Mistä televisiosarjasta muistat tämän kesän?

modern_family_season_6.jpg

Aivan kuten musiikki ja tuoksut, myös televisiosarjat kytkeytyvät helposti muistoissa tiettyyn ajanjaksoon! Hovimäki muistuttaa minua aina omista teinivuosistani, kun taas Susikoira Roi tiivistää hyvin tunnelmia lapsuudestani. Aina muistojen ei tarvitse olla sarjan alkuperäisen esittämisen ajankohdasta, ja varsinkin nykypäivän suoratoistopalvelut ja DVD-valikoimat mahdollistavat sarjojen ja muistojen monimuotoisuuden. Erityisen paljon nykyään televisiosarjamuistojen muodostumiseen vaikuttaa binge-watching, sillä helposti esimerkiksi talvi jää muistoihin, jos olet katsonut sen aikana kuusi tuotantokautta Oz-sarjaa (suom. Kylmä rinki)!

https://www.youtube.com/embed/1ibWJFscIS4″ width=”854″>

Video: Behind-the-Scenes: How It All Began

Kuinka moni muistaa, miten olin pitkään Modern Family:ä vastaan, ja useimmiten kieltäydyin kohteliaasti monen teistäkin suositellessa minulle kyseistä sarjaa? Hölmö, mikä hölmö, ja sen olen jo aikoja sitten myöntänytkin! Viime vuonna aloittamani Modern Family -katsominen oli pitkään aikamoisella tyhjäkäynnillä, mutta viime keväänä vauhti kiihtyi, ja tänä kesänä homma lähti aivan täysin käsistä. Katsoimme avokin kanssa kaikki viisi Netflixissä olevaa tuotantokautta, ja nyt tekisi mieli lisää! Sarjaa on tehty toistaiseksi kuusi tuotantokautta, ja 7. kausi alkaa syyskuussa ABC-kanavalla. Suomessa on nähty AVA:lla alkuvuodesta vajaa puolet 6. kaudesta, ja nyt 9.8. alkaa loput kuudennen kauden uusista jaksoista. 

Varsinkin juhannus kulminoitui meillä aikamoiseen Modern Family -maratoniin, ja siitä jää varmasti itselle aika ihania muistoja: hyvä sarja televisiossa, useimmiten hyvää ruokaa sohvapöydällä, ja vieressä sohvalla oma kulta! Intoudumme myös usein tämän sarjan parissa puhumaan omasta tulevaisuudestamme (koska perustaisimme perheen, minkälaisia vanhempia haluaisimme olla, mitä haluaisimme opettaa lapsillemme) sekä meidän luonteenpiirteistä, joita huomaamme sarjan hahmoissa. Minä pelkään olevani äitinä kuin Claire, mutta on niitä huonompiakin kohtaloita, sillä sarjan kaikista hahmoista huokuu rakkaus omaa perhettä kohtaan. Nykyään ihmiset muodostavat elämässä aina vain pienempiä yksiköitä, ja suuret perhekokoontumiset eivät tunnu kovin muodikkailta ’ystävät ovat perheeni’ -ajatusmallin ollessa vallalla, joten tällainen moderni perhekokonaisuus on kaikessa perinteisyydessään piristävää vaihtelua!

 

Mistä televisiosarjasta sinä tulet muistamaan tämän kesän? 🙂

 

 

Kuva: ABC

Kommentit (11)
 1. Tuo muistojuttu on niin totta! Viime kesästä muistan Gossip Girlin ja tämä kesä jää mieleen Breaking Badista, jonka olen katsonut lähes kokonaan. 🙂

  1. Ei todellakaan huonoja sarjoja jäädä mieleen! 🙂

 2. Tästä kesästä taitaa jäädä parhaiten mieleen Silta-sarja, jota me katsotaan nyt Netflixiltä (tänään luvassa ykköskauden viimeinen jakso + lautasellinen nachoja :D). Ei mikään kepeä kesäsarja, mutta jotenkin sattui nyt miellyttämään kovasti.

  Viime kesältä muistan vahvasti House of Cardsin, jota katsottiin aika lailla H-hetkeen eli kuopuksen syntymään saakka (mulla taisi itse asiassa olla jo supistuksiakin siinä vaiheessa, kun vielä katsottiin jotain ykköskauden viimeisistä jaksoista! :D), Modern Familyn (johon siirryttiin kuopuksen synnyttyä sen takia, koska aivot eivät pystyneet käsittelemään mitään vaativampaa) ja loppukesästä/alkusyksystä Gossip Girlin. 

  Mulla sekoittuu muuten tosi usein vahvoihin TV-muistoihin myös vahvat makumuistot – Downton Abbeyn yhdistän piparkakunmakuiseen mud cakeen (katsottiin sarjaa joulun aikoihin) ja sekä Modern Familyn että Gossip Girlin Maraboun Daim-suklaaseen; sitä kun söin levytolkulla vauvan ollessa pieni.

   

  1. Tää Silta on kans semmonen juttu, jota en oikein ymmärrä! Kaikki sitä tuntuu hehkuttavan, mutta itseäni ei kiinnosta alkuunkaan! Onkohan tää taas niitä, joiden takia joudun syömään sanani myöhemmin… 😀

   Joo, varmasti ruokamuistot sekoittuu sarjamuistoihin, mutta pystyykö sarjaa jatkamaan tulevaisuudessa ilman sitä samaa herkkua? 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *