My Watch List: Uusintakierroksia ja jännitystä

New Girls Season 4 promo.jpg

Paluu juurille! En ole ikuisuuksiin kirjoitellut omasta katselulistastani, ja katsomani sarjat tulevat vain osittain esille blogin normaaleista postauksista. Viime aikoina olen muutenkin ajautunut blogin parissa vähän kauemmaksi niistä syistä, miksi blogin alun perin perustin, joten luvassa on enemmänkin paluuta ihan perinteiseen tv-sarjaintoiluun ja hehkuttamiseen. Jee!

Pari kuukautta sitten innostuin palaamaan New Girl -sarjan pariin, ja tämä sarja on tuonut hyvää fiilistä lähes jokaiseen päivään sen jälkeen. Muutamia vuosia sitten sarjan katsominen jäi johonkin toisen kauden tienoille, ja päällimmäiseksi jäi vain todella vahva fiilis siitä, että sarja ei sillä hetkellä ja niillä jaksoilla yksinkertaisesti ollut minua varten. Näin käy aina välillä, ja silloin sarja kannattaa jättää sikseen ja palata sen pariin paremmalla ajalla ja mielentilalla. Minulle tämä sattui jokin aika sitten, ja varmuuden vuoksi aloitin sarjan ihan alusta. Tällä tavalla en joutunut miettimään päätäni puhki aikaisempien jaksojen tapahtumista. Oli myös mukavaa katsoa alkupään jaksot niin sanotusti puolella silmällä, eli pystyin samaan aikaan meikkailemaan, datailemaan tai hoitamaan poikaa.

Vaikka sarjan perusjuoni on pysynyt samana ensimmäisen neljän kauden aikana, ei New Girl ole kuitenkaan junnannut paikallaan. Jess, Cece ja pojat sekoilevat, ja elämä jatkuu. Sarjaa on viety eteenpäin pienin juonimuutoksin, ammattien vaihtumisten ja suhteiden kautta. Jotkut parisuhteet, joiden luulin olevan sarjan pääpointti, ovatkin kaatuneet, kun taas toiset ovat ottaneet enemmän tilaa ruudussa. Hauskinta yksittäisistä hahmoista on ollut seurata Winstonin kehitystä. Pitkään hän oli vain se kolmas Jessin kämppis, ehkä se normaalein, mutta hän alkoi sekoilla ihan omilla tavoillaan, ja nyt hän vie omat erikoisuutensa helposti joukosta pisimmälle. Cece on myös ollut viime aikoina mukana ryhmän täysivaltaisena jäsenenä, sekoilemassa muiden rinnalla, sarjan alun halveksinnan sijaan.

Netflixissä on tällä hetkellä katsottavissa neljä tuotantokautta New Girl:iä, ja Yhdysvalloissa pyörii sarjasta tällä hetkellä kuudes kausi. Viidennellä kaudella nähdään yksi mielenkiintoisimmista näyttelijävaihdoksista, sillä sarjan tähden Zooey Deschanelin äitiyslomaa sijaistaa Megan Fox. Subilla näytetään tällä hetkellä hämmentävästi samaan aikaan sekä sarjan viidettä että kolmatta kautta.

Pretty Little Liars Prom Promo.jpg

Tasaisin väliajoin koukutun Pretty Little Liars -sarjaan, mutta tämän sarjan tykkäänkin katsoa osissa. Jos sarjaa katsoisi monta tuotantokautta putkeen, menisi ehkä normaalia enemmän hermo A-arvuutteluun, mutta yhden kauden tai sarjalle ominaisemman puolikkaan kauden kokoisissa paketeissa sarja on parhaimmillaan. Sarja on kyllä hyvin tunnettu jännittävistä finaalijaksoista, joten malttamattomuus on usein paha seuraavaa kautta odotellessa.

