Vegaaniset appelsiini-inkivääripuustit.

Nämä hieman perinteisistä puusteista poikkeavat puustit sopivat mainiosti talveen. Inkiväärin ihana potku lämmittää ulkoilun jälkeen. Lasi kaurajuomaa vielä viereen, onko parempaa? Ei.

Tarvitset:

100 g margariinia

1 pss kuivahiivaa

2,5 dl kaurajuomaa (esimerkiksi Kaslinkin kaurajuoma tai Oatly iKaffe ovat erittäin hyviä leivonnassa)

1 dl sokeria

1 rkl kardemummaa

1 tl suolaa

8 dl vehnäjauhoja

2 prk paistonkestävää appelsiinimarmeladia (esimerkiksi Saarioisten)

tuoretta inkivääriä

dsc_0346.jpg

dsc_0358.jpg

1. Lämmitä kasvimaito kädenlämpöiseksi ja kaada sekaan kuivahiiva. Sekoita niin, että hiiva liukenee kokonaisuudessaan nesteeseen.

2. Lisää nesteeseen suola, sokeri, kardemumma.

3. Lisää jauhot desi desiltä, vaivaa samalla. Jauhoista puolet lisättyäsi, kaaja joukkoon sulatettu rasva.

4. Lisää loputkin jauhot ja vaivaa, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista vaivatta.

5. Peitä taikina keittiöliinalla ja anna kohota vedottomasssa ja lämpimässä paikassa noin tunnin ajan.

6. Raasta haluamasi kokoinen pätkä inkivääriä kulhoon. Käytin itse inkivääriä noin peukalon kokoisen pätkän eli aika reippaasti. Mitä pienempää ”raaste” on, sen parempi. Sekoita keskenään marmeladi sekä inkivääri.

7. Kun taikina on kohonnut, kauli siitä ohuehko levy. Levitä päälle appelsiinimarmeladi.

8. Kierrä taikinalevy rullaksi. Leikkaa rulla noin 3-5 cm:n paloiksi vinoittain leikaten niin, että joka toinen leikkaus on vinoon toiseen suuntaan, joka toinen vinoon toiseen suuntaan. Kas näin: / / . Nosta palat pystyyn kapea kohta ylöspäin ja paina sormella kapea kohta alas.

9. Voitele puustit halutessasi pienellä määrällä sokeri-rypsiöljyseosta, jolla saat kanamunamaisen kiillon. Ripottele pinnalle hieman raesokeria.

10. Paista puusteja 200 asteessa noin 20 minuuttia. Paistoaika riippuu hieman siitä, minkä kokoisia puustit ovat.

Koti Ruoka ja juoma