Kikherne-perunasalaatti.

Tämä perunasalaatin tuunattu versio sopii hyvin pääsiäisen ruokapöytään tai vaikkapa tulevan vapun piknikille isommallekin porukalle.

Tarvitset:

450 g perunaa

230 g kikherneitä (tölkillinen)

keskikokoisen sipulin

herneenversoja (käytin itse sellaisen kokonaisen nipun, joita kaupassa myydään)

3 rl valkoviinietikkaa

1 rl sitruunamehua

mustapippuria

suolaa

rosmariinia

Kikherne-perunasalaatti.JPG

Kuori perunat ja laita ne keittymään (onko ”keittymään” suomen kielen sana?). Perunoiden kypsyessä pilko punasipuli mahdollisimman pieneksi kuutioksi. Valuta sitten kikherneiden liemi pois, huuhtele herneet ja kippaa ne samaan kippoon punasipulin kanssa. Silppua herneenversonippu ja lisää sekin jo aiemmin ”kipotettujen” joukkoon. Kun perunat ovat kypsiä, jäähdytä ne, kuutioi ja sekoita muiden joukkoon.

Lopuksi vielä tee salaatille kastike. Sekoita keskenään valkoviinietikka, sitruunamehu, mustapippuri, rosmariini sekä suola (käytin itsen sitruunasormisuolaa joka toimi t-ä-y-d-l-l-i-s-e-s-t-i). Kaada kastike salaatin joukkoon ja kääntele koko setti ympäri, jotta kastike leviää kaikkialle.

 

HYVÄÄ PÄÄSIÄISTÄ ♥

 

 

PS. Jos haluat jatkossa tiedot uusista postauksista, on Instagram (@irinitsambika) paras tapa seurata blogia.

koti ruoka-ja-juoma