Kermainen Nyhtökaura-tomaattikastike.

Tässä se nyt on, uusi suosikkini (ainakin hetken aikaa). Yksi lempiruoistani pienenä oli ”jiilihakastike”. Tämä on tomaattipyreen vuoksi hieman tuunattu versio ns. normaalista kermakastikkeesta mutta tomaatti teki kastikkeesta tosi maukasta ja maistuvaa.

Nyhtökaura-kermakastike (1).JPG

Tarvitset:

250 g Nyhtökauraa (Naturel tai Tomaatti-basilika)

2 dl mantelikermaa (tai muuta haluamaasi kasvipohjaista kermaa)

ison sipulin

valkosipulin kynnen

2 rkl tomaattipyrettä

kokonaisia mustapippureita

suolaa

Nyhtökaura-kermakastike (2).JPG

Kuutioi sipuli ja kuullota se pannulla, lisää joukkoon valkosipuli. Älä paista, vaan kuullota. Kun sipulikuutiot ovat läpikuultavia, kaada Nyhtökaura pannulle, vähennä myös paistolämpöä hieman tässä vaiheessa. Kaada joukkoon kerma sekä tomaattipyre ja sekoita, jotta kaikki ainekset sekoittuvat keskenään. Vielä muutama mustapippuri joukkoon ja suolaa oman maun mukaan ja valmista tuli!

Ihan parasta pottumuussin kanssa. ♥

Mantelikerma on mielestäni todella neutraalin makuista, manteli ei maistu samalla tavalla kuin mantelimaidossa. Varmasti tulen käyttämään tätä jatkossakin. On myös aika paljon kevyempää, kuin vaikkapa soijakerma. Mantelikermaa myy ainakin Ruohonjuuri.

 

koti ruoka-ja-juoma