Warner Bros studio ja Harry Potter

Warner Bros studio ja Harry Potter

Ajattelin että näin halloweenin alla olisi kiva tehdä postaus meidän Lontoon matkasta, jonka kohokohta oli tietenkin Warner Bros studio ja Harry Potter. Meidän matka kesti kokonaisuudessaan neljä päivää. Olimme reissussa Toukokuun lopussa. Yövyimme yhden yön helsingissä hotellissa ennen lähtöä, koska lento oli kuuden maissa aamulla. Saimme sentään hotellilla syötyä varhaisen aamiaisen, joten matkaan ei tarvinnut lähteä nälkäisenä.

Lento meni hyvin ja siirtyminen catwicin lentokentältä lontooseen teimme bussilla. joka kesti melkein kaksi tuntia. Päätimme että takaisintulo matkalla otamme junan ja se koituikin hyväksi päätökseksi, koska juna vei suoraan lontoosta catwicin lentoasemalle noin neljässäkymmenessä minuutissa. Kävimme ensimmäisenä päivänä katsomassa Dianan muistopuistoa kensingtonin palatsissa ja toisena päivänä pääsimmekin jo Harry Potteria katsomaan. Muut päivät vietimme shoppaillen ja Lontooseen tutustuen.

Warner Bros studio ja harry Potter

Matka alkoi upealla Harry Potter Bussilla, jonka löytymiseen meni tovi, mutta kun löysimme sen, tyttäreltäni tuli ihan itku helpotuksesta. Huh! Vanhemmuus pelastettu.

Harry Potter Bussi

Upea Harry Potter bussi. Matkalle jokainen sai omat kuulokkeet, joista pystyi omalta paikalta katsomaan Harry Potter elokuvaa. Itse keskityin maisemiin ja eväiden syömiseen. Lapsiakin taisi jännittää niin paljon ettei elokuvan katsomisesta tullut mitään, mutta kiva ajatus.

Saaapuminen maagiseen maailmaan

Sisään piti jonottaa tovi. Kuten myös itse halliin, josta viimein päästiin Harry Potterin maagiseen maailmaan. Aula oli loisteliaasti tehty tylypahkan ruokasaliksi, jossa valoilla oltiin saatu mystinen tunnelma aikaiseksi. Sali on keskeinen osa elokuvissa. Täälä tapahtuu monet tärkeät asiat mm. tupiin jako.

Ruokasali
warner bros studio ja harry potter
Valoin vaihtuva tunnelma
Koulupuvut

Syvemmälle studioon

Alku oli jo niin näyttävä, että odotin kierroksen todellakin olevan koko rahan arvoinen. Lapset olivat ihastuksissaan ja innoissaan. Kaikki olisi pitänyt nähdä heti! Onneksi kierros oli todellakin kierros, joka meni koko ajan eteenpäin eikä sinkoiluun ollut varaa.

kaunista

warner bros studio ja harry potter

Rekvisiitta

Niitä ketkä ovat kiinnostuneita maskeerauksesta, niin kuin itse, tarjosi Warner Bros studio kattavan näyttelyn elokuvien maskeerauksista. Peruukit ja vaatteet olivat hienosti esillä, kuten myös suunnitelmat kuinka jokin hahmo oli luotu.

Liikkuvat portaat ja muut outoudet

Kaikki varmasti muistaa Harry Potter elokuvista liikkuvat portaat. Näitä pääsi ihan luonnossa ihailemaan warner bros studiolla. Studiolla on todella paljon nähtävää ja teen koosteen, jossa ei läheskään kaikkea nähtävää ole. Ne jotka ovat joskus lähdössä kyseiseen paikkaan niin voitte huoletta lukea postauksen. Nähtävää jää paljon tämän postauksen ulkopuolelle. Ja vaikka et olisikaan kasvanut Harry Potter maailmassa , on tämä kierros ehdottomasti nähtävä Lontoon reisulla.

Liikkuvat portaat

Makuuhuone

Kirjasto

Legendaarinen juna-asema ja mitä tuliaisiksi

Studiolla on paljon ihmisiä vaikkakin tila on suuri noin 50 000 neliötä, siksi on syytä varautua jonottamaan. Tämä ei toki haittaa,koska ympärillä on kokoajan katseltavaa. Juna-asemalla pääset itse kokeilemaan miltä tuntuisi hypätä junaan joka menee Tylypahkaan. Kokeilimme. Emme kuitenkaan päässeeet Tylypahkaan mutta kierroksemme jatkui.

Kaikki kahdeksan Harry Potter elokuvaa on kuvattu tällä studiolla. Täällä päänäyttelijät viettivät lapsuutensa. Studiolla tunnet kuin itse olisit elokuvassa ja sitä pääseekin myös kokeilemaan pientä maksua vastaan. Studion ulkonäyttely tilassa toimii ravintola, josta saa kuuluisaa kermakaljaa.  Sitä kannattaa kaikkien käydä testaamassa sillä tuote on alkoholiton.

Kierrokseen on varattu yhteensä n. kolme tuntia. Aika lentää kuin siivillä ihastellen toinen toisistaan näyttävämpiä lavasteita.

Kierroksen lopussa on valtavan iso kauppa, josta löytyy aivan kaikkea Harry Potter aiheista ostettavaa. Me hankimme omalla nimellä painatetun muistikirjan, sulkakynän, julisteen ja pitihän sitä lapsille ostaa koko tuotanto , englanninkielellä tottakai. Toivottavasti tämän artikkelin myötä innostuin askartelusta. Ohjeita voit katsella täältä.

warner bros studio ja harry potter
Juna-asema

warner bros studio ja harry potterwarner bros studio ja harry potterwarner bris studio ja harry potterwarner bros studio ja harry potterwarner bros sudio ja harry potter

Harry Potterin innoittamana askarreltu talo. Tyttären tekemä.

 

Kuvat:Kaisa Suodenjoki

kulttuuri museot-ja-nayttelyt lapset suosittelen
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *