Temppuileva kierto

Tämä kaavinnan jälkeinen kierto on nyt ollut täydellisiä yllätyksiä täynnä. Toiveeni heti raskautumisesta ovat hiipuneet aika minimaalisiksi, joten suhtaudun tähän kiertoon nyt enemmän sellaisella tieteellisellä kiinnostuksella. Netistä löytyi aika niukasti muiden kaavinnan jälkeisiä kokemuksia, joten ehkä näistä minun merkinnöistä on sitten tulevaisuudessa jollekin muulle hyötyä.

Kaavinnan jälkeen verenvuoto oli todella niukkaa ja kesti kotiutumisen jälkeen muutaman hassun päivän. Vuotoa oli lähinnä pyyhkiessä. Jos jonkunlainen ovulaatio on tapahtunut, uskoisin sen olleen kp11. Silloin tuntui samanlaisia oireita, joita olen löytänyt itsestäni ovulaation aikaan aiemmin. Lisäksi ovulaationi on aiemmin ollut kp11. Nyt en tosin ole jaksanut taistella ovulaatiotestien kanssa, koska ne näyttävät minulla plussaa myös raskaushormoneista eikä minulla ole tällä hetkellä mitään tietoa, onko kehossani niitä vielä ja jos on, niin paljonko. Kuitenkin tuolloin kp11 tuli kirkasta verta kuin hanasta valuttamalla yhtäkkiä illalla ja tällaiset kuukautiskierron ulkopuoliset vuotamiset ei ole minulle tuttuja ollenkaan… Googlen mukaan kyseessä saattaisi olla ovulaatiovuoto, mutta muut ovat kuvanneet omaa kokemustaan sen parissa lähinnä ruskeaksi tuhruvuodoksi, ja omani oli kaukana siitä.

Ruskea tuhruvuoto alkoi kolme päivää tämän yhtäkkiä alkaneen ja yhtä nopeasti päättyneen veriryöpsähdyksen jälkeen ja ilmeni lähinnä pyyhittäessä. Sitä kesti noin päivän. Epätoivoisen naisen toiveikas pää nousi tietysti pystyyn tästä ja alkoi elätellä toivetta kiinnittymisvuodosta, jollaisesta minulla ei myöskään ole minkäänlaista aiempaa kokemusta. Lopulta jouduin tyrmäämään tämän toiveikkaan ääneni sillä, että tuskinpa kiinnittymisvuoto tulisi kolmen päivän päästä ovulaatiosta. Samaan aikaan tuhruvuodon kanssa oli lievää kuukautismaista kipuilua, mistä en ole aiemmin kesken kiertoa kärsinyt.

Nyt on siis kp18 ja olen jo saanut kokea ties minkälaisia mystisiä vuotamisia. Onko kellään kaavinnasta omakohtaista kokemusta? Liippaako lainkaan siihen mitä teillä on ollut?

Yksi hyvä puoli tässä epämääräisyydessä on. En usko enää tippaakaan mahdollisuuteen tulla raskaaksi tässä kierrossa kaikkien näiden uusien epämääräisyyksien jälkeen. Pystyn jopa suhtautumaan kroppani sekoiluihin hieman huumorilla, tyylillä mitäköhän tämä uusi päivä tuo tullessaan. Ja huumoria tarvitaan nyt paljon, että pää pysyy edes jokseenkin kasassa.

hyvinvointi terveys raskaus-ja-synnytys
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *