Bagelit.

Tein tovi sitten bageleita ensimmäisen kerran itse ja jäin samantien koukkuun niiden helppoon valmistustapaan ja herkulliseen makuun. Perusreseptiä on myös helppo tuunata sen mukaan, mitä kaapista sattuu milloinkin löytymään. Taikinaan voi heittää mukaan vaikkapa mustikoita, erilaisia siemeniä ja väliin voi ujuttaa tummuneet banaanit tai gurtin jämät.

Eihän nämä mitenkään päin päihitä Nykissä syömiäni mutta kelpaavat hyvin 😉 Ohjeellani saat kuusi herkullista bagelia.

Tarvitset:

5 dl sämpyläjauhoja

1 rkl vehnäleseitä

1 pss kuivahiivaa

3,5 dl vettä

2 tl suolaa

Bagelit (6).JPG

1. Lisää pussillinen kuivahiivaa kädenlämpöiseen veteen ja sekoita niin, että hiiva liukenee veteen. Lisää joukkoon suola.

2. Sekoita keskenään jauhot ja vehnäleseet. Vehnäleseet tuovat lisäkuitua bageleihin ja mielestäni myös kivaa rouheutta.

3. Lisää ensin puolet jauho-vehnäleseyhdistelmästä ja vaivaa kunnolla. Lisää sitten loput pikkuhiljaa, samalla sekoittaen. Taikina on ”valmis” kun reuhoille ei enää irtoa jauhoa ja kun saat muotoiltua taikinasta yhtenäisen köntin.

4. Anna taikinan nousta peiteltynä noin tunti huoneenlämmössä. Voit tehostaa kohoamista laittamalla taikinakulhon lämpimään veteen (edelleen peiteltynä).

5. Taikinan kohottua leikkaa se kuuteen samankokoiseen palaan, anna palojen nousta vielä noin vartti.

6. Pyöritä paloista palloja (aivan kuin tekisit pullia) ja tee niihin reikä keskelle. Laita kattilaan vesi kiehumaan, esilämmitä myös uuni 225 asteeseen.

7. Tiputa bagelit varovasti veteen ja keitä niitä muutama minuutti. Keitetyt bagelit on helppo ”kuorruttaa” eli ripottele päälle esimerkiksi siemeniä.

8. Paista bageleita uunissa 15 – 20 minuuttia.

koti ruoka-ja-juoma