Tukholma-suositus: Nörttikauppa Science Fiction Bokhandeln

sfbok_sherlock_holmes.jpg

Kiinnostaako sinua science fiction tai fantasia-genren kirjat? Entä kyseisten kategorioiden elokuvat? No, ainakin populaarikulttuuri ylipäätään? Seuraavalla Tukholman reissulla kannattaa ehdottomasti poiketa vanhassa kaupungissa muuallakin kuin turistiputiikeissa: Science Fiction Bokhandelnissa on todella suuri valikoima kaikkea mahtavaa!

sfbok_doctor_who.jpg

Meillä mieheni puoli kirjahyllystöstä on täynnä erilaisia sci-fi- ja fantasiakirjoja, joista suurin osa on peräisin tästä ruotsalaisesta erikoisputiikista. Jo reilu vuosikymmen sitten mieheni sisko puolisoineen kävi tasaisin väliajoin tyhjentämässä englanninkielisten kirjojen valikoimaa SF Bokhandelnissa, ja aivan yhtä tasaisin väliajoin mieheni sai joululahjaksi kassillisen luettuja pokkareita, sillä hyvä kannattaa aina laittaa kiertämään. Nyt olen kyllä jo sitä mieltä, että kirjojen määrää voisi rajoittaa, sillä omastakin kirjarakkaudesta huolimatta olen tullut siihen tulokseen, että vain ne rakkaimmat kannattaa säästää, koska pitäähän lisää pystyä ostamaan!

sfbok_buffy.jpg

Toissa kesänä kävimme Tukholmassa pienellä hupireissulla mieheni ja pikkuveljeni kanssa, ja tuolloin mieheni kävi yksin pyörähtämässä vanhan kaupungin kirjataivaassa minun ja veljeni keskittyessä keskustan vaatekauppoihin. Parin viikon takaisella perhereissulla olimme koko poppoo pyörimässä vanhassa kaupungissa, ja päätin pistäytyä mieheni mukana kirjakaupassa, sillä näin näyteikkunassa muutaman lautapelin, ja toive oheistavarataivaasta heräsi.

sfbok_harry_potter.jpg

Olin niin oikeassa! Kiersin ihan haltioissani ympäri kauppaa, ja vaikka kiersin kaukaa manga- ja muut erikoisosastot, löysin vaikka mitä mahtavaa tavaraa minullekin! Sarjakuvien puolelta bongasin heti Buffy the Vampire Slayer -sarjaa sekä uusina numeroina että kokoelmakirjoina. Buffyn tarinahan ei lopu televisioversion seitsemään tuotantokauteen, vaan seikkailut jatkuvat sarjakuvissa, joissa mennään tällä hetkellä kaudella kymmenen muistaakseni.

sfbok_t-shirts.jpg

Suosituille fantasiasaagoille oli kaupassa omistettu omia nurkkauksia, joten esimerkiksi Harry Potter ja Hunger Games -faneille on luvassa omia onnenhetkiä. Kaupan perällä olevalla ylätasolla on enemmän fanitustavaraa peruskerroksen ollessa enemmän omistettu varsinaisille kirjoille. Ylätasolla on t-paitoja, dvd:eitä ja fanituskirjoja. Kaikki nurkat kannattaa koluta läpi, sillä selkeiden LotR– ja supersankarifanitavaran joukossa on vaikka minkälaisia yllätyksiä!

sfbok_game_of_thrones.jpg

Game of Thrones -fanitavaraa on jos jonkinlaisessa muodossa, ja hiukan harvinaisempaakin tavaraa löytyy. Kannattaa muistaa, että tässä suositussa kaupassa on käsittääkseni ainoastaan virallisia fanituotteita, joten laatu on taattu ja tuotteet laillisia. Minua kiehtovat tämmöisissä kaupoissa eniten lautapelit, ja nytkin hykertelin GoT-monopolin bongatessani! Tässä vaiheessa reissua kaikki ostokset oli harmikseni jo tehty, eikä budjetissa tai matkalaukussa ollut juurikaan tilaa heräteostoksille. Tätä virhettä en tee uudestaan.

sfbok_books.jpg

Monista televisiosarjoista on tehty erilaisia kirjaversioita, joita oli pieni mutta ihana valikoima myös Tukholmassa. Jotkut kirjat kertovat suoraan sarjan tarinaa, jotkut ovat sarjassa viitattuja teoksia, ja jotkut ovat niin sanottuja companion-teoksia, jotka syventävät fanien sarjakokemusta. Erityisesti Supernatural-sarja oli hyvin edustettu kirjahyllyssä ja koko kaupassa ylipäätään, ja sarjalla onkin käsittääkseni erittäin lojaali ja hurmioitunut fanikunta.

sfbok_pop_funko.jpg

Palapelejä! Pop Funko -hahmoja! Ihanaa! Kierrettyäni kaupan läpi semihurmioituneessa tilassa etsin mieheni kirjarivien ääreltä, ja ensimmäisenä löin häntä käsivarteen! Miksi ihmeessä hän on kuvitellut, että minua ei tällainen kauppa kiinnostaisi! What was he thinking?!? Miehelle kuitenkin kaupan ehdoton ykkösvetonaula on sen varsinainen tarkoitus eli kirjat, mutta oli ihanaa huomata, että me molemmat löydämme tästä erikoiskaupasta itsellemme mahtavaa ostettavaa! 🙂

 

Science Fiction Bokhandeln

Västerlånggatan 48, Stockholm

(myös Malmö ja Göteborg)

 

P.S. Tsekkaa ehdottomasti myös kaupan nettisivut!

P.P.S. Suurin osa kaupan valikoimaa on siis englanniksi!

 

 

 

 

Kuvat: The Variety Show.

Kommentit (5)
 1. Tuo on tosiaan ihan unelmakauppa, olen käynyt pari kertaa ja poistunut aina kaksi kassillista täynnä kaikkea ihanaa 🙂 Heti jutun luettuasi alkoi tehdä taas mieli Tukholmaan ;). 

  1. Nyt kesällähän on varsin kätevää tehdä päiväpyrähdys Tukholmaan! 🙂

   1. Totta! 🙂 *Haaveilee, haaveilee… * Piti myös kehua sun kuvia, huippuhyviä ovat! 

 2. Vannoutunut Supernatural-fani täällä hei!
  Mietin, että kun viittasit jossain postauksessa kirjakauppaan Tukholmassa, että olisiko kyseessä juurikin tämä paikka. 🙂

  Löysin itsekin kyseisen kaupan jo reilu vuosikymmen sitten ja on pakko päästä SF-Bokhandelniin joka Tukholman reissulla (viimeksi reilu kuukausi sitten). Paikka on ihan mahtava ja tosiaan löytyy juttuja, mitä joka paikasta ei löydykään. Olen myös siinä käsityksessä, että tuolla myydään vain lisenssioituja fanituotteita.

  Kaupasta voi myös tilata tuotteita Suomeen, ainakin joskus aikaa sitten olen tilannut tuolta jotain dvd:eitä, mitä Suomesta ei ole lainkaan saanut.

  1. Joo, verkkokauppa on myös heillä huippu! Parasta on ehdottomasti kaupan ihanan perinteinen lehti/katalogi, jossa on uutuudet esiteltynä. 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *