Ladataan...
VATA ANNA

Kaipaan vaaleanpunaista!

Käytössäni on ollut vaaleanpunainen villapaita, olen kutonut vaaleanpunaiset villasukat, pedissä on vaaleanpunaiset pellavapetivaatteet, olen haaveillut vaaleanpunaisista kengistä, käytän vaaleanpunaista poskipunaa..

Tiedän, että vaaleanpunainen kausi on myös muillakin ajankohtainen! Oletko itse mieltynyt vaaleanpunaiseen väriin?

Yhden kukkapöydän maalasin vaalealla luumulla, mutta siitä tulikin liian violetti meidän kotiin, sillä pääasiassa meillä kodissamme on vihreää, puuta ja valkoista. Tosin kaikkia värejä löytyy, sillä meillä on lapsen lelut, kirjat ja ruokakomeron kuivamuonat näköisällä ilman kaapinovia.

Eteisen seinä odottaa maalia ylleen. Vielä pohdin onko se vaaleanpunainen vai vaaleanvihreä.

Vaaleanpunaisia ajatuksia teidän viikonloppuunne! Minä lähden LogoArt-taideterapiaan ystävän luo! 

Ladataan...
VATA ANNA

Kolme hyvää asiaa
haaste vastaanotettu Vilhelmiina H.

 

 

Päivässäni 

- päivän rauhallisuus
- alkanut hiihtoloma, vaikka tykkäänkin koulusta (talonrakennus) paljon
- rästitehtävien loppuunsaattamista (tosin se lista ei lopu koskaan)

Tänä vuonna

- kesätyöpaikka löydetty!
- erinäisten asioiden aloittamista alusta
- inspiraatiotulva

Elämässäni
- oma rakas lapsi, miten se voikin olla niin ihana asia?!
- yritän vaihtaa kokoaikaista kiireen tunnetta nautiskeluun, 
päämäärätavotteisuutta matkalle heräämiseen
- tekemisien kirjo

Minussa 
- tavoitteellisuus
- halu pitää maapallo hyvänä
- teen kokoajan jotain

Blogissani
- blogini on uusi ja muotoutumassa hiljalleen
- kirjoituksissa monenlaisia aiheita
- ekologisuus, remontti ja rakentaminen, ruoka, hyvinvointi, yrtit, jooga, valokuvat, lapsiperheen arki

Haaste oli hieman vaikea. Tykkään yleensä vastata asioihin aika suppeasti, mutta puhuessani vastauksistani muodostuu valtavia ajatelmia. Näistä lähtökohdista koitin koota tarvittavat vastaukset.
Kohtalotovereita?

 

Ladataan...
VATA ANNA

Valitsin hiushuuhtelun kasveiksi kehäkukan ja kamomillan, sillä 
- niillä on päänahkaa rauhoittava vaikutus 
- ne tuo hiuksiin kullan ja keltaisen sävyjä 
- sopii kuivalle päänahalle.

Kehkäkukan kukat olen itse poiminut ja kuivannut, mutta kamomillan kukat on ostettuja ja elintarvikekäyttöönkin sopivia.

Mittasin teräsastiaan 2dl kuivattuja kasveja ja lisäsin kuumaa vettä sen verran, että kasvit peittyvät.

Annoin haudukkeen tekeytyä vähintään puoli tuntia, joskus yönkin yli jääkaapissa. Halusin saada haudukkeesta mahdollisimman vahvaa.

Kun olin saanut hiukset pestyä ihan tavalliseen tapaan shampoolla ja joskus hoitoaineellakin, sen jälkeen lisäsin haudukkeeseen noin 8 dl haaleaa vettä, että saan reilusti huuhteluvettä.

Huuhtelun jälkeen annoin hiusten kuivua tavalliseen tapaan. Eli tämä kukkainen huuhteluvesi on hiuksiin jätettävä hoitoaine pesun lopuksi.

Hiuksiin jäi ihana tuoksu ja mielestäni hiukset oli helpompi harjata.

Kuvissa ei juurikaan näe muutosta, vaikka käytin huuhteluvettä joka hiustenpesukerralla kolmen viikon ajan.

Kuvat on otettu marras- ja joulukuussa.

Tällä hetkellä minulla kasvaa uutta ja lyhyttä hiusta, joka törröttää jakauksen välistä.

P.S. 2 dl voimakkaasta haudukkeesta riittää kahteenkin kertaan. Hauduke säilyy pari päivää jääkaapissa.
P.P.S. Hauduketta voi laittaa myös suihkepulloon ja suihkia hiuksiin ja ihollekin kun kaipaa raikastusta tai hiusten harjaukseen selvityssuihketta.