Netflixissä on sarjasta tällä hetkellä viisi kautta, ja innostuin tilaamaan joululahjojen ohella sarjan kuudennen kauden tarjouksesta. Näitä jaksoja olen tällä hetkellä tuijotellut onnellisena. Kuudennen kauden ensimmäinen puolikas eli 6A sijoittuu tyttöjen lukiouran viimeisiin kuukausiin ja alati tiivistyvään A-ajojahtiin. Tällä kertaa tytöillä on oikeasti pahoja traumoja tapahtuneista, ja jaksoja katsellessa on selvää, että A oikeasti paljastuu niiden lopussa. Jakso 10 paljastaa melkeinpä kaiken koko sarjan ajalta, ja aika tiiviisti istuin sohvan nurkassa tapahtumia tuijottamassa! Vaikka sarjaa seuraan sosiaalisessa mediassa, en silti ollut tiennyt koko totuutta, joten mielenkiinto säilyi hyvin.

Kauden loppupuoli eli 6B on tiivistunnelmaista alkukautta ehkä jopa mielenkiintoisempi, sillä sarjassa tapahtuu aikahyppy viiden vuoden päähän, jolloin tytöt ovat enemmän tai vähemmän suorittaneet yliopisto-opintonsa, ja kaikki palaavat kotikaupunkiin hoitamaan menneisyyteen liittyvää asiaa. Uusi mysteeri alkaa ennen kuin tytöt ehtivät edes huokaista, ja ajojahti alkaa jälleen. Fanien keskuudessa odotetaan kieli pitkällä sarjan oikeaa loppua, sillä kausi 7B alkaa huhtikuussa. Loppuvuosi oli tunteellinen sarjan tekijöille, kun koko sarjan viimeiset kohtaukset kuvattiin.

Suits USA Promo.jpg

New Girl -sarjan tavoin uusintakierrokselle on päässyt Suits-lakidraama. Sitähän luulisi, että pienen pojan äidillä olisi ajasta pulaa, ja että olisi järkevämpää katsoa aivan uusia jaksoja ja sarjoja, mutta en voi sille mitään, että olen tunnekatsoja. Syytän täysin pikkuveljeäni, joka aloitti sarjan uusintakierroksen loppuvuodesta, ja nyt minä seuraan perässä. Pari vuotta sitten sarjan katsominen jäi minulta kolmanteen kauteen, jonka suuri juonikuvio öljy-yhtiöstä ja Ava Hessingtonista ei vain iskenyt minuun millään tavalla. Muutenkin minulla meni hermo Harveyn ja Miken jatkuvaan nahisteluun.

Suits on parin viikon sisällä poistumassa Netflixistä, joten kiire tulee katsoa jaksoja mahdollisimman pitkälle. Oudosti palvelussa on tällä hetkellä vain kaudet 1, 2 ja 4. Menen nyt toisen kauden puolivälin tienoilla, ja jälleen tuli mieleen ajatus ensimmäiseltä katselukierrokselta: sarja taisi olla parhaimmillaan ensimmäisellä kaudella. Vaikka sarja kiehtoo monin eri tavoin, en oikein pysty näkemään, miten sarja olisi minulle yhtä mieluisa kuin aivan alussa. Sitkeästi haluan sarjaa silti jatkaa, sillä haluan nähdä käytännössä viihdeotsikoissa näkemäni juonipaljastukset sarjasta. En voi myöskään väittää, etteikö minua kiinnostaisi tietää, kuinka kauan Meghan Markle (Rachel) jatkaa sarjassa, sillä onhan hän nykyään Kuninkaallinen Tyttöystävä.

Poldark Yle Kausi 2.jpg

Minusta tuntuu, että minulla täytyy aina olla joku pukudraama katsontalistallani, ja tällä hetkellä tuota paikkaa täyttää Yle TV1:llä ja Yle Areenassa nähtävä Poldark. Sarja on edennyt ensimmäisen kauden jälkeen suoraan toisen kauden jaksoihin, ja olen onnistunut järkyttymään pahasti näiden jaksojen aikana. Vaikka sarja ei olekaan mikään Game of Thrones, ei kuolemalta ja ikäviltä asioilta vältytä tässä sarjassa, jossa päähenkilö on vain 90-prosenttisesti tumma ja kohtalokas Mr. Darcy.

