Ladataan...
Vegepäiväkirjani

Itselleni on edelleen, monen vuoden selvitystyön jälkeenkin epäselvää, milloin Halloweenia oikeasti vietetään. Ilmeisesti Amerikassa ja Suomessa juhlitaan eri aikaan ja Suomessa -jos oikein käsitin- on ainakin kaksi viikonloppua, jolloin juhlia järjestetään. 

Kehitin viime vuonna Halloweenin tienoilla yhden reseptin nimenomaan Halloweenia silmälläpitäen, pari muuta reseptiäni sopivat mielestäni myös hyvin ajankohtaan.

Laku-sitruunapalat

Sitruuna-lakujuustokakku

Mehevä myskikurpitsakakku

Ladataan...
Iho

Ladataan...
Vegepäiväkirjani

Olin pitkään todella huono ihonhoidon suhteen. Puhdistin meikin, laitoin kosteusvoiteen ja that's it. Rehellisesti sanottuna vasta nyt blogin myötä, kun olen päässyt tutustumaan ihaniin ihonhoitotuotteisiin, olen löytänyt itelleni sopivat tuotteet ja niiden käytöstä on tullut rutiinia.

Näiden päivittäisin käytössä oleven tuotteiden lisäksi käytän kausittain Pai-ruusunmarjakasvoöljyä sekä Patykan silmänympärysgeeliä. Molemmat tulevat yleensä juurikin syksyn aikana takaisin rutiiniin. Ihoni kaipaa syksyllä ja talvella extrahuolenpitoa, jota se saa öljystä. Lisäksi silmänympärysihoni kaipaa pientä lisäherättelyä pimeään vuodenaikaan ja olen todennut Patykan silmänympärysgeelin hyväksi. Geeli laskee selkeästi turvotusta ja kirkastaa silmänympärysihoa.

Superdrug Naturally Radiant -meikinpuhdistusvaahto Puhdistuksen suhteen olen edelleen hieman saamaton ehkä. Haluan päästä nopeasti suihkuun -etenkin iltavuoron jälkeen- ilman meikinpuhdistusoperaatiota suihkun ulkopuolella. Laiska mikä laiska. Ostin tämän Lontoon reissulla ja tykästyin samantien. Tiedän, että kuivuuteen taipuvaiselle iholle muu, kuin vaahtoputsari olisi ehkä parempi, mutta tällä mennään toistaiseksi. Tuote puhdistaa kasvot meikistä helposti ja iho jää pehmeän ja puhtoisen tuntuiseksi. Tuoksu on melko mieto, raikas ja hyvä. Plussaa riittoisuudesta.

Mossan Youth Defence -kasvovesi Jos suihkuun täytyy päästä nopeasti, niin suihkun jälkeen voin viettää tovin jos toisenkin ihoa hellien ja hoitaen. Kasvoveden virkaa toimittaa tällä hetkellä Mossan Youth Defence -sarjan kasvovesi. Kasvoveden tehtävä on tasapainottaa ihon pH-tasapaino puhdistuksen jälkeen. En tiedä, onko havaintoni oikea vai kuvittelenko vain mutta luulen, että tuote on tasapainottanut ja kirkastanut kasvojeni sävyä. Tuotteessa on marjaisa tuoksu, joka haihtuu nopeasti iholta.

ESSE Nourish Moisturiser*  Tässä on kosteusvoide, joka muiden sarjan tuotteiden kanssa keväällä suosikkituotteiden joukkoon, kun sain Sensitive-sarjan tuotteita testiin. Muut saamani tuotteet ovat loppuneet jo aikaa sitten, mutta kosteusvoidetta on vielä tippa jäljellä. Edelleen pidän kovasti tuotteen samettisesta tuntumasta, tuoksua ainakaan tässä ESSE-sarjassa ei ole juuri lainkaan. Iho tuntuu välittömästi levityksen jälkeen kosteutetulta ja mielettömän pehmeältä. Kun sain tuotteet testiin, ihoni voi todella huonosti muunmuassa stressin vuoksi. Jos samanlainen tilanne tulee uudestaan, otan todellakin muitakin sarjan tuotteita jälleen käyttöön, niin tyytyväinen olin. Voit lukea ESSE-postaukseni täältä.