Ladataan...
VATA ANNA

 

Puhelimeni on mennyt rikki ja kuvat viime kirjoitukseni tiimoilta on edelleen puhelimessani sisällä.
Tein 3 viikon ajan kamomilla-kehäkukkahaudukkeella hiushuuhteluita tavallisen hiustenpesun päätteeksi. Kuvat ja kokemukset, sekä käyttöohjeet tulevat erilliseen postaukseen vielä :-) 

Tämä on tyypillistä vataa.
Asioita ei välttämättä saa saatetuksi loppuun vaikka innokkuus aloittamiseen on todella suuri. Ja näitä alkuja on useita, loppuja harvemmin. 

Halusin nyt aloittaa alusta.

Elän muutoksien aikaa kokoajan.

Tällä hetkellä olen juuri löytänyt paikkani uudessa koulussa talonrakentaja-linjalla. Samalla opinnot luontaishoitajakoulutukseen on kesken. Se tuntuu olevan minulle pitkä prosessi, joka vie aikaa. Opinnot ovat pääsääntöisesti itseopiskelua, mutta ryhmän kanssa tavataan lähiopinnoilla yli 600 km päässä, joten matkustaminen Frantsilan koulutuskeskukseen ottaa myös oman aikansa. Itseopiskelu on haasteellista itselleni, sillä opiskeluajan ottaminen arjesta on aina ollut vaikeaa. Lukujärjestys voisi selkeyttää!

Aika on myös yksi minulle haastava. En osaa elää ajan kanssa. En jaksa kiirehtiä. 
Tästä onkin osa lähimmäisistäni hieman kärsineet, mutta ehkä he ovat tottuneet, että olen aina myöhässä. En paljon, ja yleensä pyrin olemaan täsmällisessä ajassa.

Samaan aikaan arjessani elän 2,5-vuotiaan poikani kanssa, sekä mieheni ja hänen teinipoikansa. 

Rakastan olla äiti. Sitä olen halunnut olla aina. Tai siitä lähtien kun mieleni vauvoista oli muuttunut. 

Minulla on pikkusiskoja ja -veljiä, useampia. Näen heitä aika harvoin enkä ole paljon yhteyksissäkään, mutta välitän jokaisesta todella paljon. Itseasiassa puhelimeni mentyä rikki, minulla ei ole kenenkään siskoni tai veljeni puhelinnumeroitakaan nyt tallessa. Nuorimmalla ei taida olla edes puhelinta, hän on vielä sen verran pieni.

Haluan olla hyvä isosisko, haluan olla hyvä äiti, mutta joskus se on vaikeaa. Haluan olla myös hyvä kumppani parisuhteessa, mutta se tuntuu ehkä kaikista vaikeimmalta, sillä verisidettä ei ole. Ei hyvinä eikä huonoinakaan aikoina.

Olen aina haaveillut omasta kodista.

Olen piirtänyt monia pohjapiirroksia, sisustanut niitä, remontoinut ja sisustanut oikeita kotejani, kerännyt kuvia lehdistä ja pinterestistä. Olen opiskellut peruskoulun jälkeen pintakäsittelyalalla sekä hetken puusepän opinnoissa, mutta sitä koulua en ole vieläkään käynyt loppuun. 

Tällä hetkellä suurin haave olisi itse rakentaa ekologinen pientalo itselle. 

Samoten olen useita vuosia haaveillut puutarhasta ja kasvimaasta.

Tämänhetkinen parveke ei tunnu riittävän, sillä siinä on kastelutyötä niin paljon sekä siivoamistakin.

Kasvattaisin heti kehäkukkaa, sipuleita, porkkanoita, herneitä, yrttejä, kesäkurpitsaa...

Olen miettinyt myös siirtolapuutarhaa, mutta se tuntuu kalliilta vaihtoehdolta verrattaen mitä hyötyjä siinä kokonaisuudessaan on.

Onneksi elämässä on yleensä paljon vaihtoehtoja mihin tarttua, mistä pitää kiinni ja mistä päästää irti. 

Jokainen vuosi kerrallaan, elämä on mielenkiintoista vaihtelua.

Ihanaa viikonloppua!

Ladataan...
VATA ANNA

Jokaiselle tutut shampoo ja hoitoaine eivät ole tämän kirjoituksen päätähtenä vaan yrtit!

Hoidan hiuksiani todella huonosti. Hoidan hiuksiani juurikin vain shampoolla ja hoitoaineella, mutta viime aikoina olen kokeillut pelkkää vesipesua ja pesua kikhernejauholla ja hyvin tuloksin. Joskus myös harjaan hiuksia..

Seuraavana kokeilussa on tuttujen hiusnaamioiden (avokaado, kananmuna, hunaja..) ja öljyjen (oliivi-, kookos-, mustakuminaöljy..) lisäksi yrttihuuhtelut. 

