Vegaaniset sitruuna-rosmariinikeksit.
Tulevaa pääsiäistä ajatellen tein kahvipöytään kokeiluversion sitruuna-rosmariinikekseistä. Sitruuna ja rosmariini on aika pettämätön kombo yhdessä. Ja niin toimiva tiimi.
Näitä keksejä leipoessa keittiön valtasi tutut tuoksut Kreikan mummoni keittiöstä. Joistain tuoksuista tulee todella voimakkaita muistoja mieleen. Itselläni ne muistot vievät poikkeuksetta juuri Kreikkaan. En pane pahitteeksi.
Tarvitset:
1 sitruuna
pari oksaa tuoretta rosmariinia
75 g margariinia
1 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoa
1/2 tl vaniljasokeria
1/3 tl ruokasoodaa
1. Sulata margariini ensin. Lisää jäähtyneen margariinin joukkoon sokeri ja sekoita
2. Pese sitruuna hyvin ja raasta kuori (ei valkoista osaa!). Purista myös mehu. Hienonna rosmariini hienoksi silpuksi.
3. Sekoita keskenään vehnäjauho, ruokasooda ja vaniljasokeri.
4. Nyt voit sekoittaa keskenään kaikki ainekset. Jaa taikina kahdeksaan osaan, pyöritä taikinapaloista palloja, laita pallot leivinpaperin päälle ja paina haarukalla pallot lynyyn.
5. Paista 180 asteessa noin 15 minuuttia.