Evolve Beauty Radiant Glow* -kasvonaamio Ihonhoitorutiineihini kuuluvat myös kasvonaamiot. Monista kokeilemistani eniten olen tykästynyt tähän Evolven herkkunaamioon, joka sisältää muunmuassa kaakaota. Naamio sisältää kookoksenkuorijauhetta ja naamiota pois pestessä tämä toimii siis myös kuorintana. 2 in 1 siis. Super! Tuoksu on herkullinen, suklainen ja vaniljainen. Naamiosta voit lukea lisää täältä.

Iroisie Masque De Beauté -kasvonaamio on herkkäihoisille nappivalinta. Naamio sisältää muunmuassa merileväuutetta, joka muunmuassa suojaa ihoa ja kosteuttaa tehokkaasti. Olen itse käyttänyt kyseistä naamiota joskus jopa useamman päivän kuureina, jos iho kaipaa lisäskarppausta. Tuote on hellä, joten sitä tosiaan voi käyttää useamminkin. Iholla naamio tuntuu raikkaalta. Tekee mitä lupaa, iho on kosteutetun tuntuinen ja kirkas naamion jälkeen.

 

*Saatu blogin kautta.

Ladataan...

Ladataan...
Vegepäiväkirjani

Aina syksyisin tulee paahdettua paljon kasviksia. Paahdetut punajuurilohkot on ihan mielettömän maukkaita ja sopivat salaatteihin hyvin, myös lämpiminä.

Raaka-aineiden puolesta salaatti sopii nyt syksyyn loistavasti mutta maut sopivat myös jouluun. Kurpitsaa tosin ei taida enää joulukuussa saada mutta punajuurta senkin edestä.

Tarvitset:

4 isohkoa punajuurta

puolikkaan hokkaidokurpitsan

200 g savutofua

pienen punasipulin

babypinaattia

lehtikaalia

1 rkl oliiviöljyä

suolaa

sitruunan

1. Laita uuni kuumenemaan 220 asteeseen. Kuori ja pilko punajuuri. Halkaise kurpitsa, poista siemenet, kuori ja kuutioi toinen puolikas. Levitä punajuuri- ja kurpitsalohkot uunipellille, pyörittele joukkoon öljy ja suola. Pese sitruuna, lohko se ja levitä myös se pellille. Paista lohkoja uunissa noin 45 minuuttia.

2. Revi tai kuutioi savutofu ja paista sitä pannulla niin, että se ruskistuu hieman.

3. Leikkaa lehtikaalin lehdet irti lehtiruodista ja puristele lehtiä vedessä tovi. Näin lehtikaali pehmenee hieman  ja siitä tulee helpommin syötävää. Kuori ja pilko punasipuli.

4. Sekoita lopuksi kaikki salaatin ainekset yhteen, purista sitruunalohkoista pehmennyt hedelmäliha salaatin joukkoon.

Jos kaipaat salaattiin kastiketta, suosittelen kokeilemaan etikkapohjaista salaatinkastiketta tai vain esimerkiksi valkoviinietikkaa. Toimii hyvin punajuuren kanssa.

 

VILKAISE MYÖS:

Myskikurpitsakakku

Ladataan...

Ladataan...
Vegepäiväkirjani

Yksi asia, jonka halusimme ehdottomasti Lontoon matkallamme kokea, oli iltapäivätee. Iltapäiväteepaikkoja on vaikka ja kuinka Lontoossa, mutta vegaanisia tarjottavia on harmillisesti edelleen melko vähän. Tai niin itse koin taustatutkimusta tehdessäni.

Löysin kuitenkin Kensingtonin kaupunginosasta vegaanista iltapäiväteekattausta tarjoavan paikan, Egerton House Hotelin. Varasin meille samantien pöydän. Pöytävaraus ei muistaakseni ole pakollista mutta suositeltavaa.