Yrtti tai yrtit kannattaa ottaa käyttöön huomioiden hiusten väri sekä onko hiuspohja rasvoittuva vai kuiva/herkkä/ärsyyntynyt. Omaan kokeiluun otan kamomillan ja kehäkukan. Ne sopii eniten vaaleille hiuksille ja kuivaan hiuspohjaan. Tummaan kannattaa käyttää nokkosta.

Hiusten kasvua tukevia yrttejä on nokkonen, rosmariini ja piparminttu.

Hiuspohjaa hoitavia yrttejä on kamomilla, lehmuksen kukat, kehäkukka, rohtoraunioyrtti ja siankärsämö.

Rasvaisiin hiuksiin voi saada apua laventelista, takiaisesta, mintusta ja salviasta.

Yksinkertaisin ohje hiushuuhteen tekemiseen on hauduttaa yrteistä yrttihauduke, aivan kuin tee. Yrtit lisätään kuumaan veteen ja annetaan hautua jopa 20 minuuttia. Tästä valmistuu samalla sisäisestikin nautittava hauduke, ja lopun haudukkeen annetaan jäähtyä. Vahvaa hauduketta voi lisätä shampoon sekaan tai/ja hiusten huuhteluveteen (0,5-1dl hauduketta litraan vettä) tai huuhtele hiukset viimeisenä pelkällä haudukkeella ja se jää vaikuttamaan hiuksiin. Tuloksia voi nähdä jo kolmessa viikossa! 

Tästä postauksesta taitaa tulla jatko-osa, jossa olen jokaisen hiustenpesun yhteydessä kolmen viikon aikana tehnyt mainitsemani kamomilla-kehäkukkahuuhteen. 

P.S. Valitsin omat hiushuuhde-yrtit niiden hoitavien vaikutuksien vuoksi ja yrteistä voi olla apua myös antamaan kiiltoa hiuksille.

Ladataan...
VATA ANNA

Haluan kertoa teille kukkatipoista.

Yksi syy miksi olen itse hurahtanut kukkatippoihin (sekä yrttiuutteisiin ja eteerisiin öljyihin) on helppokäyttöisyys. Käytän luotettavan valmistajan tuotteita sillä kyseessä on myös elintarvike, joten valmistustilat, säilöntäastiat ja työvälineet täytyy olla puhtaita. Sekä energia valmistuksen yhteydessä.

Käytän 1-2 kukkatippaa lasilliseen vettä, jonka juon. Tipat on helppo annostella pipetillisestä pullosta. 

Kukkatippoja voi käyttää kuurina tai silloin tällöin kun tarvitsee. Itse käytän säännöllisen epäsäännöllisesti, tietysti (ehkä arvasitkin)!

Eniten olen käyttänyt kukkatippasekoitusta, jossa on suopursua, lummetta ja metsätähteä. Sekoitusta sanotaan aputipoiksi. Joka kerta käyttäessäni ajattelen, että kokeillaanpa nyt taas miten tämä toimii, mutta se toimii vaikkei siihen uskokaan. Ei tarvi uskoa. Voi vain sallia sen vaikuttavan ja herkistyä vaikutukselle. Tämä kyseinen kukkasekoitus on tärkeä lisä ahdistukseen ja vaikeisiin elämäntilanteisiin. Kukkatippoja voi nimittäin käyttää normaalin lääkityksen kanssa ja ne on turvallisia. En käytä itse minkäänlaista lääkitystä eikä minulla ole sairauksia. 

Kasvien energia on ihmeellistä. Aivan kuin eri kasvit lähettäisi minulle erilaista tarinaa. Muistan kuinka lapsena aina ihailin kissankelloa. Se oli kuin keijumaailmasta. Melkein kuulin sen hentoa helinää. 

Kissankello soveltuukin avaamaan tunne-elämää, että muistaa omat tarpeensa. Se auttaa herkistämään omat tunteet ja kehottaa näyttämään ne avoimesti.

Kukkatippoja voi käyttää myös ulkoisesti. Ihan vaikka tippa suoraan iholle, jonka kautta se menee elimistöön tai tippoja voi käyttää kylvyissä. 

Kerrotaan, että myös eläimille voi antaa kukkatippoja. 

Kukkien ja kasvien sanoma.

Mieti itse, mitä kasvi haluaa sinulle kertoa ja millä tavoin auttaa. 

On myös olemassa erinäisiä voimalauseita eri kasvien yhteydestä, jotka voi auttaa tukemaan prosessissa. Toki pelkkiä voimalauseitakin kannattaa käyttää!

Voit vaikka tunnustella lauseita: "Inhoan itseäni" ja "Rakastan itseäni". Luultavimmin sanoit ne itsellesi jopa eriin äänensävyyn! Sanoilla ja voimalauseilla on vaikutusta.

Pages