Herkullinen seitanwok & maapähkinä-soijakastikkeella.

Olen aiemminkin maininnut, että teemme varsin usein seitania. Gluteenijauho sekä kikhernejauho -eli gramjauho- kuuluvatkin kuivakaappimme vakiovarustukseen.

Erilaisiin patoihin (esimerkiksi tähän kebabvuokaan) teen seitanin uunissa esipaistamalla mutta erilaisiin wokkeihin keitän seitanin. Seuraava resepti syntyi sattumalta, en ole ennen yhdistänyt maapähkinävoita ja soijakastiketta vaikka toki tiedän, että niin tehdään paljon aasialaisessa keittiössä. Ruosta tuli herkullista ja teen sitä varmasti uudestaan. Annos on melko iso, joten siitä riittää isommallekin porukalle tai vaikka seuraavaksi päiväksi töihin evääksi. Ja työkaverit kuolaa vieressä 😉

Tarvitset:

1,5 dl gluteenijauhoja

1 dl kikhernejauhoja

2 tl suolaa

2 tl mustapippuria

2 tl paprikamaustetta

1,5 dl vettä

300 g sokeriherneitä (esimerkiksi pussillisen Apetit sokeriherneitä pakasteesta)

punaisen paprikan

isohkon sipulin

parsakaalia mielesi mukaan

KASTIKE

1 rkl maapähkinävoita

0,5 dl soijakastiketta

Seitan-wok.JPG

1. Sekoita keskenään kuivat ainekset (gluteenijauho, kikhernejauho, suola, mustapippuri sekä paprikamauste) seitania varten. Lisää vettä pikkuhiljaa samalla sekoittaen.

2. Muotoile seitan pötköksi ja leikkaa siitä haluamasi paksuisia suikaleita. Suikaleet turpoavat keittäessä, joten kannattaa leikata melko pientä suikaletta.

3. Kiehauta vettä ja lisää joukkoon esimerkiksi kasvisliemikuutio ja tilkka soijakastiketta (näitä käytin itse, mutta mausta seitanin keitinvesi haluamallasi tavalla). Lisää suikaleet kiehuvaan veteen ja anna kypsyä noin 30 minuuttia.

4. Suikaloi sipuli, parsakaali sekä paprika. Lorauta pannulle tilkka öljyä ja heitä suikaleet paistumaan. Lisää joukkoon myös sokeriherneet. Seitansuikaleiden ollessa valmiita kaada keitinvesi pois ja lisää myös suikaleet pannulle.

5. Sekoita keskenään maapähkinävoi sekä soijakastike. ”Soossi” saattaa pitkään vaikuttaa siltä, ettei maapähkinävoi sekoitu kunnolla joukkoon vaan jää kokkareiseksi, mutta tarpeeksi haarukalla sekoittaessa tulee sekoituksesta kyllä sileää.

6. Lisää kastike lopuksi pannulle. Sekoita hyvin, jotta kastike leviää kaikkialle.

koti ruoka-ja-juoma