuksissani avokilleni levyhyllyn edessä kiihkoilevan puheen Nashville -sarjan musiikista ja sen hienoudesta, joka näin jälkikäteen ajateltuna sai hiukan maanisia piirteitä. Tämän ostoksen hienoudesta kirjoitan kyllä vielä ihan ikioman postauksen myöhemmin, I promise! Esimerkkinä sen verran, että kaikki aikaisemman Music from Nashville -postaukseni kappaleet löytyvät tältä kokoelmalta, and then some!

Ostin kyllä reissusta muutakin kuin tv-aiheisia juttuja, mutta hassusti näistä ostoksista olen vieläkin eniten innoissani. Blogin olemassaolo sai minut ihanasti muistamaan sarjajuttujen bongailun reissussakin, ja taas saa huomata kuinka tämä hassu viimekesäinen idea tuottaa iloa elämääni. Muita ostoksia itselleni Lontoon reissusta oli mm. Harry Potter and the Prisoner of Azkaban -kirja kovakantisena; tämän bongasin Platform 9 3/4 -kaupasta, mikä oli hienoa, sillä näitä kovakantisia englanninkielisinä ei ole kovin helppoa löytää. Ostin lisäksi muutaman vaatteen ja asusteen Primarkista, jossa meinasi lähteä mopo lopullisesti käsistä varsinkin perheen tuliaisten suhteen! Lisäksi minulla oli tärkeällä ostoslistalla pikkuveljelleni vaatteita etukäteen hyväksytyistä kaupoista (Hollister, Abercrombie & Fitch), joissa onnistuinkin oikein hienosti. Yleisesti kaupoilla kierrellessä tuli aikamoinen ähky, esimerkiksi Victoria's Secret -lippulaivamyymälä oli neljän kerroksen myyntialallaan niin käsittämätön, etten siellä oikein osannut tehdä/ ostaa mitään.

Lontoo on (yllättäen) shoppailun suhteen mahtava paikka, kunhan ei sekoa kaiken sen määrän ja valikoiman keskellä. Avoin mieli, valmiiksi mietitty löyhä budjetti ja alustava ostoslista helpottaa hommasta nauttimista huomattavasti. Kyllä tuonne pitää palata uudestaankin shoppailemaan. :)

 

Kommentit

Kahvittelija
Kahvia, kiitos!

Voi miten mahtavia ostoksia! Mä olen käynyt Lontoossa joskus kielikurssilla lukioikäisenä, eikä mulla sen jälkeen ole ollut mitään erityistä kaipuuta sinne, mutta jo kun luin sen sun edellisen Lontoo-postauksen nähtävyyksistä yms. niin tuli kauhea mieliteko lähteä sinne! Ja nyt kun luin noista ostoksista...pitää ottaa reissu oikeasti harkintaan!

Mä sain mun mieheltä niin mahtavan synttärilahjan joitakin vuosia sitten - kaikki Harry Potter -kirjat kovakantisina, englanninkielisinä ja "aikuisten kansilla" (sellaisilla synkeänmustilla). Yksi parhaista lahjoista, joita oon koskaan saanut! Kirjat ovat nytkin kunniapaikalla olkkarin yhdessä hyllyssä muiden kirjojen ollessa makuuhuoneen kirjahyllyssä.

Maria Hakkala

Ei mullakaan ollut erityistä mielitekoa just Lontooseen; oon jotenkin vieroksunut kaikkien muitten hehkuttamia Lontoota ja New Yorkia niiden koon ja sekavuuden ansiosta (Helsingistäkään en hirveästi tykkää). Kun alettiin suunnitella reissua avokin kanssa, ilmoitin, että haluan johonkin englanninkieliseen maahan, ja Lontoo valikoitui, koska siellä en ollut käynyt ja avokki siitä innostui syksyn työmatkallaan. Reissun varaamisen jälkeen aloin tosissani innostumaan kun mietin mitä kaikkia kauppoja ja historiallisia kohteita siellä on. :)

Toi HP-setti kuulostaa kyllä ihan mahtavalta lahjalta! Tykkään kaikessa kokonaisuuksista. :) Ite tykkään silti enemmän niistä perinteisistä lastenkantisista enemmän, ja tykkäsinkin kun löysin taas yhden kun niitä on niin vaikea enää löytää.