Egerton House Hotel on pieni, suloinen ja mielettömän kaunis "boutique hotel" lähellä Hyde Parkia, Harrodsia sekä luonnontieteellistä museota. Hotellin henkilökunta oli aivan mieletön. Kohtelias ja tiesivät vastauksen kysymykseen kuin kysymykseen.

Meidät ohjattiin pöytään, jonka jälkeen saimme valita molemmat omat teemme useamman vaihtoehdon joukosta. Teestä mitään tietämättömälle valinta meinasi olla vaikea. Onneksi hotellin henkilökunta osasi kertoa laajasti eri teelaaduista ja suositella kertomani perusteella minulle teetä.

Pian saimme eteemme myös useampikerroksisen kakkutelineen täynnä herkkuja. Erilaisia skonsseja ja niiden kanssa tuoreita marjoja, hilloja ja kermavaahdon kaltaista "jotain". Oli voileipäsiä perinteisellä kurkkutäytteellä, hummuksella ja oliivitapenadella. Ja aivan täydellisiä leivoksia ja pikkuleipiä. Kaikki oli täydellistä.

Oliko kaikki tämä 90 punnan (45 puntaa per henkilö) arvoista? Vaikka kattaus olikin mieletön ja syötävät herkullisia, ei se ollut miltei sadan punnan arvoinen. Jos taas ajattelen Egertonin tarjoamaa iltapäiväteetä kokemuksena, oli se jokaisen punnan arvoista.

Ladataan...

Ladataan...
Vegepäiväkirjani

Juuri nyt kaupan vihannesosasto pursuaa erilaisia kurpitsoja. On hokkaidokurpitsaa ja spagettikurpitsaa. Syötävää ja ei-syötävää. Kurpitsat sopivat ihanan monipuolisesti ruoanlaittoon. Helppo lisuke syntyy paahtamalla kurpitsalohkot uunissa öljyn ja suolan kanssa.

Halusin kokeilla, miten ihana ja makea -hieman bataattimainen- myskikurpitsa taipuu makeaan leivonnaiseen ja pakko myöntää, kakku oli herkullista. Myskikurpitsakakku sopii hyvin mihin tahansa kahvihetkeen. Aikuisten Halloween-pirskeisiin tämä sopii myös loistavasti.

Tarvitset:

KAKKU

500 g myskikurpitsaa

1,5 dl sokeria

3,5 dl vehnäjauhoja

100 g margariinia

1 tl leivinjauhetta

1 tl vaniljasokeria

2 tl kanelia

1 tl kardemummaa

0,5 tl inkiväärijauhetta

KUORRUTE

150 g Oatly PåMackania

0,5 dl tomusokeria

tilkka sitruunanmehua

(mantelirouhetta)

1. Kuori myskikurpitsa, halkaise ja poista siemenet. Pilko kurpitsa ja laita kuutiot veteen kiehumaan. Soseuta kypsät kurpitsalohkot. Anna soseen jäähtyä hetki,

2. Voitele ja jauhota kakkuvuoka. Lämmitä uuni 180 asteeseen.

3. Sekoita keskenään vehnäjauho, leivinjauhe, vaniljasokeri sekä muut mausteet. Sekoita toisessa kulhossa sulatettu margariini, jäähtynyt kurpitsasose sekä sokeri. Lisää kurpitsaseoksen sekaan kuivat aineet ja sekoita hyvin.

4. Kaada taikina vuokaan ja paista noin 45 minuuttia. Testaa kakun kypsyys tuikkaamalla esimerkiksi grillitikku kakun paksuimpaan kohtaan, jos tikkuun tarttuu taikinaa, tarvitsee kakkua paistaa vielä.

5. Notkista PåMackan haarukan avulla, sekoita joukkoon tomusokeri ja tilkka sitruunanmehua. Kuorruta jäähtynyt kakku tuorejuustoseoksella. Halutessasi koristele kakku mantelirouheella.

Ladataan...

Pages