Avokadopas… Ei kun seitansalamipastaa!

Tykkään helpoista ja nopeista ruoista. Itseasiassa viime syksy ja alkanut vuosi on ollut niin kiireistä (oikeasti kiireistä), että aikaa slow foodille ei juurikaan ole edes ollut.

Tässä yksi muutaman raaka-aineen helppo safka vain minulle (lue: yhdelle).

Tarvitset:

50 g täysjyväpastaa (tai vaaleaa pastaa, päätä itse!)

60 g pinaattia (käytän itse pakastemöhkäleitä)

40 g Wheaty-seitansnack -patukka (voit toki tehdä itsekin seitanin, itse olen viime aikoina suosinut tätä)

mustapippuria

pieni sipuli

1 valkosipulinkynsi

suolaa

tuoretta tai kuivattua chiliä

DSC_0078.JPG

Aloita pilkkomalla seitan-snack ja sipuli. Tykkään itse jättää molemmat melko isoiksi paloiksi. Sen sijaan valkosipulin ja chilin pilkon melko hienoksi (tee se pilkottuasi seitanin ja sipulin). Lorauta pannulle tilkka oliiviöljyä ja kuullota (älä ruskista) sipuli siinä. Lisää pannulle seitan, valkosipuli, chili sekä pinaatti.

Tämän jälkeen havahdu siihen, että pasta puuttuu. Kiehauta siis keitinvesi, lisää suola ja lopuksi pasta.

Sekoita keskenään valmis pasta ja seitan. Mausta! Käytän itse mausteina pelkästään suolaa ja mustapippuria tai valkopippuria mutta esimerkiksi savupaprika voisi sopia tosi kivasti. Voit halutessasi lorauttaa sekaan tilkan Plantin chilikaurakermaa. Itse ripottelin päälle vielä ravintohiivahiutaleita :)

koti ruoka-ja-juoma