Vegaaninen Ballerina-blondie.

Taannoin julkaisemastani Oreo-brownien reseptistä tuli sen verran suosittu, että päätin jatkaa melko samalla linjalla toisenkin postauksen verran.

Tällä kertaa leivos on vaalea ja se saa pienen extransa ihanista Ballerina-kekseistä. Keksien vaalea täyte mehevöittää sulaessaan leivoksen, ja vadelmatäyte puolestaan sulaa ihaniksi vadelmayllätyksiksi sulaessaan.

Olen valinnut raaka-aineet reseptiin tällä kertaa siten, että reseptissä mainittuja raaka-aineita käyttäen on leivos myös palmuöljytön. iChoc valkosuklaata löydät hyvinvarustelluista K-Citymarketeista, Ruonjuuresta sekä Vegekaupoista.

Tarvitset:

100 g iChoc-valkosuklaata

80 g Keiju 3 öljyä -margariinia

2 1/4 dl kasvimaitoa

2,75 dl vehnäjauhoja

1,5 dl fariinisokeria (tavallinenkin käy aivan yhtä hyvin)

1 tl leivinjauhetta

1 tl vaniljasokeria

1 pkt Ballerina-keksejä

ripaus suolaa

1. Aloita sulattamalla suklaa vesihauteessa (valkosuklaa palaa todella herkästi ja muuttuu kokkareiseksi, joten lämpimästi suosittelen sulatusta vesihauteessa mikron sijasta). Ohjeen sulattamiseen voit vilkaista täältä.

2. Sulata margariini. Sekoita sitten keskenään suklaasula, margariinisula sekä kasvimaito. Murskaa Ballerina-keksit.

3. Sekoita keskenään kuivat aineet, älä lisää vielä keksimurua.

4. Kaada kasvimaitoseos kuivien ainesten joukkoon ja sekoita niin, että kaikki raaka-aineet varmasti sekoittuvat keskenään. Lisää seokseen suurin osa murskatuista Ballerina-kekseistä.

5. Vuoraa uunivuoka leivinpaperilla ja kaada taikina seos vuokaan. Ripottele keksimurun loppu taikinan päälle.

6. Paista 175 asteessa 40 minuuttia.

7. Anna leivoksen jäähtyä kunnolla ennen leikkaamista. Tarjoile esimerkiksi tuoreiden vadelmien kanssa.

Koti Ruoka ja juoma