Porkkala-rieskarullat.

Heti alkuun mainitsen, että tuleva ohje vaatii nimensä mukaisestikin porkkalaa, jonka valmistaminen tulisi aloittaa päivä tai parikin aiemmin. Käytän itse ohjeena Mimmin ja Pajun tunnetuksi tekemää porkkalaohjetta, joka löytyy täältä.

Reiskarullat on monelle varmasti tuttu erityisesti kevään ja kesän juhlista. Päätin kokeilla, miten viime jouluna hitiksi noussut porkkala taipuu rieskojen täytteeksi. Hyvinhän se.

Ohjeen täyte riittää kahden ison rieskan täyttöön, josta tulee 12 rullaa.

Porkkalarieskarullat (3).JPG

Tarvitset:

2 isoa rieskaa (Vaasan rieskat ja erityisti ruista sisältävät ovat suosikkejani)

150 g porkkalaa

80 g Yosa Kaurafraichea

tuoretta tilliä (käytin noin puolet tillinipusta)

(punasipulia)

suolaa

sitruunapippuria

Porkkalarieskarullat (2).JPG

1. Kaada porkkaloiden marinointineste pois ja kuutioi porkkalasiivut pienen pieneksi kuutioksi (jätin itse palat aivan liian isoiksi koska a. oli hirveä nälkä b. oli hirveä nälkä c. oli hirveä nälkä).

2. Sekoita keskenään porkkala, kaurafraiche, tilli, mausteet sekä halutessasi kuutioitu puolikas punasipuli.

3. Kostuta rieskaa hieman vedellä, näin sitä on mielestäni helpompi käsitellä. Levitä sitten täytettä rieskan päälle, jätä pieni osa toisesta päädystä ilman täytettä.

4. Kääri rieska rullalle ja leikkaa noin parin sentin paksuisiksi siivuiksi.

koti ruoka-ja-juoma