Vuosi vaihtui: vuoristoradasta toiseen

maria_antti_haat_pilli.jpg

Uusi vuosi ja uudet kujeet; vuosi aloitetaan elämänmuutoksella; muutosten tuulet puhaltavat; aloitetaan puhtaalta pöydältä… Kliseitä vuoden vaihtumiseen liittyen on runsaasti, eikä niiltä voi välttyä ainakaan blogimaailmassa vuosikatsauksien ja vuositavoitteiden täyttäessä blogipalvelut uudenvuoden molemmin puolin. Itse tykkään lukea blogeista näitä katsauksia sekä menneeseen että tulevaan, sillä samalla tulee aina mietittyä omaa vuotta ja sen tapahtumia.

maria_antti_haat_nauru.jpg

Minulle vuosi 2015 on ollut sekä elämäni paras että paljon huolta tuottanut aikakausi. Kohokohtana olivat tietysti ihanat häämme ja niitä seurannut häämatka sekä ihan yleisesti häiden valmistelu ja rakkaudessa piehtarointi. Onnea on tuottanut myös oma perhe, sillä vuosi vuodelta omien lähisukulaisten merkitys elämässä vain kasvaa, ja sitä osaa arvostaa ihan eri tavalla. Huippuhetkiä on koettu myös blogin parissa, ja varsinkin Tukholman reissua on vieläkin vaikea uskoa todeksi.

Huolta ovat aiheuttaneet erilaiset terveysongelmat, kun ongelmat käsien ja pään kanssa vaikeuttivat normaalia elämää ja eritoten blogin hyvää ylläpitoa. Olen oppinut, että blogin ollessa vapaaehtoinen intohimo, sen voi ja pitää ottaa takapenkin asema elämän niin huutaessa. Loppuvuosi onkin ollut täällä blogin puolella aika ankea, vaikka olen kyllä itse katsonut ihan tasaisesti televisiota ja innostunut eri sarjoista eri aikoina. Konkreettisin huolta jo keväästä asti aiheuttanut muutos on kuitenkin työtilanteeni, sillä eilisestä asti olen ollut virallisesti työtön. Olisin kyllä mielelläni jättänyt kokematta uudenvuodenaattona viimeisen työpäivän murheen, sillä esimiestä myöten koko tiimini harmitteli irtisanomistani käskyn tultua maailmalta. Nyt edessäni on tukimaailmaan ja työnhakuun paneutuminen, mutta yritän ottaa kaiken positiivisesti, sillä myöhemmin tänä vuonna alkaa yksi elämän suurimmista projekteista.

maria_haat_kiire.jpg

Mitä sitten tästä eteenpäin blogissa? Loppuvuoden verrattainen hiljaisuus näkyy minulle siinä, että pöytäni pursuaa tulevien postausten rekvisiittoja, ja takaraivo on täynnä tekemättömien postausten aihioita. Uudella innolla ja vapautuneella ajalla blogi saa tästä lähtien enemmän huomiotani, ja toivottavasti huomaatte sen tason nousemisena ja monipuolisuutena. Nyt onkin hyvä hetki heitellä kommentteihin toiveita postauksista! 🙂

 

Hyvää uutta vuotta kaikille! Olkoon se teille hyvä! 🙂

 

 

 

Kuvat: Pauliina Ruokonen.

Kommentit (4)
 1. Nannannaa kirjautumatta
  2.1.2016, 17:49

  Hyvää uutta vuotta sinnekin ja tsemppiä tukiviidakkoon ja työnhakuun! 🙂

  1. Kiitos samoin, ja kiitos tsempeistä myös! 🙂

 2. Toivotaan, että jotain parempaa on edessä. Tsemppiä minulta myös, itse todennäköisesti olen samassa viidakossa toukokuussa. Meidän toiminta siirretään toiselle puolen Suomea, eikä ole mitään realistisia mahdollisuuksia seurata perässä, joten viimeinen työpäivä on sitten huhtikuun lopussa. Syksyn ajan jo kovasti töitä hakeneena en näe oikein jatkoakaan positiivisena, mutta antaapahan sitten kimmokkeen lähteä opiskelemaan. Tätä töistä lähtöä ja opiskelua kun olen lykännyt tässä …no, aika monta vuotta.

  Kulunut vuosi on ollut itsellekin toisaalta todella antoisa, toisaalta todella raskas. Vähän samanlaista veikkaan tästäkin vuodesta, ainakin sitä raskautta (ehe ehe, hankaluutta?) on tiedossa, mutta ei vielä oikein näy valonpilkahduksia. Pakko kuitenkin luottaa, että ne on sieltä tulossa…

  1. Kiitos! 🙂 Meilläkin tieto tosiaan tuli jo toukokuussa, ja sitten kärvisteltiin vuoden loppuun sormet ristissä, että jospa tilanne muuttuisikin. Työnhaku loppuvuodesta on ollut vähän huonoa.

   Hienoa, jos lähdet opiskelemaan! Mietin itsekin alanvaihtoa, mutta koulutukseen lähteminen ei muuten nyt oikein toimi mulle.

   Eiköhän me molemmat löydetä jotain omannäköistä tekemistä, uskotaan näin, jookos? 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *