Ladataan...
Vegepäiväkirjani

Pikkujoulukausi lähestyy ja siksi olenkin viime aikoina halunnut kokeilla pikkujouluihinkin sopivia syömisiä. Sain SunSpeltiltä testattavaksi muutamia tuotteita, paljon erilaisia spelttituotteita mutta myös kotimaista kvinoaa.

Kvinoa sopii loistavasti salaatteihin ja lisukkeisiin, mutta myös leivontaan. Reseptin keksien kanssa sopii hyvin esimerkiksi tuorejuustot (oma suosikkini Oatly PåMackan), hedelmät sekä erilaiset tahnat kuten hummus tai tapenade.

Tarvitset:

1 dl kvinoaa

1 dl sämpyläjauhoja

50 g rypsiöljyä

1 tl suolaa

1. Valmista kvinoa pakkauksen ohjeen mukaisesti. Anna jäähtyä hieman.

2. Sekoita keskenään jäähtynyt kvinoa sekä rypsiöljy. Lisää lopuksi joukkoon jauhot ja suola. Sekoita.

3. Lusikoi taikina kymmeneksi keoksi leivinpaperilla päällystetylle pellille.

4. Paista 180 asteessa noin 20 minuuttia.

Ladataan...

Ladataan...
Vegepäiväkirjani

Isänpäivää vietetään jälleen ensi sunnuntaina. Seuraava resepti sopiikin mitä mainioimmin isänpäivän kahvipöytään.

Tämä resepti ei vaadi montaa eri vaihetta, "turhaa" näpräystä tai spessuja raaka-aineita. Siitä syystä tämä sopiikin leipurille, joka ei ole tottunut vegaaniseen leivontaan tai ylipäätään leivontaan.

Tarvitset:

2,5 dl vehnäjauhoja

1,5 dl kaakaojauhetta

1,5 dl sokeria

1 tl leivinjauhetta

50 g sulatettua margariinia

3,5 dl mantelimaito

maapähkinävoita

hilloa

1. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon sula margariinia ja mantelimaito. Sekoita hyvin.

2. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan.

3. Lusikoi maapähkinävoita haluamasi määrä sinne tänne taikinan päälle, tee samoin hillolla. Jos haluat pinnasta marmoroidun, vetele veitsellä määpähkinävoin sekä hillon läpi niin kauan, kunnes pinta on mielestäsi riittävän marmoroitunut.

4. Paista 180 asteessa 40 minuuttia.

Ladataan...

Ladataan...
Vegepäiväkirjani

Vöner on vilahtanut blogissa aiemminkin ja se onkin yksi taloutemme käytetyimmistä vegevalmisteista. Yleensä Vöner ei ehdi ruokaan asti, sillä närkin sen monesti suoraan pakkauksesta suuhun. Niin hyvää!

Muffinit taipuvat hyvin myös suolaisiksi ja halusinkin yhdistää Vönerin suolaisiin muffineihin. Reseptin jalopenosuikaleilla tarkoitan sellaisia tortillaosastolta kaupasta löytyviä jalopenoja. Voit toki käyttää halutessasi tuorettakin jalopenoa. Näitä oli vain jäänyt purkinpohjalle muutama ja jääkaapin tyhjennysoperaation myötä halusin niistä eroon.

Tarvitset:

6 dl sämpyläjauhoja

1 pkt Vöneriä

1 paprika

jalopenosuikaleita

1,5 tl ruokasoodaa

1 tl leivinjauhetta

1 tl suolaa

5 dl makeuttamatonta soijajuomaa

2 tl omenaviinietikkaa

3/4 dl rypsiöljyä

1. Sekoita keskenään kuivat aineet.

2. Mittaa soijajuoma kulhoon, lisää juomaan omenaviinietikka. Anna juoksettua tovi. Kaada rypsiöljy soijajuoman sekaan.

3. Pilko paprika ja halutessasi myös jalopenosuikaleet pienemmiksi. Suikaloi Vöner pienemmäksi.

4. Sekoita kaikki ainekset keskenään sekaisin.

5. Annostele taikina muffinivuokiin ja paista muffineita 180 asteessa noin 30 minuuttia.

Ladataan...

Ladataan...
Vegepäiväkirjani

Olen syönyt puuroa aina. Mannapuuroa, kaurapuuroa, neljänviljan puuroa, uunipuuroa, mikropuuroa... Kaikkea. Mutta, aina mehukeiton kanssa. Miksi? Koska olen koko ajan ajatellut, että puuro pelkilteen tai "vain" marjoilla on mautonta.

Muutama viikko sitten päätin kokeilla puuroa r o h k e a s t i (kuulostaa siltä, kuin kyseessä olisi suurikin pulma) ilman mehukeittoa ja voinkin sanoa, että sopat ovat sen jälkeen jääneet kauppaan. Puuron oma maku on niin hyvä ja tuntuu hullulta, että olen yrittänyt piilottaa sitä. 

Sainkin ajatuksen, että voisin kerran kuussa julkaista puuroinspiraatiota täällä blogissa. Miltä kuulostaisi? 

Yksi syksyn suosikkihedelmistäni on persimon. Se sopiikin ihan loistavasti puuroon ja sitä kannattaakin nyt hyödyntää, kun moni kauppa tarjoaa persimonia edullisesti. Monesti persimonin kaveriksi on päätynyt viikunat ja ananaskirsikat. Viikunoiden satokausi on ikävä kyllä lyhyt ja loppunut jo, joskin joistain spessumarketeista voi vielä niitäkin tuoreina löytää.

Mausteiksi edellämainittuihin sekä vuodenaikaan sopii kaneli ja kardemumma. Lisäksi olen tykästynyt taatelisiirappiin, jota lourautankin usein pienen tipan annokseen mukaan makeutta tuomaan. Mums! 

 

Ladataan...

Ladataan...
Vegepäiväkirjani

Itselleni on edelleen, monen vuoden selvitystyön jälkeenkin epäselvää, milloin Halloweenia oikeasti vietetään. Ilmeisesti Amerikassa ja Suomessa juhlitaan eri aikaan ja Suomessa -jos oikein käsitin- on ainakin kaksi viikonloppua, jolloin juhlia järjestetään. 

Kehitin viime vuonna Halloweenin tienoilla yhden reseptin nimenomaan Halloweenia silmälläpitäen, pari muuta reseptiäni sopivat mielestäni myös hyvin ajankohtaan.

Laku-sitruunapalat

Sitruuna-lakujuustokakku

Mehevä myskikurpitsakakku

Ladataan...

Pages