Amma
Why you little!!

Oo, mä oon vähän kade tosta Nashville-boksista..

Nimim. perjantaina laulettiin kaverin kanssa "karaokena" Youtuben kanssa Love like mine:a

Maria Hakkala

Vitsit, olispa mullakin kaveri, jonka kanssa laulaa Nashville -karaokee! :)

Maria Hakkala

Mekin suunnitellaan jo seuraavaa reissua... :) Hyvää reissua! :)

Olisi muuten saattanut täsmälleen samanlaiset ostokset tarttua mullakin mukaan! :D Sillä erotuksella tosin että tuo Buffy-soundtrack multa löytyy jo, samoin Once more with feeling, mutta Radio Sunnydale-levyä ei jostain syystä ole saanut mistään ostetuksi. Bazinga-teepaidan tosin olisin varmaan itse ostanut muistikirjan sijaan, nörtti-teepaidat nyt ovat ihan sheldonia ja niin minua... Siskontytölle tilasin Englannista Flash-paidan koska a) Sheldon b) Salama oli kuulemma 8-vuotiaan suosikkihahmo Batman-pelissä. :)

Azkabanin vanki on ainoa Potter mikä minultakin puuttuu englanninkielisenä. :( Nelosesta eteenpäin alkoi olla aika hyvin myynnissä kovakantisia englanninkielisiä Suomessakin jo, mutta tuota aiempaa ei ole näkynyt kovakantisena, ykkösen ja kakkosen ostin pokkareina divareista vaan nekin haluttaisi korvata kovakantisilla. Nettikaupoissa toki olisi kovakantisia mutta kun ei tiedä ovatko samaa "sarjaa" kuin omat kirjat niin ei voi livenä näkemättä ostaa.

Vaan tuon Nashville-boksin kuvan nähdessäni aloin suunnilleen kuolata! :D En osta enää nykyään cd-levyjä tilaa täyttämään, mutta nuita amerikkalaisten sarjojen musiikkeja ei tahdo digitaalisina downloadeina olla missään myynnissä, niin olen joutunut puhkisoittamaan Nashvillen biisejä spotifysta ja youtubesta, saattavat soida päiväkausia putkeen. Että ihan varmasti ostaisin tuommoisen boksin jos vastaan tulisi!

Maria Hakkala

Mä en ikinä oikein innostunu siitä musikaalijaksosta niin paljoo; syynä ehkä se, että katsoin sen vasta kun olin kuullu sen hehkutusta jo pari vuotta. Onhan se tosi hyvä ja hauska, mutta odotin siitä ehkä jotain muuta. Noita t-paitoja katselin kanssa, mutta en nyt ollu fanipaitojen ostamisfiiliksellä. :)

Mulla on ollut vähän sama ongelma noitten Pottereitten kaa. Luin itse aikoinaan neljä ensimmäistä putkene lainakirjana, ja sit viidennestä eteenpäin mulla onkin kovakantisena itse ostettuna. Netistä oon kans noita aiemmin katellu, mut tosiaan livenä nähtyäni kirjan uskalsin sen ostaa. Plus, olihan se kiva, et pysty ostaan Platform 9 3/4 -kaupasta jotain! :D

Nashvillen biisejä on vähän huonosti tosiaan Spotifyssa. En vaan voinut ohittaa ton boxin ostamista kun tajusin kuinka kätevästi tossa on ne kaikki biisit, ja tykkään niistä biiseistä ihan älyttömästi muutenkin. Oon fanittanu countrya ja vuosia, ja nyt innostus on taas huipussaan. :)

Lontoo on <3 <3 <3. Tuo Bazinga -muistikirja on hil-li-tön!!! :D *tahtoo samanlaisen* ja Nashville -kokoelma mieletön löytö! Aivan mahtavia ostoksia! 

Maria Hakkala

Mäkin tykkään! <3

Kommentoi