Vegaaninen Oreo-brownie.
Olenko ainoa, jolle maistuu etenkin kaikki supersuklainen etenkin pimeään vuodenaikaan? Siinä missä kesällä kaipaa raikkaita ja ehkäpä kevyempiäkin leipomuksia, on talvi tukusampien leivosten aikaa.
Olen tehnyt perinteisiä mokkapaloja monesti. Tämä on kuitenkin ensimmäinen kerta, kun leivoin itse brownieita. Näihin herkkuihin oman twistinsä tuo sekaan murskatut Oreo-keksit, joiden täyte sulaa uunissa tehden leivoksesta vielä mehevämmän.
Tarvitset:
100 g tummaa suklaata
80 g margariinia
2 1/4 dl kasvimaitoa
2,5 dl vehnäjauhoja
1,5 dl sokeria
2 rkl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 pkt Oreo-keksejä
ripaus suolaa
1. Aloita sulattamalla suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Mikrossa sulattaessasi mikrota suklaata vähän kerrallaan välillä sekoittaen, näin suklaa ei pala.
2. Sulata margariini. Sekoita sitten keskenään suklaasula, margariinisula sekä kasvimaito. Murskaa Oreo-keksit.
3. Sekoita keskenään kuivat aineet, poislukien murustetut Oreo-keksit.
4. Kaada kasvimaitoseos kuivien ainesten joukkoon ja sekoita niin, että kaikki raaka-aineet varmasti sekoittuvat keskenään. Lisää seokseen suurin osa murskatuista Oreo-kekseistä.
5. Vuoraa uunivuoka leivinpaperilla ja kaada taikina seos vuokaan. Ripottele loput Oreo-murusta taikinan päälle.
6. Paista 175 asteessa 40 minuuttia.
7. Anna leivonnaisen jäähtyä kunnolla. Brownie-sopii syötäväksi myös hyvän vaniljajäätelön sekä tuoreiden marjojen kanssa.