Poldark on siitä erikoinen sarja, että se edistyy huimaavaa vauhtia, ja ilman tarkkaa keskittymistä katsojalta saattaa mennä ohi vuodenkin aikahyppy. Televisiosarjan pohjalla oleva kirjasarja on samanlainen, eikä kummankaan parissa kannata olla ihan puolinukuksissa. Minulla on kustantajalta arvioinnissa kirjasarjan kaksi ensimmäistä osaa, jotka kattavat sarjan ensimmäisen tuotantokauden, ja näistä järjestän (toivottavasti piakkoin) arvonnan teille! Ihan näinä päivinä pitäisi ilmestyä kirjasarjan kolmas osa suomeksi, osana tätä uusintapainosta sarjakansilla. Poldark-televisiosarjan kolmas kausi on jo filmattu, ja arviot esitysajasta veikkaavat BBC:lle tämän vuoden kevättä. Luvassa on meillekin varmasti lisää jaksoja!

 

Mitä televisiosarjoja sinä katsot tällä hetkellä?

 

 

 

 

Kuvat: Fox, Freeform, USA, Yle.

Kommentit (8)
 1. Mulla on tällä hetkellä katsonnassa Divorce sekä The Affair 🙂 Seuraavaksi vuoroon pääsee paljon hehkutettu Westworld ja Netflixin puolelta uudet Sherlockin jaksot <3

  1. The Affair ei ole hirveästi kiinnostanut minua, päähenkilöt eivät herätä millään tavalla sympatiaa, eikä mua siten kiinnosta, miten he mokaavat elämänsä, mutta silti tämäkin on todella suosittu sarja. On aina yhtä hämmentävää, kun oma sarjamaku ei seuraa massoja, sillä useimmiten tykkään suosituista sarjoista! 🙂

   Mäkin haluaisin katsoa uudet sherlockit, mutta meillä on miehen kanssa vielä katsomatta kaks kolmoskauden jaksoakin… 😮

 2. Mulla on tällä hetkellä katsonnassa Yle Areenasta Syke ja Poldark. En yleensä suomalaisia sarjoja seuraa, mutta Syke on tähän poikkeus. Ja Poldark on koukuttanut mut ihan täysin (ehkä osin Aidan Turnerin johdosta).
  Usein tulee myös katseltua Supernaturalia Viaplaystä, nyt 8 kauden viimeiset jaksot vielä jäljellä.
  Miehen kanssa yhdessä seuraillaan Yle Areenasta Game of Thronesia (vaikka jaksot ollaankin jo aiemmin nähty) ja Subilta Big Bang Theoryä (todella hitaaseen 1 jakso/viikko tahtiin!!).

  Itse kahden pienen lapsen äitinä olen huomannut, että nyt on kaikkien odotusten vastaisesti yllättävän paljon aikaa tv-sarjoille. Lapset kun menee nukkuun ajoissa, niin iltaan jää aina aikaa useammalle jaksolle.

  1. Kyllä, sitä aikaa jää lapsenkin kanssa! Monesti rauhassa meikkailen pojan ensimmäisten päikkärien aikaan, ja samalla taustalla pyörii juurikin New Girl, ja iltaisin ehtii hyvin maata sohvalla kotipuuhienkin jälkeen. Meillä on ainakin toistaiseksi ollut pojan kanssa iltaisin tasainen ja aikainen rytmi, mikä toki auttaa suuresti.

   Aloin joskus vuosi sitten katsoa Supernatural:ia Netflixistä, nimenomaan sen fanitusmaineen takia, mutta suurin osa sarjan jaksoista poistui palvelusta kesken kaiken. Nyt taitaa sarja jatkua mulla ainakin muutaman kauden verran, kun mies toi kotiin viime viikolla pinon sarjan DVD:eitä, joista kaveri halusi luopua. Käy! 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *